– seuraa lopun ajan aiheita

Vihreät myyrät

Suomessa elää yksi vaarallinen eläinlaji, joka ei ole alkuperäinen vaan vieraslaji. Se on tuotu Suomeen Saksasta, jossa sen risteyttivät entiset natsit ja kommunistit. Tavoitteena oli, että laji tuhoaa sisältäpäin yhteiskunnan. Lajike on nimeltään vihreä myyrä.

Sen keskeisin toimintatapa on yrittää eri tavoin horjuttaa yhteiskunnan vakautta järjettömillä toimilla. Lajike on kehittynyt varsin kieroksi ja osaa usein peitellä jälkiään. Nykyään Suomessa sen touhujen ihmettely on saanut melkoisia mittoja.

Yksi alue, millä vihreät myyrät ovat toimineet erityisen aktiivisesti on energiapolitiikka. Ensin lajike on aktiivisesti estänyt ydinvoiman käyttöä energian lähteenä. Saatuaan monissa maissa estettyä ydivoiman käytön (Suomessa eivät aivan onnistuneet), ovat vaatineet luopumaan fossiilisten polttoaineiden käytöstä energiantuotannossa, jollei fossiilinen polttoaine ole peräisin Venäjältä (jonka edeltäjävaltion epäillään olleen yksi vihreiden myyrien lajikkeen keskeisiä jalostajia).

Saatuaan vaikeutettua puun käyttöä Suomessa ja onnistuttuaan saamaan uusituvan luonnonvaran turpeen luokitelluksi uusiutumattomaksi, keskityvät aurinkoenergian ja tuulivoiman valtavaan kasvattamiseen. Tunnetusti ne ovat tehokkammillaan silloin kun Suomessa tarvitaan enten sähköä eli talvikuukausina.

Kun koko läntisen Euroopan energiahuolto on saatu riippuvaiseksi Venäjästä, vihreiden myyrien jalostaja Venäjä alkaa kiristää Eurooppaa energialla. Älkää puuttuko siihen, että tapamme ukrainalaiset tai katkaisemme energiatoimitukset ja jäädytte talvella.

Toki vihreät myyrät ovat touhunneet muillakin alueilla. Ympäristöministerinä Krista Mikkonen kantoi erityistä huolta Suomen läpi lentävien hanhiparvien ruokkimisesta veronmaksajien rahoilla. Ehkä tunsi sielujen sympatiaa kyseistä melkein vieraslajia kohtaan. Heille varattiin lepopellot, mutta en ole vielä löytänyt selitystä, minkä kielisillä kylteillä hanhille kerrottiin heille varatuista pelloista?

Sitten vihreiden myyrien listalla on ollut erilaisten vieraslajien saaminen laajemminkin Suomeen. Ulkoministeri Pekka Haavisto haali Suomeen Al-Holin leiriltä terroristien perheenjäseniä niin innokkaasti, että eduskunnassa taidettiin touhua pitää jopa laittomana. Varmaan siinä saatiin ”jännää etnistä värinää” ankeaan suomalaiseen elämään. Toki terroristileirille lähteneen Suomesta turvapaikan saaneen somalinaisen ja ISIS:n listoilla olleen lähi-itäläisen miehen lapsi on pesunkestävä suomalainen, vaikka ei koskaan ole Suomessa käynytkään.

Naton jäsenyys

Kun Suomi haki Naton jäsenyyttä, oltiin huolissaan Venäjän mahdollisista Suomen horjuttamisyrityksistä. Hieman aikaisemmin olivat Venäjä ja Valko-Venäjä yrittäneet horjuttaa mm. Puolaa tunkemalla maahan suuret määrät maahanmuuttajia Lähi-Idästä. Puolalaiset torjuivat yrityksen aidoilla ja tehokkaalla rajan puolustuksella.

Vihreiden myyrien mielestä Puolan toiminta on törkeää ja he vastustivat sitä, että Suomen lansäädäntöön lisätään pykäliä, jotka mahdollistavat vastaavanlaisen puolustautumisen. Tässä vihreät myyrät kävivät tiukkaa viivytystaistelua, mutta hävisivät lopuksi.

Sitten heräsi keskustelu siitä, että venäläset lomailevat EU:n alueella samaan aikaan kun Venäjä käy raakaa hyökkäyssotaa Ukrainassa ja murhaa ukrainalaisia siviilejä. Puola ja Baltia sulkivat rajansa tuollaiselta turismilta. Vihreän ulkoministeri Haaviston nimittämän konsulipäällikön mielestä tuollainen oli ehdottomast laitonta eikä sellaista voi Suomessa tehdä. Vaikka oikeuskansleria myöten todettiin, että niin voidaan tehdä, vihreät myyrät yrittivät jarruttaa rajoituksia.

Sitten Venäjän presidentti Putin julisti liikekannallepanon. Sen seurauksena satoja tuhansia venäläisiä asevelvollisikäisiä miehiä siirtyi naapurimaihin. Kukaan ei oikeasti tiedä millaista joukkoa siellä seassa on. Paljonko on Putinin sabotöörejä? Jokin syyhän siihen on, että Putin laski nuo länteen? Vaatimukset Suomen rajan sulkemisesta kasvavat koko ajan, mutta vihreät myyrät pelaavat aikaa puhuen EU:n ratkaisuista ja hallituksen pohdinnasta. Tässä vihreät myyrät onnistuivat hyvin ja Suomen rajoja ei pystytty sulkemaan ajoissa.

Samaan aikaan kasvaa pelko siitä, että Venäjä ajautuu hallitsemattomaan sekasotkuun ja Suomen rajan yli tulee suuret määrät maahantunkeutujia. Rajavartiolaitos kiirehtii kunnollisen aidan rakentamista kriittisiin kohtiin itärajalle. Miten asiaan suhtautuu vastuuministeri eli sisäministeri Mikkonen (vihreät myyrät)? Hänellä ei ole kantaa asiaan, asiaa pitää pohtia. Ilmeisesti tavoitteena on taas pelata aikaa, jotta raja-aitaa ei ehdittäisi rakentaa ja itärajan pitävyyttä varmistaa.

Yhä useammalta on kuullut, että heidän mittansa vihreiden myyrien sabotaasin kanssa alkaa tulla täyteen. Kysytään, miten tuosta vieraslajista päästään eroon? Vastaus on yksinkertainen: äänestämällä eduskuntavaaleissa. Seuraava tilaisuus on ensi keväänä. Pulinat pois ja toimeksi.

LÄHDE: Oikeamedia/blogi/Olli Pusa 27.09.2022

[ Väliotsikko ja vahvennukset taakkatoimitus ]