Ruotsin jengit terroristeja

”Ruotsin jengit ovat kotimaisia terroristeja”

Ruotsin maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson. LEHTIKUVA / AFP Stina Stjernkvist
Ruotsin maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson. LEHTIKUVA / AFP Stina Stjernkvist

Maltillinen kokoomus haluaa vähentää maahanmuuttoa, sanoo Ulf Kristersson.

Ruotsin maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja Ulf Kristersson sanoo, että rikollisjengeistä on tullut vakava uhka maan turvallisuudelle. Puolueen mielestä jengiin kuuluminen pitää säätää rangaistavaksi.

– Aivan aluksi pitää tunnustaa, että jengit ovat kotimaisia terroristeja. Ruotsin valtion pitää kohdella niitä sellaisina, Kristersson sanoi Ruotsin yleisradio SVT:n mukaan keskiviikkoiltana Almedal-tapahtumassa.

Göteborgissa ammuttiin viime viikolla poliisi. Ampujaksi epäillään 17-vuotiasta poikaa, jolla on yhteyksiä paikalliseen rikollisjengiin. Jengeillä on puolestaan ollut keskinäisiä yhteenottoja. Kristersson sanoo, että Ruotsin pitää kitkeä maasta jengiväkivalta.

– Mikään muu tehtävä ei ole yhtä tärkeä kuin murskata rikolliset jengit ja ottaa tilanne hallintaan. Poliisin ampuminen kuoliaaksi on äärimmäinen hyökkäys demokraattista oikeusvaltiotamme kohtaan.

Ruotsissa käydään parhaillaan läpi hallituskriisiä. Pääministeri Stefan Löfven sai runsaat kaksi viikkoa sitten valtiopäiviltä epäluottamuslauseen, mutta tällä viikolla valtiopäivät päätti, että hän saa yrittää koota uuden hallituksen. Tässä välissä myös Kristersson yritti koota hallitusta, mutta hän epäonnistui.

Kristersson sanoo, että maltillinen kokoomus on valmis osallistumaan tulevaan hallitukseen. Jos niin käy, hän lupaa avata maahanmuuttoa koskevan lain, joka on vasta tulossa voimaan.

– Suuri maahanmuutto ja kelvoton sopeutuminen yhteiskuntaan ovat vaarallinen yhdistelmä. Jos haluamme hoitaa Ruotsin ongelmat, meidän pitää vähentää maahanmuuttoa.

LÄHDE: Verkkouutiset/Ilkka Luukkonen 08.07.2021