– seuraa lopun ajan aiheita

Mitä tapahtuu 2020? -Teknologiat

Mitä tapahtuu 2020? Nämä teknologiat muuttavat elämäämme tänä vuonna

Vuoden vaihduttua uudeksi on yleensä tapana povata kyseisen vuoden teknologiatrendejä. Niin myös nyt.

Artikkeliin liittyvä kuva

New York Timesin Brian X. Chen on nostanut esiin neljä tämän vuoden kuuminta trendiä.

Todellinen älykoti

Amazon, Google ja Apple ovat käyneet tiukkaa taistoa älyapureillaan. Yllättäen jättiläiset saivat kuitenkin vuoden 2019 lopulla aikaan yhteistyösopimuksen. Sen myötä erilaisten kodin älylaitteiden pitäisi olla helpompia ottaa käyttöön ja ymmärtää komentoja, lausuttiin ne sitten Alexan, Google Assistentin tai Sirin kautta. Laitteet alkavat myös entistä enemmän ja helpommin keskustella suoraan keskenään.

Viime vuonna nähtiin jo ensimmäiset 5g-verkot ja -puhelimet. Tänä vuonna verkkoja laajennetaan uusille alueille. Myös uusia 5g-puhelimia ilmestyy eri hintaluokkiin. Oletettavasti myös Apple lähtee mukaan 5g-maailmaan tämän vuoden iPhone-malleillaan.

Puettavat älylaitteet

Erilaisia älykelloja ja fitness-rannekkeita roikkuu jo nyt monissa ranteissa. Google hankki omistukseensa hiljattain FitBitin lähteäkseen kisaamaan Applen ylivaltaa vastaan rannelaitteiden maailmassa. Älyä ängetään jatkuvasti myös muihin laitteisiin, näistä jo viime vuonna nähtiin esimerkiksi Amazonin Alexa-kuulokkeet, Bosen älyaurinkolasit tai Leviksen älyfarkkutakki. Suuntaus jatkuu 2020 entistä voimakkaampana.

Striimauspalvelut

Kenties jännittävin tilanne on verkon videopalveluiden kohdalla. Apple ja Disney ehtivät saada omat tuotteensa ulos juuri ennen vuodenvaihdetta. Etenkin Disney+ on osoittautunut jättimäisen suosituksi. Vuoden 2020 aikana markkinoille saapuu vielä tukku uusia palveluita. Lopullista voittajaa kisassa on mahdoton ennustaa, mutta ainakin Netflixin katsojamäärien uskotaan putoavan uusien kilpailijoiden myötä.

LÄHDE: TIVI 01.01.2020