– seuraa lopun ajan aiheita

Israel, Jumalan kansa

Israelin lippu. Kuva: Pixabay. Kuvan lisännyt taakkatoimitus
Israelin lippu. Kuva: Pixabay. Kuvan lisännyt taakkatoimitus

Viime päivien aikana maailma on joutunut seuraamaan uutisia terroristijärjestö Hamasin raakalaismaisesta hyökkäyksestä Israeliin. Hyökkäys yllätti täysin Israelin, joka luotti liikaa nykyaikaisiin etäohjattaviin turvajärjestelyihin. Maailma ja median asiantuntijat spekuloivat tällä hetkellä, kuinka kaikki tästä etenee. Raamatun tuntevina ja sen sanomaan luottavina tiedämme, että Kaikkivaltiaalla Jumalalla on käsikirjoitus jo olemassa tuleviin tapahtumiin. Jumala on ilmoittanut jotakin noista suunnitelmistaan meille pyhässä sanassaan Raamatussa.

Tällä kertaa joutuu myöntämään, ettei ennättänyt kunnolla käydä läpi edellisiä sokeeraavia kokemuksiaan, kun tuli jo uutta sulateltavaa. Olin nimittäin muutama viikko sitten Patmoksen järjestämällä tutustumismatkalla Puolaan, Auschwitzin keskitysleirille. Siellä kokemaansa ei ollut vielä täysin työstänyt, kun tuli uutinen Hamasin terroristijärjestön raakalaismaisesta hyökkäyksestä Israeliin.

Molemmissa kohteissa, niin Auschwitzissa kuin Hamasin hyökkäyksessä on monta yhteistä tekijää. En-siksikin kohteena molemmissa on yksi ja sama kansa, juutalaiset. Molemmat myös sisältävät erittäin raakalaismaisia, epäinhimillisiä tekoja, jotka ovat kohdistuneet koko kansaan, mukaan lukien vauvat, lapset, naiset ja vanhukset, eli myös kaikista heikoimmassa asemassa olevat ja puolustuskyvyttömimmät.

Samoin kuin holokausti vuosikymmeniä sitten myös tämä hyökkäys on herättänyt monen mielissä kysymykset, miksi tämä mieletön jatkuva viha tätä kansaa kohtaan. No, vastaushan on yksinkertaisesti Jumalan valinnassa Israelin kansan suhteen. Kuten Raamattu todistaa, Jumalan kansalla Israelilla on erityisasema kaikkien kansojen joukossa maan päällä, (2. Moos. 33:16). Mutta tuo Jumalan valinta on tuonut mukanaan myös vihollisen, saatanan, jonka viha ja vaino Israelia kohtaan on loputon ja kyltymätön.

Hamasilta tarkka ajoitus

Hamasin hyökkäys oli ilmeisesti tarkoituksella ajoitettu juuri kuluneen viikonlopun ajankohdalle, jolloin tuli kuluneeksi viisikymmentä vuotta ns. Jom Kippur sodasta, joka myös tuli täydellisenä yllätyksenä Israelille. Tuon sodan yllätyksellisyys oli aikanaan lähellä koitua koko Israelin kohtaloksi. Myös Hama-sin hyökkäyksen yhteydessä Israel yllätettiin täysin, joka on ihmetyttänyt niin israelilaisia itseään kuin koko muuta maailmaa.

Todennäköisesti Israel tulee selvittämään tulevan vastahyökkäyksensä ja taistelun ylivoimaisesti ja nousemaan jaloilleen kenties entistä valppaampana. Pääministeri Netanjahu antoi ymmärtää, että Israelin vastaus tulee olemaan niin raju, että se muuttaa koko Lähi-idän. Henkilökohtaisesti en ihmettelisi yhtään, vaikka Israel oman turvallisuutensa takaamiseksi tulisi suorittamaan suuriakin muutoksia liittyen Gazan alueeseen. Israelin on yksinkertaisesti pakko toimia näin, koska naapuriin ei voi luottaa tippaakaan. On kuin kohtalon ivaa, että Israel valloitti Kuuden päivän sodassa v. 1967 Gazan alueen itselleen. Israel kuitenkin vetäytyi alueelta v. 1994 tehdyn rauhansopimuksen yhteydessä. Näin jälkeenpäin tekisi mieli sanoa suoraan, että eipä olisi kannattanut. Vastapuoleen ei näet voi luottaa, vaan heidän taholtaan kaikki sopimukset neuvottelupöydässä on laadittu rikottaviksi ja petettäviksi.

Israel tuli siis jälleen kerran yllätetyksi, vaikka sen tiedusteluun ja sotilaalliseen valmiuteen on totuttu luottamaan. Kun tiedotusvälineet ovat päivästä toiseen ihmetelleen, kuinka Israel yllätettiin täysin, henkilökohtaisesti en ole voinut välttyä vertaamasta tätä erääseen Raamatun ennustukseen, jonka toteutuminen on vielä edessäpäin ja joka liittyy Israeliin ja lopun aikaan. Tuo ennustus löytyy Hesekielin kirjan 38. luvusta, jossa kerrotaan, kuinka Jumalan vastustaja Goog tulee joukkoineen eräänä päivänä hyökkäämään Israelin maahan, suojattomaan maahan, joka elää luottavaisena, muuria vailla ilman salpoja ja portteja. Saa siis selvästi kuvan, että Israel tulee tuolloinkin luottamaan sopimuksiin ja liittoihin vasta-puolen kanssa. Sakarjan kirjan 13. ja 14. luvut kertovat, kuinka Israel joutuu tuolloin todella suureen ahdinkoon. Kaksi kolmas osaa siitä hävitetään ja tuhotaan, mutta yksi kolmasosa pelastuu. Mutta tuo tilanne on samalla viimeinen kerta, jolloin saatanan ja Israelin vastustajien valhe ja petos saa toteutua. Kristus itse astuu tuolloin Öljymäelle ja pelastaa kansansa. Noiden Hesekielin ja Sakarjan profetioiden täyttymys ei ole vielä ajankohtainen, ei ehkä vielä moniin vuosiinkaan. Mutta eräänä päivänä nuo Raamatun profetiat toteutuvat.

Kuten aina tavallisesti, suurien tapahtumien yhteydessä eri mediat ja asiantuntijat arvioivat, mihin suuntaan tilanne nyt kehittyy ja mitä tuleman pitää. Monenlaisia arvioita esitetään. Kun on kyse Lähi-idästä ja ennen kaikkea Israelista, tekee mieli sanoa, että en henkilökohtaisesti ole kovinkaan kiinnostunut eri asiantuntijoiden arvioista ja ennustuksista. En ole kiinnostunut niistä siksi, koska tiedän, että käsikirjoitus Israelin ja Lähi-idän tapahtumiin on jo olemassa ja tietyltä osin se on jo ilmoitettu meille Raamatun ennustuksissa. Totta kai yllättäviä asioita ja yksityiskohtia siellä voi tapahtuma paljonkin, mutta tietyt suuret suuntalinjat meille on kuitenkin jo ilmoitettu.

Raamattu profetoi tarkasti lopun ajan tapahtumia

Maailmassa ei näet ole toista maantieteellistä paikkaa, jonka tulevaisuus olisi ennustettu Raamatussa niinkin tarkasti ja yksityiskohtaisesti kuin Lähi-idän ja Israelin. Ne ovat ennustettu Raamatussa siksi, koska koko maailman historian ratkaisevimmat lopunajan tapahtumat tulevat tapahtumaan juuri siellä. Koska Kaikkivaltias Jumala on kaiken jo aivoitellut ja käsikirjoituksen etukäteen kirjoittanut, henkilökohtaisesti en osaa muuta kuin rukoilla Jeesuksen opettaman Isä meidän -rukouksen sanoin: ”Tulkoon sinun valtakuntasi, tapahtukoon sinun tahtosi!” Jumalan valtakunnan lopullinen murtautuminen ja voitto tapahtuu taistelujen kautta, jossa vastustajana on tämän maailman ruhtinaan saatanan yritys pystyttää oma valtakuntansa tänne maan päälle. Sitähän saatana yritti jo Natsi-Saksan kautta, jolloin haaveena oli luoda kolmas valtakunta maailmaan. Me tiedämme, kuinka tuossa yrityksessä lopulta kävi. Näin tulee lopulta käymään kaikille muillekin varustuksille, jotka nostetaan Jumalan suunnitelmia vastaan. Koska Israel Jumalan silmäteränä on keskeisellä paikalla noissa Jumalan suunnitelmissa, joudumme todista-maan näitä mielettömyyksiä, kunnes Jumalan aikataulut täyttyvät.

Tulemme näkemään vielä monenlaisia vaiheita niin koko maailman kuin Lähi-idänkin tapahtumissa. Maailma tulee jopa näkemään Antikristuksen aikaan saaman valheellisen rauhan ajan, jolloin koko maa-ilma iloitsee: ”Rauha, rauha, ei hätää mitään!” Silloin ei tule yllätetyksi ainoastaan Israel, vaan koko maailma saatanan valheellisella petoksella.

Vaikka Jumalan kansan osa on tuonut ja tuo Israelille paljon kärsimystä ja kuolemaa, tuo se lopulta myös osan, joka on aivan toisenlainen. Viime päivinä olemme joutuneet tiedotusvälineistä todistamaan, kuinka pimeyden henkivaltojen sokaisemat terroristit ovat voitonriemuisesti ja nöyryyttävästi vieneet israelilaisia panttivankeuteen. Jesajan kirja kertoo kuitenkin, kuinka kerran Israelin lapsia tuodaan takaisin aivan toisella tavalla. Jes. 49:22 ennustaa: ”Näin sanoo Herra, HERRA: Katso, minä nostan käteni kansakuntien puoleen, kohotan lippuni kansoja kohti. He tuovat sinun poikasi sylissään ja kantavat tyttäriäsi olallaan. Kuninkaista tulee sinulle lastenhoitajat, heidän ruhtinattaristaan imettäjät. He kumartuvat sinun edessäsi kasvoilleen maahan ja nuolevat tomun jaloistasi. Silloin sinä tiedät, että minä olen HERRA ja että ne, jotka minua odottavat, eivät joudu häpeään.”

LÄHDE: Patmos blogit/Jouko Koistinen 13.10.2023

INFO: Patmos Lähetyssäätiön hallituksen jäsen rovasti Jouko Koistinen työskenteli kaksikymmentä seitsemän vuotta vankeinhoidossa vankilapastorina, ensin Pelson vankilassa ja sittemmin Kuopiossa, josta työstä hän jäi eläkkeelle vuonna 2020.

Patmos-blogilla kirjoittavat sitoutuvat Apostoliseen uskontunnustukseen. Muilta osin blogistien esittämät näkemykset ovat heidän omiaan, eivätkä välttämättä edusta Patmos Lähetyssäätiön kantaa.

[ Väliotsikointi taakkatoimitus ]