– seuraa lopun ajan aiheita

Orwellilainen Suomi – nyt

Kirjailija George Orwell (1903-1950) loi “Eläinten vallankumous” (Animal Farm 1945) -nimisen kirjan, jossa kerrottiin, miten maatilan eläimet sikojen johdolla tekivät vallankumouksen. Ihmiset ja heidän järjestyksensä ajettiin pois. Eläimet laativat itselleen perustuslain, jossa sanottiin: “Kaikki eläimet ovat tasa-arvoisia.”

Pian siat kuitenkin ottivat maatilalla diktatorisen hallintovallan, ja kun toiset eläimet yrittivät kritikoida, heille näytettiin perustuslakia, jossa nyt luki: “Kaikki eläimet ovat tasa-arvoisia – mutta jotkut eläimet ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.”

Tämänkaltainen tilanne on syntymässä Suomeen.

Vallitsee kaksoisstandardit. Joku Elokapina saa päiväkausia häiritä liikennettä ja yleistä järjestystä tukkimalla elintärkeitä huoltoväyliä. Toisaalla yksittäinen nainen saa ryöpyn syytteitä ja käräjillekutsuja vain siteerattuaan Raamattua kirkollisen keskustelun yhteydessä.

Elokapina on luvannut jatkaa “kansalaistottelemattomuutta” (lue: anarkiaa) blokkaamalla esim. poliitikkoja ja infrastruktuureja. [i] Ei ihme, jos sisäministeri ja jopa poliisit pelkäävät tätä ‘super-tasa-arvoisten’ joukkiota. Kyseessä on transatlanttinen, mahdollisesti myös transrahoitteinen Extinction Rebellion -liike, joka on rantautunut Suomeen.

Kaksoisstandardi, mitä oikeuksiin tai niiden vaatimuksiin tulee, edellyttää kaksinaista moraalia: demokraattisessa oikeusvaltiossa ruvetaan antamaan kirjoittamattomia etuoikeuksia valituille “hyviksille”.

Rapakon takaa on tullut muotiin myös BLM-liike. Se oli olemassa jo ennen USA:n valitettavaa värillisen henkilön surmaa. Nyt sitä käytetään värillisten ja erilaisten etnisten vähemmistöjen korostettuun oikeusvaatimukseen. He ovat ‘hyviksiä’ ja ylitse muiden ihmisryhmien, joita taas automaattisesti pidetään “sortajina”. BLM tarkoittaa: “Black Lives Matter” eli: “Värillisten henkilöiden elämillä on väliä”.

Suomessa harjoitetaan kirjoittamatonta LLDM- liikettä. Se voisi tarkoittaa “Little Lives Don’t Matter” eli: “Pienten ihmisten elämillä ei ole väliä”. Käytännössä ajetaan täysin vapaata aborttia, jolloin surmataan ilmisalkioita, joilla on jo aivorähkökäyränsä ja sydämen sykkeensä toiminnassa. Eikä perusteluna ole fysiologia vaan syyllisyys: Yltiövapaata (vastuutonta) seksiä harjoittaneet naisparat eivät halua kohdata seuraamuksia – miehethän ovat näistä tapahtumista jo ottaneet etäisyyttä.

Joltain näkökannalta myös vanhuksia ja köyhiä voidaan pitää “pieninä ihmisinä”.

Elokapina -liikkeen kansanmurhatutkijoiden mukaan ilmaston kuumeneminen täyttää joukkosurman tuntomerkit. Tulee hengenvaarallisia lämpöaaltoja, veden puutetta, nälkää ym. erityisesti kehittyvissä maissa. Heidän mielestään Suomen valtion pitäisi toimia voimakkaasti nykyisten ja tulevien sukupolvien kärsimysten vähentämiseksi.[ii]

Koska Suomessa on vähemmän kärsimyksiä kuin köyhemmissä, kehittyvissä maissa, minun mielestäni kannattaisi pikemmin kuin pakottaa valtiota pakottamaan kansalaisiaan pakkotoimenpiteisiin ja pakkosääntelyyn, toimia niin, että ekoistit voisivat  oma-aloitteisesti antaa omistaan hätää kärsiville kehittyviin maihin. He voisivat rahoittaa porakaivoja, elintarvikkeita, investointeja maatalouden uudistuksiin ja viileämpiin ifrastruktuureihin, terveydenhuollosta puhumattakaan. Voitaisiin sopia, ettei tällaista ekoistien avustustyötä kutsuttaisi kristilliseksi lähimmäisenrakkaudeksi vaan se olisi esim. “Hyvän tuulen avustusta” tai “Ilmaista ilmastosolidaarisuuden ilmaisemista” tms. Omastaan antaminen on ihan okei, kun siihen tottuu.

En ole kovinkaan perehtynyt vihreään maailmankatsomukseen. Takaako liike aivan jokaiselle aktivistilleen vihreän oksan tulevaisuuden yhteiskunnassa? Tarvitaanhan yhteiskunnassa aina myös alamaisia ja nettomaksajia, vai tarvitaanko? Entäs punaisessa tulevaisuudessa? Jokainen voi tehdä omassa elinpiirissään pienimuotoisen tutkistelevan ja tasaavan viherpunakokeilun – akvarelleilla.

_________

[i]     Lähde: Yle uutiset
[ii]    Lähde: Ekokapinan nettisivut

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

LÄHDE: Patmos blogi/Laura Seppi 01.07.2021