– seuraa lopun ajan aiheita

Tekoäly (AI) yllättää

Nuoret aikuiset jättävät seurakunnat. Ilmiö on yleinen, varsinkin läntisessä maailmassa, ja se on jatkunut jo vuosien ajan. Olin Kirkolliskokouksen jäsen 16 vuoden ajan ja peräänkuulutin toistuvasti, että kirkko tutkisi asian, selvittäisi syyn, ja ryhtyisi toimenpiteisiin. Kuten arvata saatoit, mitään ei tehty.
Luominen ry:ssä julkaisemme pian kirjan: Game over, Darwin! The Revolution in Origins Sciences. Se on suunniteltu erityisesti nuorille ja siinä otetaan esiin uusdarvinistisen evoluutioteorian keskeiset väärät väittämät. Näin nuoret voivat itse oivaltaa, että heille syötetään valheita koulussa ja mediassa, tietenkin tieteen valepuvussa!

Koska kirkko ja seurakunnat eivät oivalla nuorisokadon syytä

Philip Bell, brittiläinen yhteistyökumppanimme, Creation Ministries Internationalin puheenjohtaja kysyi tekoälyltä, mikä on nuorisokadon syy?

Mitä AI vastasi?

Vastaus tuli salamannopeasti ja oli sanasta sanaan käännettynä seuraavan sisältöinen:

Kristinuskon tiellä kulkevalle uskovalle nuorisolle voi nykymaailmassa olla monenlaisia esteitä. Niiden ymmärtäminen on äärimmäisen tärkeää ja niitä on käsiteltävä vilpittömästi ja myötätunnolla. Seuraavassa muutamia:

1. Maallistumisen vaikutuksia: Yhteiskuntamme maallistuu jatkuvasti ja nuoret altistuvat ateistien ja agnostikkojen vaikuttamiselle. Ne hallitsevat mediaa, opetustointa ja populaarikulttuuria. Tämä voi aiheuttaa nuorten mielissä epäilyä, pitävätkö kristinuskon opit paikkansa?
2. Tiede ja uskonto: Jotkut nuoret kamppailevat ja yrittävät yhteensovittaa tieteellisiä teorioita, kuten evoluutiota, yhteen kristillisten uskomustensa kanssa. He saattavat kokea, että tieteen ja uskon välillä on syvä ristiriita, joka estää täydellisen kristinuskon omaksumisen.
3. Epäilyksiä ja kysymyksiä: On täysin luonnollista, että nuorilla on kysymyksiä ja epäilyksiä uskonsa suhteen kun he suunnistavat nykyisen maailman monimutkaisten moraalisten ja filosofisten ristiriitojen keskellä. Ilman riittävää tukea ja opastusta vastaantulevat epäilyt voivat muodostua uskon esteeksi.
4. Kulttuurien relativismi: Nykymaailmassa ei enää katsota olevan ehdottomia totuuksia ja tämä voi johtaa nuoret pois Raamatussa ilmoitetusta totuudesta, jolle kristinusko perustuu. Yllämainituista syistä on tärkeää suhtautua nuoriin myötätuntoisesti ja keskustella heidän huolistaan ja tarjota kannustava ilmapiiri, jossa tutkia ja syventää heidän uskoaan. Avoin keskustelu, ohjaus ja resurssien tarjoaminen nuoria askarruttaviin kysymyksiin voi auttaa ongelmien yli pääsemiseen ja kasvuun uskossa. Näin voidaan rakentaa kristillinen usko vahvalle pohjalle.

Raamatun mukaiseen luomiseen uskovina voimme täysin yhtyä keinoälyn vastauksiin ja suosituksiin. Nuoriin kohdistuu joka puolelta maallistumisen painetta, varsinkin median taholta. Uusdarvinistinen evoluutioteoria, moniarvoinen ”kaikki käy” -moraali synnyttää epäilyksiä kristinuskon oikeellisuudesta, ja ellei tätä haasteta, nuorison mieliin syntyy vakavia epäilyksiä kristinopista.
Me Luominen ry:ssä ponnistelemme parhaamme mukaan maallistumisen vaarallisia valheita vastaan. Itse nauhoitin juuri 50-osaisen sarjan Miksi nuoret jättävät seurakunnat, joka tulee myöhemmin TV7:ään, missä parhaillaan on menossa erityisesti lapsille ja nuorille tarkoitettu Eläimet opettavat -sarja, joka tulee parhaillaan kanavalta joka tiistai kello 18:30.

PUHEENI AVIOLIITOSTA SUOMEKSI JA TULKATTUNA RUOTSIKSI 47 MINUUTIN KOHDALTA

Förbön och tack 14.5: Pekka Reinikainen

PEKKA REINIKAINEN, LL, tietokirjailija Pekka Reinikainen on valmistunut lääkäriksi Ranskan Montpellierissä ja toiminut käytännön lääkärinä yli 40 vuotta sekä yli 10 vuotta kuntoutuslääkärinä ja koululääkärinä. Reinikainen on toiminut kolme kautta Lääkäriliiton valtuuskunnassa ja useissa valiokunnissa sekä Kunnallislääkärit ry:n hallituksessa, Helsingin aluelääkäriyhdistyksen puheenjohtajana sekä Suomen kristillisen lääkäriseuran puheenjohtajana. Hän on myös Viron kristillisen lääkäriseuran kunniajäsen. Hän on toiminut 10 vuotta sosiaalilautakunnan, 20 vuotta Helsingin kaupunginvaltuuston ja Valtioneuvoston päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunnan jäsenenä sekä kirkolliskokouksen jäsenenä 16 vuotta.


Tahdotko antaa palautetta blogista? Lähetä meille sähköpostia osoitteeseen blogipalaute@luominen.fi.


Blogien kirjoittajat vastaavat itse blogiensa sisällöstä. Blogitekstit ovat kirjoittajiensa mielipiteitä eivätkä välttämättä vastaa Luominen ry:n, yhdistyksen hallituksen tai hallituksen jäsenten näkemyksiä.


LÄHDE: Luominen.fi/Pekan blogi 30.05.2024

[ Kyselyn on laatinut taakkatoimitus ]