EU logiikkaa

Joskus on saanut hieman koulutusta loogiseenkin ajatteluun. Siitä taitaa olla vain haittaa, jos yrittää ymmärtää EU:n touhua.

Metsärosvolippu. Kuvan lisännyt taakkatoimitus
Metsärosvolippu. Kuvan lisännyt taakkatoimitus

EU:ssa ollaan ajamassa sitä, että fossiilinen polttoaine kaasu on uusiutuva, mutta uusituva turve ei ole uusiutuvaa energiaa – eikä edes suomalainen metsä.

EU suunnittelee pakotteita sen varalta, että Venäjä hyökkää Ukrainaan. Mutta pakotteissa ei saisi olla energia, koska Saksa ja jotkut muut maat ovat tehneet itsestään riippuvaisen Venäjän energiasta.

Aikoinaan ajettiin EU:ssa energiansäästölamppuja, joilla piti korvata hehkulamput. Ne kun olivat muka tehokkaampia, koska hehkulamput lämmittivät taloja ja tuon lämmön jäähdyttäminen vaati lisää energiaa. Samoja periaatteita kuin esimerkiksi Välimerenmaissa, piti noudattaa Suomessakin, vaikka täällä hehkulamppu vähensi energian tarvetta, koska valaistusta tarvittiin eniten pimeään aikaan talvella ja silloin lämpöä tarvittiin paljon.

Nyt EU-komissio on sorvaamassa sääntöjä, jonka mukaan kaikkien rakennusten on oltava nollaenergiataloja. Siis taas sama sääntö koskee kaikkia niin Välimerellä kuin Suomessa. Suomessa se johtaa valtavan kalliiseen rakentamiseen ja sen mahdollisiin sivuhaittoihin.

Ja suomalaiset kiltisti alistuvat tuollaiseen hulluuteen ja mielivaltaan. En sitä ihmettele vihreiden osalta, koska he ovat jo osoittaneet olevansa suomalaisille vihamielinen ääriliike, joka on valmis mihin tahansa suomalaisille tuhoisaan jonkun maailmoja halaavan aatteensa vuoksi. Mutta miksi muut sieltävät tällaista hulluutta?

EU-komissiolta uusi isku Euroopan energiasyöppöön – Tätä rakennusten nollapäästöjen tavoite tarkoittaa (msn.com)

LÄHDE: OikeaMedia/blogi/Olli Pusa 17.12.2021