– seuraa lopun ajan aiheita

Kansanedustajat ja muunneltu totuus

Eduskunnan käyttäytymissäännöissä on linjaus, että kansanedustajia ei saa syyttää valehtelusta. Korkeintaan voi todeta heidän puhuneen muunneltua totuutta. Entä millaista muunneltua totuutta EU:n ”elpymispakettia” ajaneet poliitikot ovat puhuneet?

Aluksi selitettiin, että paketti elvyttää Suomen taloutta. Nyt lienee jo yhteinen näkemys, että tilanne on täysin päinvastainen. Italiassa on Suomea alhaisempi veroaste ja kotitaloudet suomalaisia varakkaampia. Italialle olisi täysin mahdollista elvyttää omilla voimillaankin, mutta ei poliittista tahtoa. Ja mitäpä turhaan, kun hölmöjä maksajia löytyy. Italiassa suunnittelevat paketin avulla verojen alentamista entisestään, kun taas maksajassa Suomessa paketti vääjäämättä johtaa verojen nousuun, kun laskua maksetaan. Suomen taloutta tuo ei elvytä, mutta ilmeisesti jonkinlaista elvytystä voisi tulla USA:n elvytyspaketeista.

Paketin yksi keskeisiä motiiveja on estää Italian talouden romahtaminen, minkä seurauksena valtavan määrän italialaisia lainoja omaavat ranskalaiset pankit olisivat kriisissä. Ilman ulkopuolista rahaa nuo maat joutuisivat maksamaan itse hölmöilyjensä kustannukset ja silloin niiden poliittiset johtajat olisivat vaikeuksissa. Eli meille on tehty ”Mafian tarjous”, josta ei voi kieltäytyä. Maksakaa meille tai joudumme vaikeuksiin ja tuhoamme teidätkin. Pienemmässä mitassa toteutettuna tätä kutsutaan poliisipiireissä suojelumaksun perimiseksi. Sillä suojellaan maksajaa suojelumaksun vaatijalta.

Tuota pakettia ajavat julistavat, että tämä ”elpymispaketti” on välttämätön Euroopan uusiutumiseksi. Euroopan silmiinpistävä piirre on kuitenkin kyvyttömyys uusiutua. Ei noitakaan rahoja mihinkään Euroopan uusiutumiseen käytetä kuin poliitikkojen ”muunnellussa totuudessa”. Niillä pidetään vain pystyssä olemassa olevia valtarakenteita. Jos jotakin uusiutumista tapahtuisi, se tapahtuisi etelämpänä – meidänkin rahoillamme ja me tippuisimme entistä enemmän vauhdista. Meistä tulisi vihreiden unelma: EU:n liittovaltion koillinen luonnonsuojelualue, jossa kaupanteossa luonnonsuojelualueista osasta aluetta tehtäisiin eurooppalainen kaivosparatiisi.

Suomi kostokierteen uhriksi!

Kuulemma Suomi joutuisi valtavan kostonkierteen kohteeksi, jos kaataisimme Mafian tarjouksen? Herää kysymys, mitä me teemme liittokunnassa, jossa meitä uhkaillaan ja kiristetään rahaa? Kuka muistaa aikoinaan, kuinka joissakin maissa kansanäänestyksissä kaadettiin EU:n perustamissopimukset. Joutuivatko nuo maat muka hylkiöiksi? Tuo höpinä kostosta ja maineen menettämisestä koskee poliitikkoja, jotka menettävät ehkä uskottavuuttaan liittovaltiokollegojensa silmissä ja se pysäyttää heidän henkilökohtaista urakehitystään.

Kun muut selitykset eivät ole menneet läpi ihmisissä, on kaivettu Venäjä-kortti. Jos kaadatte paketin, EU ajautuu kaaokseen ja Venäjä valtaa alueita EU:sta. Tuolla paketilla ei mitään EU:n kaaosta estetä. Se kaaos on epäilemättä tulossa muutenkin, tuolla yritetään lykätä rysähdystä kauemmaksi toivoen jonkin ihmeen pelastavan EU:n. Mitä kauemmin ongelmia piilotellaan, sitä kovempi rysähdys tulee olemaan. Onneksi Venäjä on heikossa hapessa ja tuskin pystyy uhkaamaan paljoakaan EU:ta sen romahtaessa. Mitähän turvallisuutta EU Suomelle Venäjän uhatessa pystyisi tarjoamaan? Paljon enemmän sitä tulisi, jos Italiaan ym. lahjoitettava 4 miljardia käytettäisiin Suomen puolustuskyvyn kohottamiseen. Suomen vuotuinen puolustusbudjetti on suuruusluokkaa 2,5-3 miljardia.

Elpymispaketin ideana on, että EU ottaa markkinoilta lainaa ja jakaa rahaa avustuksina ja lainoina. Lasku lähetetään jäsenmaille, kun lainaa pitää maksaa takaisin. Tällainen käytäntö on vastoin EU:n perusperiaatteita. Nyt tuon tempun laillisuutta selitellään mm. sillä, että EU:n oikeudellinen toimisto hyväksyy sen. Se lienee sama kuin jos Mafian toiminnan laillisuudesta pyydettäisiin lausunto Mafian omalta osastolta. Tässä ilmenee, että nykymuotoinen EU ei ole oikeusvaltio ja siksi tuossa takana oleva liittovaltiohulluus ei tule onnistumaan. Kysymys on vain ajanpeluusta romahduksen lykkäämiseksi.

Tuossa on yksi räikeimmistä poliitikkojen ”muunnetun totuuden” kertomuksista. Tuossa ei ole kyse mistään kertaluonteisesta operaatiosta vaan uudesta käytännöstä asioiden hoitamiseksi. Isojen eurooppalaisten maiden johtajat sanovat asian suoraan, mutta suomalaiset poliitikot ovat kuin eivät ymmärtäisi asiaa lainkaan. Toinen kuulemamme selitys on, että kyse on kertaluonteisesta ratkaisusta, koska Suomi ei toista kertaa tällaiseen suostu. Jos suomalaisten poliitikkojen kantti ei kestä vaatia sopimusten noudattamista ja pysyttäytymistä laittomien järjestelyjen ulkopuolella, miten se selkäranka löytyisi myöhemminkään?

Samaan aikaan kun suomalaiset poliitikot kertovat ”muunnettua totuutta” siitä, että kyse on kertaluonteisesta paketista, Italian pääministeri Draghi vaatii jo seuraavaa askelta. Pitää olla yhteinen (suuria maita palveleva) talouspolitiikka. Edelleen pitää kehittää yhteinen EU-työttömyysturva. Romahduksen partaalla huojuvilla EU-mailla on asiassa valtava kiire. Asiat halutaan pöydälle jo seuraavassa huippukokouksessa kesäkuussa.

Työttömyyysturva vie sosiaaliturvaan

Yhteinen työttömyysturva on avaus yhteiseen sosiaaliturvaan. Siinä suurimmat rahat liikkuvat eläkkeissä. Kaikissa muissa EU-maissa eläkerahastot ovat lisäeläkerahastoja eivätkä osa julkista taloutta. Suomessa yli 200 miljardin eläkerahastot ovat osa julkista sosiaaliturvaa ja julkista taloutta. Tuolla asialla on joskus keinoteltu, jotta on saatu Suomen julkisen talouden ongelmia piilotettua. Esimerkiksi välimerenmaissa julkiset eläkejärjestelmät ovat konkurssikypsiä. Yksi syy on mm. hyvin alhaiset eläkeiät. Niitä ovat lukuisat hallitukset yrittäneet muuttaa tuloksetta. Kun EU:n yhteinen julkinen eläkejärjestelmä pystytetään, voidaan suomalaisten eläkesäätöillä maksaa italialaisten, espanjalaisten, ranskalaisten ym. alhaisemmasta eläkeiästä johtuvia kustannuksia. Hintana suomalaisten pitää työskennellä pitempään ja indeksejä leikataan entistä enemmän. Kuulostaa samalta käsikirjoitukselta kuin ”Elpymisvälineen” suunnitelmat. Eiväthän poliitikot meille tästä valehtele – he vain puhuvat ”muunnettua totuutta”.

Muissa EU-maissa on merkittäviä eläkerahastoja, mutta niitä ei ole leimattu ”julkiseksi sosiaaliturvaksi”. Siksi ne ovat suojassa tuollaiselta varojen konfiskoinnilta. Arvatkaapa mitä Suomessa yritettäisiin tuossa tilanteessa? Eläkerahastoja hallitsevat tahot yrittävät tehdä rahastoista yksityisiä rahastoja ja kaapata ne itselleen. Silloin häviäisi sekin muodollinen rooli, mikä poliittisella järjestelmällä on Suomen eläkerahastoihin. Tuota kaappausta on valmisteltu jo pitkään, kun kaksi suurinta eläkevakuutusyhtiötä nielee järjestelmää itselleen. Nyt parhaillaan saaliiksi halutaan puolet Kevan rahastoista.

Saa nähdä millaista ”muunnettua totuutta” tästä asiasta poliitikot meille kertovat? Tuosta prosessista on kyse kun eduskunta äänestää ”elpymisvälineen” hyväksymisestä. Kyse ei ole salaisesta lippuäänestyksestä vaan avoimesta äänestyksestä. Jokainen tuon prosessin edistämiseen osallistunut kansanedustaja tiedetään.

Kirjoittaja Olli Pusa
Kirjoittaja Olli Pusa

LÄHDE: OikeaMedia/blogi/Olli Pusa 10.05.2021

[ Huom! väliotsikointi taakkatoimitus ]