Euroopasta tulee köyhä?

Edullinen ja vakaa energia on vaurauden ja vakauden tae. Se on avain kaikkeen hyvinvointiin. Edullinen energia on mahdollistanut länsimaisen sivilisaation synnyn. Todellisuudesta irtaantuneet päättäjät ovat viemässä Eurooppaa kohti keskiaikaa. Greta Thunberg ei ymmärrä energiasta tai taloudesta mitään. Silti Gretaa pidetään asiantuntijana ja hänet jopa kutsuttiin Euroopan unionin ympäristövaliokuntaan antamaan neuvoja.

Lapsia ja nuoria tulee kuunnella. mutta päätöksiä pitää tehdä oikeiden asiantuntijalausuntojen pohjalta. Ovatko lännessä asiat olleet liian hyvin liian kauan, kun olemme tulleet ignoranteiksi todellisuudelle? Niin sanottu vihreä energia ei ole lähelläkään siinä pisteessä, että voisimme korvata sillä fossiiliset polttoaineet. EU:n vihreä diili tarkoittaa köyhyyttä. Eliitti pelottelee meitä ilmastonmuutoksella, mutta lentelee itse edelleen yksityislentokoneillaan.

Suomalaisille ei ole tiedossa iloa, valoa tai hauskuutta, jos maksamme Saksan energialaskuja tai lahjoitamme rahaa Italiaan. Suomi on maailman mittakaavassa piensijoittaja. Piensijoittajien riskit ovat toisenlaiset kuin suursijoittajien. Saksan liittokansleri Scholz tarjoaa ratkaisuksi enemmän EU:ta ja lisää yhteisvastuuta, mikä tarkoittaa isojen maiden intressien ehdoilla menemistä ja niiden pelinappulaksi joutumista. Valtion tehtävä on turvata vakaa ympäristö omille kansalaisilleen. Siksi huoltovarmuus on pidettävä omissa käsissä. Sillä ei kuulu pelata upporikasta tai rutiköyhää.

Euroopan maat ajattelevat omaa etuaan

Kriiseissä maat ajattelevat aina omaa etuaan, siksi keskinäisriippuvuus ei ole paras tapa toimia strategisissa asioissa. Eihän Seinäjokikaan myy edullista sähköä kuin omille kuntalaisilleen. Kun valtio pystyy tarjoamaan kansalaisilleen edullista energiaa, kansalaisten perustamat yritykset voivat menestyä myös ulkomailla. Suomella olisi paljon annettavaa biotaloudelle, mutta sekin halutaan estää liian kireillä hiilinielutavoitteilla. EU-maat ovat sitoutuneet vähentämään 310 miljoonaa ekvivalenttitonnia päästöjä vuoteen 2030 mennessä. Jokaisella jäsenmaalla on oma tavoite ja mikäli tätä tavoitetta ei saavuteta, jäsenvaltion tulee korvata aiheutuva päästö joko taakanjakosektorin lisätoimilla tai hankkimalla LULUCF-yksiköitä toiselta jäsenvaltiolta. Suomelle on ilmeisesti lankeamassa mahdollisesti jopa miljardien lisälasku.

Turvetuotanto tulee käynnistää uudelleen ja tuulen säätövoimaksi tarvitsemme lisää vesivoimaa ja pienydinvoimaa. Uusiinkin taloihin on hyvä rakentaa varaava takka. Meillä on ollut huonoa herraonnea aivan liian pitkään, siksi valtion strategisesta omaisuudesta ei ole osattu pitää huolta. On lähdetty herrojen kanssa marjaan ja tulokset ovat sen mukaiset. Koskahan vetemmekin on monikansallista? Moni asia on päälaellaan. Kirkko puolustaa pääministerin bilettämistä, mutta tuomitsee Päivi Räsäsen. En ymmärrä, miksi pääministeri-instituutiota pitäisi ravistella. Onko maksimi elosteleva yhteiskunta tavoittelemisen arvoista?

LÄHDE: Oikeamedia/blogi/Laura Huhtasaari 02.09.2022

INFO: ”Olen MEP, uskonnon aineenopettaja ja erityisopettaja Porista. Poliitikkona pyrin olemaan aikaansaava ja aktiivinen. Luonteeltani olen avoin ja helposti lähestyttävissä – uskallan ja haluan sanoa mielipiteeni suoraan.”

Sivut: https://www.laurahuhtasaari.fi

Mottoja: ”Arguing with a fool proves there are two.” ”Be yourself because everyone else is already taken.”

Laura Huhtasaari

[ Väliotsikko taakkatoimitus ]