– seuraa lopun ajan aiheita

Mitä Hamas kuvittelee saavuttavansa hyökkäyksellä Israeliin?

Päivänä, jolloin tuli kuluneeksi tasan 50 vuotta Jom Kippur sodan aloittaneesta Egyptin yllätyshyökkäyksestä, Gazan terroristiryhmä Hamas aloittivat massiivisen yllätyshyökkäyksen Israeliin. 

Varhain aamulla noin 20 minuutissa Israeliin ammuttiin parisen tuhatta rakettia. Samoihin aikoihin Gazan raja-aita murrettiin puskutraktorilka ja kymmenittäin aseistautuneita terroristeja tunkeutui Israelin puolelle. Kymmeniä sotilaita ja siviilejä on viety panttivankeina Gazaan. Tällaista ei ole aikaisemmin tapahtunut. Myös sotilasajoneuvoja on kaapattu ja ainakin yksi Merkava tankki vallattu.

Terroristit ovat tällä hetkellä etelässä levittäytyneet Israelissa Gazan aluetta suuremmalle alueelle tappaen ja ottaen panttivankeja Israelin asutuskeskuksissa. Taistelut ovat käynnissä.

Samaan aikaan pohjoisrajalla Hizbollahin terroristit ovat joukoittain moottoripyörillä lähestyneet Israelin rajaa. Israel on ampunut rajaa lähestyviä motorisoituja hizbollahin terroristeja pysäyttääkseen nämä.

Hamasin operaatio on ennen kokematon ja sitä on täytynyt suunnitella pitkään. Tällaista ei toteuteta hetken mielijohteesta. Voidaan pitää hyvin todennäköisenä sitä, että taustalla häärää voimakkaasti Iran.

IDF yllätettiin

Israelia ei tällä hyökkäyksellä kukisteta. Mutta miten Israel onnistuttiin yllättämään näin täydellisesti? Tämä oli massiivinen epäonnistuminen Israelin tiedustelulle. Sitä tullaan sodan jälkeen puimaan maan politiikassa pitkään ja hartaasti. Käytännössä IDF yllätettiin housut kintuissa.

Mitä Hamas kuvittelee tällä saavuttavansa? Se tietää hyvin olevansa kykenemätön tuhoamaan Israelia vaikka siitä unelmoidaankin Hamasin islamistisessa perustamisasiakirjassa.

Ensiksi, jos Iran käskee hypätä Hamas kysyy miten korkealle.

Toiseksi, Gazan terroristit eivät kykene Israelia kukistamaan. Mutta terroristien mielessä tämä ei ole perimmäinen tavoite vaan olennaista on mittavan vahingon aiheuttaminen ja Israelin näytösluontoinen nöyryyttäminen ja arabimaiden sekä Israelin suhteiden normalisoinnin sabotoiminen. Tämä osoittaa että Hamas ym eivät ole kiinnostuneita (eivät koskaan ole olleet vaikka jotkut suomalaisetkin älyköt niin ovat väittäneet) rauhasta Israelin kanssa. Tämä osoittaa, että Israelin ja juutalaisten kansanmurhasta fantasioiva Hamasin alkuperinen islamistinen peruatamisasiakirja on yhä voimassa. Israelia Hamas ei kykene tuhoamaan, mutta ei tämä tosiasia ennenkään ole estänyt terroristeja kuvittelemasta kykenevänsä siihen.

Kolmanneksi, asia on myös nähtävä palestiinalaisten sisäisen valtataistelun ilmiönä. Viime aikoina Hamas on näyttänyt heikolta ja toimeettomalta ja Fatah sitäkin heikommalta. Voimannäytöllä halutaan osoittaa palestiinalaisille kuka on valmis tekemään eikä vain puhumaan. Hamas on osoittanut olevansa aloitteellinen ja ottamalla aloitteen muiden ryhmien käsistä se on välttänyt marginalisoitumisen ja asettanut itsensä jälleen keskiöön. Tällä on merkitystä siksikin että Abbasin aika Länsirannalla ja palestiinalaishallinnon johtajana siellä alkaa olla lopuillaan ja Hamas asemoi itseään myös tulevaa vallanvaihtoa ajatellen. Se, että tällainen vetoaa tavallisiin palestiinalaisiin on ilmiö, josta kohta lisää. Hamas haluaa todistaa olevansa kykenevä panemaan Israelille hanttiin. Tämä vetoaa palestiinalaiseen siviiliyhteiskuntaan jonka nuori polvi on islamistien radikalisoima ja pettynyt korruptoituneisiin vanhoihin johtajiinsa ja siksi peukuttaa tällaiselle Israelin väkivaltaiselle nöyryyttämiselle.

Tavalliset palestiinalaiset eivät halua rauhaa

On myös aika sanoa asiat niin kuin ne ovat: Puheet siitä, että tavalliset ”palestiinalaiset”, gazan asukkaat tai Länsirannan palestiinalaiset haluavat rauhaa Israelin kanssa eivät vastaa tosiasioita. Jos tämä olisi totta näkisimme nyt uutiskuvissa palestiinalaisia Gazan ja Länsirannan kaduilla paheksumassa ja tuomitsemassa hyökkäyksen Israeliin. Sen sijaan näemme kuvissa ”tavallisten” palestiinalaisten riemuitsevan ja juhlivan kaduilla hyökkäystä jossa tapetaan joukoittain siviilejä Israelissa. Tällaiset hyökkäykset eivät olisi mahdollisia elleivät ne nauttisi laajojen palestiinalaisten kansankerrosten varauksetonta hyväksyntää, vaikka hyvin tiedetään että Israelia ei näin kukisteta.

Viime kädessä palestiinalaisten johtajat ovat vastuussa siitä, että kansalaisyhteiskunta on tällaisen väkivaltaisen fantasian pauloissa. He eivät ole koskaan valmistaneet palestiinalaisia rauhaan ja sen vaatimiin kipeisiin kompromisseihin. Sen sijaa julkisella juutalaisvastaisella vihanlietsonnalla arabiankielisillä palestiinalaisilla tv-kanavilla ja koulukirjoissa kansaa on valmistettu juhlimaan tällaisia hyödyttömiä näytösluontoisoa operaatioita, joista ei palestiinalaislle itselleenkään loppupeleissä aiheudu muuta kuin vahinkoa ja tuhoa.

Kaikesta huolimatta meidän tulee rukoilla rauhaa ja toivoa parempaa huomista. Kaikki tämä Israelin ahdistus kertoo siitä, että Jeesuksen paluu on lähellä.

Patmos Lähetyssäätiö on myös valmiudessa välittämään suomalaisten kristittyjen apua Israelille. Tuemme MDA:ta ja Jeesukseen uskovia juutalaisia. Aiemmin Israelille hankkimamme täysosuman kestävät rakettisuojat, kuten kuvassa olla Gazan rajakibbutsiin toimittamamme, ovat juuri nyt tarpeen.

Kiitos, että rukoilet ja autat.

LÄHDE: Patmos blogit/Pasi Turunen 07.10.2023

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

[ Väliotsikot taakkatoimitus ]