– seuraa lopun ajan aiheita

F-Securelta 5 vinkkiä turvalliseen pelaamiseen

F-Secure jakoi viisi hyvää vinkkiä, jotka jokaisen nettipelejä pelaavan tulisi ottaa huomioon.

Useissa suosituissa verkkopeleissä on erilaisia virtuaaliesineitä, joiden perään yhä useampi nettivaras on. Kuva: Ella Don / Unsplash
Useissa suosituissa verkkopeleissä on erilaisia virtuaaliesineitä, joiden perään yhä useampi nettivaras on. Kuva: Ella Don / Unsplash

Suomalainen Tietoturvayhtiö F-Secure jakaa blogissaan viisi vinkkiä turvallisempaan pelaamiseen erityisesti verkkopelaamista ajatellen.

Useissa nettipeleissä on erilaisia virtuaaliesineitä, joita voi vaihtaa tai myydä joko pelivaluuttaa tai oikeaa rahaa vastaan. Tämän seurauksena pelitileistä ja esineistä on tullut himoittuja ryöstökohteita.

Mahdollisia uhkia on monia: haittaohjelmat, tietokalastelut- ja vuodot sekä identiteettivarkaudet, jos on vaikka esports-ammattilainen.

FAKTAT

F-Securen vinkit

  1. Antivirus voi suojata, jos vaikka ladatussa tiedostossa (kuten pelimodissa) on piilotettuna haittaohjelma.
  2. Kaksivaiheinen tunnistus tekee pelitilille tai vaikka siihen liitettyyn sähköpostiin pääsystä huomattavasti vaikeampaa.
  3. Vahva, uniikki salasana on kaiken a ja o. Pelitiliä ja siihen kytketyllä sähköpostitilillä kannattaa käyttää eri salasanoja.
  4. Varo huijaussivustoja ja tietojenkalastelua varsinkin tuntemattomien pelaajien lähettäessä viestin. Mieti kahdesti, että onko tuntemattomalta tulleessa viestissä olevaa linkkiä varmasti fiksu klikata.
  5. Ole valppaana, jos vaihdat/myyt virtuaaliesineitä. Siirtoa ei tulisi koskaan tehdä kiireessä tai varsinkaan toisen painostuksesta. Varmista aina kahteen kertaan, mitä vaihdat ja kenen kanssa.

Blogissa myös muistutetaan, etteivät antivirukset ja muut suojaukset hidasta nykypäivän tehokkaita pelikoneita. Vielä 2000-luvun alussa tuppasi tapahtumaan valitettavan usein.

Peliesinevarkaudet ovat yleistyneet varsinkin viime vuosina. Saaliit ovat helposti tuhansista euroista jopa satoihintuhansiin. Hiljattain eräältä Counter-Strike-keräilijältä vietiin skinejä jopa kahden miljoonan dollarin edestä.

Peliyhtiöt saattavat palauttaa varastetut skinit, mutta yhä useammin eivät. Varastettuja esineitä kun saatetaan myydä nopeasti eteenpäin, jolloin niiden vieminen uudelta ostajalta mutkistaisi tilannetta. Skinien monistamien taas romahduttaisi harvinaisten ja kalliiden virtuaaliesineiden arvon totaalisesti.

LÄHDE: IS.fi/Nico Hartikainen 30.06.2022