Haitko selaimellasi jotain kiusallista?

Uusi toiminto auttaa siivoamaan jäljet nopeasti

Google tuo tarjolle pikavalinnan, jolla voi poistaa viimeisten 15 minuutin haut hakukoneen historiasta.

Artikkeliin liittyvä kuva: SKRYPKO IEVGEN
Artikkeliin liittyvä kuva: SKRYPKO IEVGEN

Useimmat varmasti lienevät joskus googlannut jotain, jota ei haluaisi muiden näkevän vahingossakaan. Ehkä tiedonhaun aihe on ollut niin piinallisen kiusallinen, ettei sitä haluaisi itsekään jatkossa enää nähdä. Tähän piinaan on nyt tulossa helpotusta.

Hakukonejätti Google tuo hakusovelluksiinsa mahdollisuuden poistaa viimeisen vartin haut nopeasti. Yhtiö kertoi uutuudesta blogissaan.

Oman hakuhistorian voi asettaa tyhjentymään automaattisesti säännöllisin väliajoin. Tarjolla on historian poisto kolmen, 18:n tai 36 kuukauden välein. Uusilla tileillä poisto on oletuksena käytössä 18 kuukauden välein, mutta asetuksen voi halutessaan muuttaa.

Nyt uutena mahdollisuutena on pikapoisto. Googlen hakusovelluksessa pääsee tilin ylläpitoon näpäyttämällä yläkulmassa olevaa omaa profiilikuvaketta, ja valikkoon tulee uutena mahdollisuutena ”Poista edelliset 15 min”. Uusi valinta tulee aluksi Googlen hakusovelluksen iOS-versioon, Android-version saadessa valinnan myöhemmin tämän vuoden aikana.

Toinen uusi ominaisuus Googlella on mahdollisuus piilottaa oma hakuhistoria lisätodentamisen taakse. Sovellus voi pyytää esimerkiksi salasanaa tai kaksivaiheista todennusta, ennen kuin hakuhistoriaa pääsee selaamaan.

LÄHDE: TIVI/Janne Laakso 16.07.2021