– seuraa lopun ajan aiheita

Woke-virus uhkaa ihmiskuntaa

Elon Musk: ”woke-virus” uhkaa ihmiskuntaa – ratkaisu on valmiina

CHRISTIAN MARQUARDT / POOL
CHRISTIAN MARQUARDT / POOL

Elon Musk aikoo ryhtyä ”poliittisesti aktiiviseksi”.

Elon Musk pelkää, että villinä riehuva ”woke-ajatusvirus” vaarantaa ihmiskunnan pääsyn Marsiin. Niinpä hän on valmis aktivoitumaan poliittisesti.

Musk uskoo, että hyökkäykset hänen ajatuksiaan vastaan tulevat kasvamaan dramaattisesti lähitulevaisuudessa.

”Ihan vain mielenkiinnosta, miksi haluat aktivoitua poliittisesti? Miksi tehdä itsestään maalitaulu? Aiot saada ihmiskunnan Marsiin ja olet herättänyt keskustelua tekoälyn vaaroista. Miksi sabotoida nämä tavoitteet heittäytymällä poliittisiin ristiriitoihin? Onko se sen arvoista?”, eräs käyttäjä kysyi Muskilta Twitterissä.

”Mikäli woke-ajatusvirusta ei pysäytetä, se tuhoaa sivilisaation, eikä ihmiskunta ikinä pääse Marsiin asti”, miljardööri vastasi.

Musk myös kritisoi kovasanaisesti Yhdysvaltain demokraattipuoluetta todeten puolueen aiheuttavan jakolinjoja ja vihaa.

Woke-ajatusviruksesta vaikuttaa tulleen Muskin lempilapsi, sillä mies on viljellyt termiä tiheään. Hän muun muassa twiittasi aiemmin, että Neflix on katselukelvoton woke-ajatusviruksen johdosta. Musk ei kuitenkaan tarkentanut, mitä hän tällä tarkalleen ottaen tarkoitti ja oliko kyse jostain tietystä sisällöstä.

Tavallisesti sana woke yhdistetään usein ihmisiin, jotka ovat tietoisia sosiaalisesta eriarvoisuudesta ja vähemmistöihin kohdistuvasta syrjinnästä yhteiskunnassa.

LÄHDE: TIVI/Timo Tamminen 22.05.2022