– seuraa lopun ajan aiheita

Mitä uskontoa nuorille opetetaan?

Mitä uskontoa nuorelle polvelle opetetaan päiväkodeissa ja kouluissa?

Tunnustuksellisen uskonnon opettaminen on kitketty huolellisesti pois kaikesta opetuksesta – mutta koskeeko tämä kaikkia uskontoja?

Nykyvanhemmat valittavat välittömästi, jos heidän lapsiaan on ”saastutettu” rukouksella tai virrellä. Ainoa sallittu uskonto on opetus itsestään ilmestyneestä maailmasta, jolla ei ole mitään tarkoitusta. Tätä pidetään yhtä itsestään selvänä kuin painovoiman olemassaoloa, ja opetetaan lopullisena tieteellisenä totuutena, jota ei ole lupa asettaa kyseenalaiseksi. Tämä on voimassa päiväkodista lähtien.

Ruotsissa opettajat saavat lapset hiljentymään joogan ja meditaation avulla, suomalainen luokanopettaja kirjoitti juuri kirjan mindfulnessista eli buddhismista koululaisille. En ollenkaan ihmettelisi, vaikka opetushallitus suosittelisi kohta sen käyttöä. Hindu”evankelistat” ovat taitavasti punoneet myös darvinistisen maailmankuvan osaksi julistustaan. Siksi se uppoaa kristinuskosta luopuneen lännen mieliin kuin veitsi voihin.

Kristinuskon Jumalasta puhumista pidetään ”uskonnollisena”, mutta itsestään sattumalta ilmestyneestä maailmasta puhuminen on ”tieteellistä”. Tämä voisi olla perusteltua, jos samalla rehellisesti kerrottaisiin, mitä tieteellisiä ongelmia itsestään ilmestyneeksi väitettyyn maailmaan liittyy. Tämä on kuitenkin ehdottomasti kielletty. Kun opetuksessa tehdään näin, tällainen alkuperätiede muuttuu samalla sekunnilla luonnonfilosofiaksi. Tieteessä nimittäin mitään ei saa opettaa ”lopullisena totuutena”. Jos näin tehtäisiin, tutkimuslaitokset voitaisiin sulkea tarpeettomina!

On harhaa kuvitella, että maailman alkuperään ja olemassaoloon liittyviin suuriin kysymyksiin keskittyvä tieteellinen tutkimus olisi tieteellistä. Tieteessä pitää nimittäin olla avoin kaikille mahdollisille johtolangoille, kun ilmiöille etsitään selityksiä. On ilmeistä, että alkuperään liittyvä tutkimus ei ole tiedettä, koska se sulkee suunnittelun mahdollisuuden tutkimusalueen ulkopuolelle. Puolueeton tutkija kyllä havaitsee, että luonnossa on kiistattomat ja kirjaimelliset merkit suunnittelusta. Eliöiden perimä on osoittautunut neliulotteiseksi käyttöjärjestelmäksi, joka on huomattavasti monimutkaisempi kuin järjestelmä, jota tietokoneesi käyttää. Microsoftin Bill Gates sanoi, että solun käyttöjärjestelmä on paljon paljon monimutkaisempi kuin mitä Microsoft pystyy tekemään!

Päiväkodeissa ja kouluissa opetetaan ateismi -nimistä uskontoa

Jokainen valistunut ateisti tietää tämän aivan hyvin, mutta harva uskaltaa sanoa sen ääneen. New Yorkin yliopiston filosofian professori Thomas Nagel, joka on ateisti, on kirjassaan Mind and Cosmos todennut, että darvinismi on melko varmasti virheellinen teoria. Kun maailman johtaviin ateisteihin kuulunut Antony Flew kääntyi Jumalaan uskovaksi, hän totesi: ”on mentävä todistusaineiston viitoittamaan suuntaan”.

Miksi kouluissa opetetaan täysin virheellistä kemiaa ja fysiikkaa?

Jokainen rehellinen biokemisti tietää varsin hyvin, miksi perimässämme olevaa DNA:ta ei synny itsestään, mutta muutamaa harvaa poikkeusta lukuun ottamatta he vaikenevat. Tarjolla olisi heti 10 miljoonan dollarin palkinto tutkijalle, joka selvittää, miten aine muuttuisi eläväksi itsestään, mutta sitä ei kukaan ole käynyt hakemassa – eikä haekaan – , koska kyseessä on kemian ja fysiikan lakien vastainen ilmiö.

Kuten useimmat tietävät, kosmologia ei ole tiedettä, vaan tarinoiden kertomista. Tästä voi lukea lisää luominen.fi -sivustolta. Kun pahaa aavistamattomille Wikipedian lukijoille opetetaan, että: ”Galaksi on tähtien, kaasu- ja pölypilvien sekä pimeän aineen muodostama järjestelmä, joka pysyy koossa painovoiman vaikutuksesta”, huomataan, että se pysyy koossa syystä, jota ei tunneta. Tämä on oleellista ja osoittaa, että kosmologia on filosofiaa. Mikä tai kuka tähtijoukkoja pitää koossa? – Niiden Luoja, joka tuntee kaikki taivaankappaleet nimeltä (Jes.40:26), ja toteaa: ”Pystytkö solmimaan yhteen Seulasten siteet tai irrottamaan kahleista Kalevanmiekan? Voitko tuoda esiin eläinradan tähdet aikanaan ja taluttaa Leijonaa pentuineen? Tunnetko taivaan lait? Sinäkö säädät, miten se maata hallitsee?” (Job 38:31-33).

Peli ei ole rehellistä

Oppilaille pitää opettaa, että ”alkuräjähdys, alkumaapallo, alkuliemi, alkusolu ja alkuihminen” ovat filosofisia tulkintoja maailman alkuperästä. Ne eivät ole kiveen hakattuja totuuksia. Filosofisten tulkintojen ylitsekäymättömät ja ratkaisemattomat ongelmat on otettava, niitä peittelemättä, esiin. On myös myönnettävä, että peli ei ole rehellistä – eikä tieteellistä! – , koska suunnittelun mahdollisuus on lähtökohtaisesti suljettu pois.

Eikö koulun tehtävä ollutkaan kannustaa kriittiseen ajatteluun?

Jos kaikkea koulutusta hallitsevan filosofian ongelmista saisi puhua avoimesti, oppilaat voisivat itsenäisesti ajatellen tehdä omat johtopäätöksensä ja samalla oppia, minkälaiset reunaehdot kemian ja fysiikan lait asettavat kosmologien ja alkusynnyn tuputtajien filosofisille väitteille.

Mitä tässä oikein pelätään?

Ranskalainen valtalehti Le Monde osuu naulan kantaan todetessaan, että kysymys on poliittinen! Lehti toteaa, että kreationismia ei voi ottaa keskusteluun sen poliittisista seuraamuksista johtuen, sillä jos Jumala huomioidaan, abortteja, eutanasioita ja samaa sukupuolta olevien vihkimistä ei enää voisi toteuttaa! Virkistävää rehellisyyttä maasta, josta moderni jumalattomuus käynnistyi.

Mitä tehdä?

Tilanne on vakava. Tunnustuksellisen ateismin kouluopetuksen hedelmät ovat nähtävissä. Vain muutama prosentti alle 30 vuoden ikäisistä suomalaisista uskoo enää, että Raamattu on Jumalan Sanaa! Joka kymmenes lapsi kärsii hoitoa vaativasta masennuksesta ja ahdistusoireista. Lähetteiden määrä psykiatriseen hoitoon on kaksinkertaistunut viidessä vuodessa. Lasten itsemurhayritykset ovat ilmiö, joka oli tuntematon vielä muutama sukupolvi sitten. Jos haluat, että lapsille ja nuorille rakentuu todellisuuden mukainen maailmankuva, tilaa hänelle Luominen -lehti ja anna Kysymyksiä ja vastauksia luomisesta -kirja luettavaksi. Raamatun mukaan meidän tulee aina olla valmiita vastaamaan uskoa koskeviin kysymyksiin. Nyt se on mahdollista, sillä vastaukset ovat valmiina näissä työkalupakeissa.

LÄHDE: Luominen.fi/pekan-blogi 10.03.2024

PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailija Pekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen blogipalaute@luominen.fi.


Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen