– seuraa lopun ajan aiheita

Gazan lopullinen tuomio ja tuho

Nykyisessä Israelin ja Hamasin välisessä sodassa Israelin tavoitteena on tuhota Hamas kokonaan ja muuttaa Gazan tilannetta niin, ettei sieltä vuodesta toiseen ammuta raketteja Israeliin.

Raamatussa on profetioita, että jossain vaiheessa näin tapahtuu.

Jesaja 11:14 sanoo, että Juuda ja Efraim eli juutalaiset ja israelilaiset ryntäävät rinta rinnan länteen, Filisteaan eli Palestiinan Gazaan. Palestiina on roomalaisten antama pilkkanimi Israelin alueelle juutalaisten ainaisen vihollisen eli filistealaisten mukaan sen jälkeen kun juutalaiset oli karkotettu pois Juudasta 136 jKr.

Daavid ja Goljat. Artikkeliin liittyvä kuva
Daavid ja Goljat. Artikkeliin liittyvä kuva

Eli sota ei ole uutta, vaan jo yli 3000 vuotta sitten Gazan alueella asuneet filistealaiset hyökkäsivät jatkuvasti Israelin kimppuun. Tunnetuin tapaus on filistealainen jättiläinen Goljat, jonka nuori paimenpoika Daavid voitti lingollaan ja Jumalan avulla.

Profeetta Hesekiel kirjoitti luvussa 25 ja jakeissa 15-17: ”Näin sanoo Herra Jumala: Filistealaiset (palestiinalaiset) ovat kostaneet Juudalle. Ikimuistoisen vihansa ajamina ja kaunaa ja inhoa täynnä (kuten tänä päivänä) he ovat levittäneet tuhoa. Sen tähden Herra Jumala sanoo: Minä kohotan käteni ja rankaisen filistealaisia, minä hävitän kreetit ja tuhoan kaikki merenrannan asukkaat. Minä kostan heille kovalla kädellä, ankarasti minä rankaisen heitä, ja silloin, kostoni kohdatessa heidät, he tietävät, että minä olen Herra.»

Profeetta Sefanja kirjoitti luvussa 2 ja jakeissa 4-7: ”Gaza jää tyhjäksi, Askelon autioksi, Asdodin asukkaat ajetaan pois keskellä päivää ja Ekron tuhotaan. Voi rannikon asukkaita, kreettien kansaa! Teistä Herra sanoo: – Minä nöyryytän sinut, Filistean (palestiinalaisten Gazan) maa, ja teen lopun asukkaistasi. Rantamaa jää laitumeksi ja lammasten tarhoiksi. Ja ne, jotka ovat jäljellä Juudan heimosta, saavat rannikon haltuunsa. He paimentavat siellä laumojaan ja majoittuvat iltaisin Askelonin taloihin. Herra, heidän Jumalansa, pitää heistä huolen, hän kääntää heidän kohtalonsa.”

Näin tulee tapahtumaan. Israelin ainaisten vihollisten, nykyisten palestiinalaisten, valta loppuu Gazassa ja juutalaiset saavat alueen haltuunsa.

LÄHDE: Jouko Pihon sivut 20.10.2023