– seuraa lopun ajan aiheita

Iran lopunajassa

The Persia Factor

By Hal Lindsey, 20.11.2022, suom. SK

Joskus 1970-luvun lopulla Chuck Smith keskusteli joidenkin israelilaisten kenraalien kanssa. Kuten tiedän omasta kokemuksestani, monet heistä olivat ja ovat varsin uteliaita koskien Raamatun profetiaa ja Israelin roolia siinä. He kysyivät Chuckilta Israelin lopunajan vihollisista. Perustaen vastauksensa Hesekielin lukuun 38, hän kehotti heitä varomaan Irania. He nauroivat. Iraniako? Sehän oli koko alueen ainoa kansakunta, joka oli yleensä heidän puolellaan. Iran oli heidän ainoa ystävänsä alueella.

Kohta tämän keskustelun jälkeen tapahtui Iranin vallankumous. Shiiamuslimit syrjäyttivät Shaahi Reza Pahlavin. Siitä lähtien Iran on ollut Israelin vaarallisin vihollinen Lähi-idässä

Tänä päivänä Iranilla on yksi maailman voimakkaimmista armeijoista. Heillä on tai pian tulee olemaan ydinaseita. Heillä on ballististen ohjusten arsenaali, jolla voivat toimittaa sekä ydin- että konventionaalisia aseita. Iran heijastaa sotilaallista voimaansa koko alueelle. Se on mobilisoinut shiiamuslimit Libanonissa, Jemenissä, Irakissa, Syyriassa ja muualla. Se on maailman suurin valtioterrorismin tukija. Huolimatta länsimaiden sitä vastaan asettamista pakotteista sillä on paljon rahaa, jolla se parantaa kuumeisesti armeijaansa aiheuttaen yleisesti tuhoa.

Iranin päämäärä

Mikä on heidän päämääränsä? Useimmat kansakunnat haluavat selviytyä ja vaurastua, mutta Iran on uskonnon keihäänkärki. He haluavat, että shiia-islamista tulee – ei vain maailman hallitseva uskonto – vaan maailman laki ja hallitus. He ovat aloittaneet pyrkimyksensä Lähi-idässä, mutta heidän kunnianhimoiset tavoitteensa eivät lopu siihen. He suostuttelevat almuilla ja propagandalla siellä, missä voivat, mutta uskovat myös uskonnolliseen käännytykseen raa’alla voimalla.

Heidän tavoitteidensa ensisijaiset esteet voi havaita kuuntelemalla heidän kahta suosikkihuutoaan – ”kuolema Yhdysvalloille” ja ”kuolema Israelille”. Israel estää heidän valtansa alueella ja Yhdysvallat estää heidän globaalit tavoitteensa. Tästä syystä Israel ja Yhdysvallat ovat tulleet pakkomielteeksi Iranin johtajille. Pääsääntöisesti tämä pakkomielle ei kuitenkaan ulotu Iranin kansaan. Kuten useimmat ihmiset, hekin haluavat vain selviytyä ja vaurastua – ja että heidän lapsensa ja lapsenlapsensa voisivat tehdä samoin.

Vuoden 1979 vallankumouksen jälkeen Iranin pappisjohtajat ovat menettäneet yhä enemmän suosiotaan kansan keskuudessa. Kuvittele, että elät sellaisen hallinnon alaisuudessa, joka ei juurikaan välitä ihmisoikeuksista eikä kansalaistensa turvallisuudesta, mukavuudesta ja hyvinvoinnista. (Valitettavasti sinun ei ehkä tarvitse käyttää paljonkaan mielikuvitusta, koska se on yleistymässä kaikkialla maailmassa.) Ne iranilaiset, jotka ovat tarpeeksi vanhoja muistamaan Iranin shaahin, tietävät, että hän saattoi olla häikäilemätön, mutta hän oli 10 kertaa parempi kuin nykyinen hallinto.

Iranilaiset droonit

Jo jonkin aikaa olemme tienneet, että Venäjä käyttää iranilaisia drooneja Ukrainaa vastaan. Niitä on äskettäin käytetty Venäjän rajuissa hyökkäyksissä Ukrainan siviili-infrastruktuuria vastaan tuhoamaan pääsy veteen ja sähköön. Pitkään Iranin viranomaiset väittivät tällaisia raportteja ”perusteettomiksi”. He kutsuivat sitä ”disinformaatioksi” Lännestä. Tässä kuussa Iran kuitenkin lopulta myönsi toimittaneensa ”rajoitetun määrän drooneja” Venäjän sotatoimiin.

Rajoitettu määrä? Ukrainan presidentti Volodymyr Zelensky sanoo, että Ukrainan joukot ”ampuvat alas vähintään 10 iranilaista lennokkia joka päivä”.

Chuck Smith oli oikeassa ja niin olimme me muutkin, jotka uskoimme Raamattuun. Iran on ensisijainen uhka Israelille. Raamattu tekee myös selväksi, että Iranin pakkomielle tuhota Israel on lopulta Iranin tuho.

Raamattu oli oikeassa myös jostakin muusta. Venäjä ja Iran (eli Persia) olivat vuosisatojen ajan verivihollisia. Nykyään ne ovat ystäviä, jotka lähentyvät toisiaan päivä päivältä. Raamattu sanoi, että näin tapahtuisi viimeisinä päivinä, ja se tapahtuu nyt.

LÄHDE: Ajankohtaista uskosta sivusto / Hannu 13.12.2022

Lue myös:

Sopimus Iranin ydinohjelmasta huolestuttaa

Israel, Iran ja päivien loppu