– seuraa lopun ajan aiheita

Harmagedonin kenraalia harjoitellaan jo

Harmagedon. Kuvan lisännyt taakkatoimitus
Kuvan lisännyt taakkatoimitus

Hamasin terroristien hyökkäys Israeliin lokakuun alussa, on synnyttänyt monia ajatuksia. Monet yksityiskohdat niin terroristien hyökkäyksessä, kuin myös tapaan, jolla maailma on siihen reagoinut, on nostanut ainakin omaan mieleeni monia yksityiskohtia Raamatun eri profetioista. Tuntuu kuin Raamatun ennustamien lopunajan tapahtumien kenraaliharjoitukset olisivat jo alkaneet. Ei voi kuin ihmetellä, kuinka kirjaimellisesti Raamatun ennustukset toteutuvatkaan monessa yksityiskohdassa. Samoja elementtejä, joita nähtiin Hamasin terroristien hyökättyä Israeliin, tullaan näkemään myös lopunajan tapahtumissa.

Hamasin terroristien hyökkäys Israeliin lokakuun alussa, on synnyttänyt mielessäni monia ajatuksia, liittyen Raamatun lopunajan profetioihin. Monet yksityiskohdat itse terroristien hyökkäyksessä, kuin myös tapaan, jolla maailma on siihen reagoinut, on nostanut mieleeni monia yksityiskohtia Raamatun eri profetioista. Tuntuu kuin Raamatun ennustamien lopunajan tapahtumien kenraaliharjoitukset olisivat jo pienoiskoossa alkaneet. Ei voi kuin ihmetellä, kuinka kirjaimellisesti Raamatun ennustukset toteutuvatkaan monessa yksityiskohdassa. Samoja elementtejä, joita nähtiin Hamasin terroristien hyökättyä Israeliin, tullaan näkemään myös lopunajan tapahtumissa.

Israel luopui vuonna 2005 Gazan alueen miehityksestä toiveenaan, että se toisi mukanaan rauhan. Se ei tuonut suinkaan rauhaa, vaan petollisen ja salakavalan varustautumisen Hamasin terroristien taholta. Tuota varustautumista ovat osin tietämättäänkin tukeneet jopa länsimaiset avustusjärjestöt, jotka vuosi-kymmenien ajan ovat syytäneet auliisti rahaa Gazan alueelle. Noita varoja terroristit ovat häikäilemättömästi käyttäneet pikkuhiljaa, kaikessa rauhassa tunneleittensa rakenteluun ja suunnattomien asevarastojen hankintaan. Hamas hyökkäsi äkkiarvaamatta, niin että Israel yllätettiin täysin. Myös Raamatun lopunajan profetiat ennustavat kaiken tapahtuvan täysin yllättäen ja petollisesti. Hesekiel ennustaa Googista, joka lopunajalla hyökkää joukkoineen Israeliin juuri silloin, kun petollinen rauha on saatu aikaiseksi. Hes. 38:10,11 sanoo: ”Sinä päivänä tulee mieleesi jotakin, ja sinä mietit pahan juonen. Ja sanot: Minä hyökkään suojattomaan maahan, karkaan rauhallisten ihmisten kimppuun, jotka asuvat turvallisina”.

Silmittömän tappamisen lisäksi Hamasin terroristien teoista on uutisoinnissa nostettu tietoisuuteen ennen kaikkea naisten raiskaamiset ja panttivankien ottaminen. Täysin samat asiat löytyvät myös Raamatun ennustuksista. Sakarjan profetia kertoo pakanakansojen viimeisestä hyökkäyksestä Israeliin ja Jerusalemiin. Sak. 14:2 kuvaa tuota tilannetta: ”Kaupunki valloitetaan, talot ryöstetään, naiset raiskataan ja puoli kaupunkia lähtee pakkosiirtolaisuuteen.” Eli kenraaliharjoituksia jo pidetään niin raiskaamisten kuin panttivankien ottamisen suhteen.

Ilmestyskirjassa on eräs mielenkiintoinen kuvaus lopunajan tapahtumasta, jota jotkut ovat jopa kutsuneet nimellä saatanan joulu. Tuo Ilmestyskirjan kohta löytyy 11. luvusta, joka kertoo kahdesta juutalaisesta säkkipukuisesta todistajasta, jotka profetoivat kolmen ja puolen vuoden ajan Jerusalemin kaduilla, eikä kukaan voi heitä vastustaa ja vaientaa. Pedon sallitaan viimein heidät voittaa ja tappaa. Silloin ihmiset eri puolilla maailmaa iloitsevat heidän kohtalostaan ja riemuitsevat ja lähettävät lahjoja toisilleen (11:9,10). Kun on seurannut uutisia maailmalta tämän syksyn aikana, on ollut yllättävää ja jopa järkyttävää lukea uutisista, jotka kertovat ihmisistä ja ihmisryhmistä, jotka ovat iloinneet ja juhlineet Hamasin suorittamaa verilöylyä! Eikä kyse ole ollut ainoastaan terroristijärjestöjen jäsenistä, vaan jopa YK:n alaisen järjestön työntekijöistä, opettajista, lääkäreistä jne. Eli tuon Ilmestyskirjan ennustaman saatanan joulun toteutumista jo harjoitellaan, kenties jo lahjojakin on toinen toisilleen lähetetty.

Olemme huomanneet tänä syksynä Raamatun profeetallisen sanoman toteutumisen myös siinä, mitä tulee kansojen suhtautumisessa Israeliin. Kun Hamasin terroristien järkyttävä hyökkäys tapahtui, Israel sai heti alkuun sympatiaa moneltakin taholta, mutta mitä pitemmälle aika on kulunut, sitä harvemmiksi ovat käyneet ne maat, jotka todellakin käytännössä ovat valmiit hyväksymään sen, että Israel eliminoisi naapurustostaan terroristit, joiden ainoa päämäärä on Israelin täydellinen tuhoaminen. Vaikka terroristit ovat piiloutuneet palestiinalaisten naisten ja lasten helmojen suojiin, silti muun maailman mielestä israelilaisten täytyisi pystyä tuhoamaan heidät aiheuttamatta naarmuakaan siviileille.

Raamatun ennustukset tuntevalle tämä kehitys ei ole tietenkään mikään yllätys. Jo profeetta Sakarja ennusti aikanaan, kuinka lopulta kaikki pakanakansat kokoontuvat taisteluun Jerusalemia vastaan, Sak. 14:2. Myös Jeesus puhuessaan lopunajoista ennusti, kuinka silloin on oleva maailman kansoilla viha Israelia vastaan, Luuk. 21:23. Ilmestyskirja 16: 13-16 kertoo myös syyn, miksi näin tapahtuu: ”Minä näin lohikäärmeen suusta ja pedon suusta ja väärän profeetan suusta lähtevän kolme saastaista henkeä, sammakon muotoista. Sillä ne ovat riivaajain henkiä, jotka tekevät ihmeitä. Ne lähtevät koko maanpiirin kuningasten luo kokoamaan heidät sotaan, Jumalan, Kaikkivaltiaan suurena päivänä, ja ne kokosivat heidät siihen paikkaan, jonka nimi hepreaksi on Harmagedon.” Eli viime kädessä on kyse saatanallisista riivaajahengistä, jotka ovat jo tässä ajassa vaikuttamassa suurta vihaa Israelia kohtaan! Ei siis ihme, että Israelia tukevien kansojen joukko harvenee.

Itselleni on ollut myös yllättävää nähdä, kuinka jopa tämän ajan monet kristilliset kirkot ja seurakunnat ovat kääntämässä selkäänsä Israelille. Ainakin joiltakin kansankirkkomme tahoilta ollaan äänekkäästi vaatimassa Israelia lopettamaan kaikki sotatoimet Gazassa. Kaikkia kirkkomme johtajia ei näytä huolestuttavan, vaikka Gazaan jäisi kymmeniä tuhansia terroristeja, jotka olisivat millä hetkellä tahansa valmiit uusimaan nuo hirvittävät hyökkäyksensä Israelin puolelle ja teurastamaan epäinhimillisesti jopa pienet lapset. Niinpä joulun alla oli television uutislähetyksessä erään kirkkomme piispan haastattelu, jossa hän toi julki huolensa, että Israelin sotatoimet Gazassa ovat ylimitoitettuja.

Kun tutkii Raamatun lopunajan profetioita, eräs seikka on ainakin itselleni auennut sieltä hieman yllättävällä tavalla. Kun tänään vaaditaan maailman taholta kahden valtion mallia, välitöntä tulitaukoa ja neuvottelupöytään palaamista, yllätyksekseni huomaan, että Jumala ei tule lopulta ratkaisemaan Lähi-idän kysymystä noilla keinoilla. Jos sallitaan näin inhimillistä kielenkäyttöä, niin Jumalakaan ei saa aikaan rauhaa noilla keinoilla, vaan aivan toisenlaisilla konsteilla. Ilmestyskirjahan kertoo selvästi, että kun kaikki kansat ovat kokoontuneet Harmagedonille, kansat eivät kokoonnu sinne neuvotteluja varten, vaan sotaan itse Kristusta vastaan, joka taivaallisine sotajoukkoineen saapuu taivaan pilvissä ottamaan maailman herruuden itselleen.

Kristus, Rauhanruhtinas lyö silloin vastustajansa suunsa miekalla ja polkee Kaikkivaltiaan Jumalan vihan kiivauden viinikuurnan, Ilm. 19:15. Eikä tuon loppunäytöksen uhrilukuja lasketa enää tuhansissa, vaan Raamattu ilmoittaa sen jopa yllättävällä tavalla. Kun tuo kuurna poljetaan Jerusalemin kaupungin ulkopuolella, silloin kuurnasta kuohuu veri hevosten kuolaimiin asti, tuhannen kuudensadan vakomitan päähän.

Jään hieman ironisesti kysymään, sanookohan meidän ylipappimme ja kirjanoppineemme sinä päivänä Jumalalle: ”Nyt ovat sotatoimet jo hieman ylimitoitettuja, kuurnastahan kuohuu veri jo hevosten nilkkoihin asti!” Mutta Jumalan vastaus silloin kuuluu: ”Ei riitä! Sen on kuohuttava hevosten kuolaimiin asti!” No, pelkäänpä, että syystä tai toisesta meidän ylipappimme eivät sinä päivänä sano mitään!

LÄHDE: Patmos blogit/Jouko Koistinen 30.12.2023

INFO: Patmos Lähetyssäätiön hallituksen jäsen rovasti Jouko Koistinen työskenteli kaksikymmentä seitsemän vuotta vankeinhoidossa vankilapastorina, ensin Pelson vankilassa ja sittemmin Kuopiossa, josta työstä hän jäi eläkkeelle vuonna 2020.

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

Kuva on aikanaan saatu Patmos lähetyssäätiön julkaisusta. Voit kopioida kuvan ja käyttää sitä.

Taakkatoimitus