Venäjän toiminta

Amnestyn raportti Ukrainan sodasta oli Venäjän sotarikosten puolustelua. Todellisuus Venäjän toiminnasta on jo paljastunut karmeaksi: murhattuja ja raiskattuja siviilejä, siviilikohteiden silmitöntä tulittamista ym.

Kun luulee jo kuulleensa kaiken hulluuden, Venäjän koneisto yllättää. Venäjä on miehittänyt Euroopan suurimman ydinvoimalan Zaporizzjassa. Voimalan ukrainalainen henkilöstö yrittää pitää voimalaa pystyssä. Voimala on vahingoittunut venäläisten tulituksessa ja Venäjä on miinoittanut voimalaitoksen.

Mitä voimalaitoksesta sanoo alueella toimivia venäläisiä joukkoja johtava kenraali Vasiljev:

”Lähteiden mukaan Vasiljev on ilmoittanut valmiutensa räjäyttää koko ydinvoimalaitoksen, joka on Euroopan suurin.

– Tämä on joko Venäjän maa-alue tai poltettu maa, hän kerrotaan todenneen puhuessaan omille sotilailleen.

Vasiljev myös vahvistaa sunnuntaina uutisoidut tiedot, joiden mukaan venäläiset ovat miinoittaneet Zaporižžjan ydinvoimalan.

– Emme piilottele asiaa viholliselta. Olemme varoittaneet heitä. Vihollinen tietää, että tämä asemapaikka kuuluu joko venäläisille tai ei kenellekään, hän sanoo.”

Kyse ei ole mistään rivimiehen mielipiteestä vaan alueen joukkoja johtavan kenraalin kanta. Jos Venäjä ei pysty pitämään voimalaitosta hallussaan, hän on valmis tuhoamaan voimalaitoksen. Kannanotto kertoo, että Venäjän sota menee surkeasti ja se pelkää Ukrainan valtaavan takaisin Venäjän valloittamia alueita. Seurauksia voi vain arvailla, koska voimalaitos on suurempi kuin Tsernobyl. Suuri osa Ukrainan alueesta tulisi ilmeisesti asuinkelvottomaksi ja tuulien mukana tuho voi levitä laajalle Euroopassa.

Ja Venäjän rikoksia Amnesty peittelee ja jotkut suomalaiset trollit innokkaasti hurraavat Venäjän rikoksille.


Venäjän kenraali uhkaa räjäyttää Zaporižžjan ydinvoimalan (iltalehti.fi)
 

LÄHDE: Oikeamedia.com/blogi/Olli Pusa 09.08.2022