– seuraa lopun ajan aiheita

Tiedätkö nämä salakoodit puhelimestasi?

Nämä komennot eivät ole ihan kaikkien tiedossa.

Artikkeliin liittyvä kuva KIMMO HAAPALA
Artikkeliin liittyvä kuva KIMMO HAAPALA

Tiesitkö, että puhelimeen on kätketty jos jonkinmoista toimintoa, joiden käyttämistä varten tarvitsee vain numerovalitsimen? Ehkä nämä salakoodit eivät mullista kenenkään elämää, mutta ne tarjoavat pikkunäppäriä työkaluja, joilla voi viihdyttää vaikka työkavereita kahvipöydän ääressä.

Nämä koodit on testattu Applen iPhone-puhelimella.

Alla mainittujen koodien lisäksi luureissa on myös muita vastaavia komentoja, mutta ainakin nämä me saimme toimimaan toimituksessa. Kaikki komennot syötetään suoraan puhelimen numerovalitsimeen.

Soita anonyymejä puheluita

Etkö halua, että vastaanottaja näkee numeroasi? Näppäile soitettavan numeron eteen koodi #31#, minkä jälkeen vastaanottajan pitäisi nähdä puhelun tulevan tuntemattomasta numerosta. Mikäli tämä ei toimi, kokeile koodia *67.

Yhteyden diagnostiikka

Kertovatko ruudun ylälaidassa olevat yhteyspalkit liian vähän yhteyden tilasta? Naputa koodi *3001#12345#* ja ”soita” tähän numeroon, minkä jälkeen näet tarkat tiedot operaattorisi tarjoamasta yhteydestä juuri siinä missä seisot.

Puhelimesi IMEI-koodi

Haluatko tietää puhelimesi tarkan tunnistenumeron? Naputa *#06#. Tämä komento ilmoittaa sinun puhelimesi ainutkertaisen koodin, jota sinun ei tule missään nimessä jakaa kenenkään ulkopuolisen kanssa. Tätä koodia voidaan tarvita esimerkiksi silloin, kun puhelin on varastettu.

LÄHDE: Tekniikka&Talous/Samuli Leppälä 22.10.2021