Ovatko biolaboratoriot Kremlin propagandaa?

Ukrainan biolaboratorioille rahoitusta Bidenin pojalta

Yhdysvaltain Ukrainassa sijaitsevien biolaboratorioiden piti olla Kremlin propagandaa ja valeuutisointia. Sen sijaan ne ovatkin valitettavan totta.

Voittoa tavoittelemattoman luomumaatalouden tukiryhmän, Organic Consumers Associationin (OCA), lyhyt uutiskirje 25.3.2022 ottaa kantaa biolaboratorioihin, jotka ovat nyt ajankohtaisaihe Ukrainan sisällisodan, Venäjän intervention ja Yhdysvaltain osallisuuden takia. Uutiskirje antaa taustatietoja Yhdysvaltain osuudelle Ukrainan biolaboratorio-jupakassa.

Ihmiset ovat alkaneet järjestäytyä paikallisesti ympäri maata, Alexis Baden-Mayerin allekirjoittama uutiskirje ilmoittaa. Marylandissa, Washington DC:n ulkopuolella COVIDOrigins.org -ryhmä järjestää viikottaisia protesteja kahden pahamaineisen bioturvallisuuslaboratorion (Biosafety Level 3 laboratories, BSL-3), kansanterveyslaitoksen (National Institutes of Health, NIH) ja sen lähellä sijaitsevan Yhdysvaltain puolustusministeriön hallinnoiman biolääketieteen tutkimuslaitoksen, Walter Reed Army Institute of Research -instituutin (WRAIR) ulkopuolella.

Kansanterveyslaitos NIH on sama laitos, jossa Anthony Fauci johtaa kansallista allergia- ja infektiotautien instituuttia (National Institute of Allergy and Infectious Diseases, NIAID), Baden-Mayer kirjoittaa jatkaen Faucin olevan henkilö, joka rahoitti koronavirusten toimintaa lisäävien ominaisuuksien (gain-of-function, GoF) tutkimusta, ja jota Ralph Baric käytti muokatakseen hyytävästi SARS-Cov-2:ta muistuttavia viruksia. Ralph Baric toimii Pohjois-Carolinan yliopistossa (UNC), ja tutkii koronaviruksien genetiikkaa, käänteistä RNA-transskriptaasia.

— NIH:in rahoittamana, Baric tutki mm. SARSin kaltaisten WIV1-koronavirusten siirtymistä lepakoista ihmisiin.

Edellä mainittu WRAIR, Baden-Mayer kirjoittaa, operoi Pentagonin biolaboratorioiden kansainvälistä verkkoa, mukaan lukien Yhdysvaltain armeijan lääketieteellisen tutkimuksen direktoraatti U.S. Army Medical Research Directorate-Georgia (USAMRD-G), joka tekee tutkimusta Ukrainassa ja Georgiassa, kuten ArmsWatchin Dilyana Gaytandzhieva raportoi vuonna 2019, ja TwiceModern vuonna 2014. Pentagonilla oli Ukrainassa ja Georgiassa viisivuotinen GG-21 -projekti, jossa em. maiden armeijaa käytettiin koehenkilöinä. Kokeiluissa kuolleet vapaaehtoiset tuli raportoida Ukrainassa 24 tunnin sisällä ja Georgiassa 48 tunnin sisällä, Gaytandshieva kertoo. WRAIRin rahoitus tulee Puolustusministeriön kautta amerikkalaisilta veronmaksajilta, mutta myös Bill & Melinda Gates-säätiöltä, ilmoittaa Baden-Mayer.

Metabiota

Eräs WRAIRille Ukrainassa työskentelevä sotilasalihankkija on Metabiota. Voittoa tavoittelematon järjestö Global Viral Forecasting -instituutti (GVFI) muuttui Global Viral -nimiseksi (GV) ja siirsi tutkimustyönsä voittoa tavoittelevalle Metabiotalle.

Metabiota sai starttirahoituksensa Googlen Eric Schmidtilta, eBayn Jeffrey Skollilta sekä Yhdysvaltain nykyisen presidentin, Joe Bidenin (dem) pojan Hunter Bidenin Rosemont Seneca [Technology Partners, RSTP] -yhtiön kautta, Baden-Mayer kirjoittaa. RSTP on Rosemont Senecan tytäryhtiö, jonka Hunter Biden perusti yhdessä silloisen Yhdysvaltain ulkoministerin, John Kerryn (dem) poikapuolen, Christopher Heinzin kanssa. *)

Metabiota on myös EcoHealth Alliancen (EHA) ja Wuhanin virologian instituutin (Wuhan Institute of Virology, WiV) kumppani virusjahdissa, joka tuotti raakamateriaalin Ralph Baricin kokeellisiin GoF-koronavirustutkimuksiin, tiedottaa Baden-Mayer.

— EcoHealth Alliance välitti NIAIDin rahoitusta Kiinaan Wuhanin virologian instituutille Valkoisen talon annettua GoF-tutkimuksen kiellon vuonna 2014 useiden ”laboratorio-onnettomuuksien” jälkeen. Aiheesta enemmän AvoinMedian artikkeleissa ”Eturistiriitakytkökset, faktat ja faktantarkistus = ”fakta”” ja ”Kansanterveyslaitoksen kuolettavat kokeilut — korona sittenkin laboratoriosta?” —

Gateway Pundit -sivusto kertoi 10.3.2022 artikkelissa ”BREAKING EXCLUSIVE: Hunter Biden Firm Rosemont Seneca Invested in Firm Tied to Ukrainian Biolabs” kaivaneensa WayBack Machinen avulla esiin tietoja, jotka osoittavat Hunter Bidenin rahoittaneen firmansa kautta Metabiotaa sekä biolaboratorioiden rakentamista Ukrainaan. Viikkoja myöhemmin aiheesta kirjoittavat

Daily Mail kirjoittaa, että vaikka läntiset tiedustelupalvelut leimasivat Moskovan väitteet Bidenin perheen yhteyksistä Ukrainassa oleviin biolaboratorioihin törkeäksi propagandaksi, jolla yritettiin oikeuttaa Venäjän invaasio Ukrainaan, ne ovat ainakin osittain totta.

(Toim. huom. Kolme vuorokauden sisällä huvittavasti

Huomatkaa, kuinka Reuters pyrkii — Yhdysvaltain ja EU:n lausumien osoittautuessa perättömiksi ja Venäjän tosiksi — otsikoinnilla loiventelemaan asiasisällön merkitystä: bioaselaboratorio > biolaboratorio > terveyslaboratorio, ja hävittämään vaaran mielikuvan; ”Venäjä meluaa tyhjästä.”)

Poika-Biden todella rahoitti kuolettavien patogeenien tutkimusta tekevää Metabiotaa ja tutkimuslaitosten rakentamista. Hunter Bidenin tutkittavana olevista sylimikroista löytyneet sähköpostiviestit osoittavat Hunter Bidenin olleen mukana miljoonarahoituksen hankkimisessa. RSTP:n rahaa sijoitettiin puoli miljoonaa dollaria.

”Ja vaikka Metabiota on näennäisesti lääketieteellisen datan yritys, Metabiotan varatoimitusjohtaja Mary Guttieri lähetti Hunter Bidenille huhtikuussa 2014 sähköpostiviestin, jossa hän kuvailee kuinka he [Metabiota] voisivat ´vahvistaa Ukrainan kulttuurista ja taloudellista riippumattomuutta Venäjästä ´, mikä on erikoinen tavoite bioteknologia-yritykselle,” Daily Mail kirjoittaa.

Metabiota on riskianalyysia ja virusjäljitystä tekevä — mutta ei kovin onnistunut — yritys, joka on tehnyt töitä mm. rokotelobby WHO:lle. Metabiota sai vuonna 2014 Euroopan unionin komissiolta apurahan Ebolavirus-testien ja niiden toimivuuden varmentamiseen. Sen tytäryhtiötä/-hanketta Global Viralia rahoittavien kumppanien joukossa on USAIDin ohella koronarokotekehittelyyn osallistunut Oxfordin yliopisto ja koronarokotteisiin sijoittava Wellcome Trust, jonka johtaja Jeremy Farrars osallistui yhdessä koronatsaari Anthony Faucin ja EcoHealth Alliancen Peter Daszakin kanssa The Lancetissa julkaistun, ”arvostettujen kansanterveyden asiantuntijoiden” avoimen kirjeen laatimiseen ja julkaisuun. Kirje pyrki lyttäämään salaliittoteoriana laboratoriovuoto-hypoteesin. Allekirjoittajista 26:lla on kytkös Wuhanin virologian instituuttiin, josta Covidia aiheuttavan viruksen epäillään karanneen.

Daily Mail kertoo Guttierin tavanneen lokakuussa 2016 Yhdysvaltain ja Ukrainan armeijan edustajia keskustellakseen vaarallisten infektiotautien, mukaan lukien Ukrainassa ja naapurimaissa esiintyvien eläinvälitteisten tartuntatautien seurannasta ja torjunnasta. Neljä päivää Guttierin sähköpostiviestistä, ukrainalainen Vadim Pozharskyi kirjoitti Hunter Bidenille Metabiotan ja Burisman yhteisestä ”tiedeprojektista” pyytäen lisätietoja tausta-asetelmista ja rahoitusjärjestelyistä. Hunter Biden istui tuohon aikaan ukrainalaisen kaasuyhtiö Burisman johtokunnassa, ja Joe Biden hoiti Obaman hallituksen Ukraina-politiikkaa.

Black & Veatch: State-of-the-Art Diagnostics Laboratory Helps Make the World Safer.
B&V:n rakentamasta ”viimeisen päälle” biolaboratoriosta on määrä tulle Ukrainan bioturvallisuusverkoston keskus; laboratorio on erityisesti suunniteltu ja rakennettu työskentelyyn vaarallisten patogeenien, esimerkiksi bioterrorismihyökkäyksissä käytettyjen potogeenien kanssa.

Pozharskyi kertoo myös törmänneensä, toimiessaan Ukrainassa viranomaisena, Yhdysvaltain puolustusministeriön käyttämän alihankkijan, Black & Veatchin ”vastaaviin biologisen tutkimuksen projekteihin”, jotka ovat samanlaisia ”kuin Metabiotalle suunniteltu” ja ymmärtäneensä, että Metabiota on toiminut Black & Veatchin alihankkijana.

Yhdysvaltain hallituksen varainkäyttöraportit osoittavat, että sekä B&V:lle että Metabiotalle myönnettiin varoja Ukraina-projekteja varten. Ukrainan tiede- ja teknologiakeskus SCTU uutisoi yhteisestä bioturvallisuustapaamisesta, jossa B&V:n, Metabiota, Ukrainan ja Yhdysvaltain lisäksi paikalla oli Puolan edustajia.

UKR Leaks -tietovuodot kertovat, että nimellinen vastuutaho Ukrainan biolaboratorioissa on Ukrainan terveysministeriö, mutta koska mukana on myös Ukrainan ja Yhdysvaltain puolustusministeriöt, viittaa se siihen, että ko. biolaboratoriot eivät ole ihan tavallisia julkisen terveydenhuollon laitoksia. Onko yleensä uskottavaa, että Euroopan köyhimmällä maalla, Ukrainalla, on useita omia biolääketieteen tutkimuskeskuksia?

UKR Leaks -tietovuodoista selviää, että Yhdysvaltain operoiman Euromaidanin yhteydessä poistettu Ukrainan presidentti Viktor Janukovich yritti saada Yhdysvaltain Ukrainassa toimivien biolaboratorioiden toimintaa ukrainalaisten omaan hallintaan. Vuonna 2013 yhteistyö pantiin jäihin Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU:n annettua useita hälytyksiä. Mutta sitten alkoi Euromaidan… Katso tarkemmin UKR Leaks: ”Weapon in a test tube. How the United States turned Ukraine into a biological testing ground”.

Pieni on maailma

Alle on koottu silpputietoja. Samat organisaatiot, samat yritykset, samat henkilöt vilahtelevat esiin, puhutaan sitten Ukrainasta, Burismasta, Metabiotasta, biolaboratorioista, Covidista tai koronarokotteista.

Daily Mailyn julkaisemien sähköpostien joukossa on RSTP:n Eric Schwerinin viesti Hunter Bidenille toukokuulta 2014. Schwerin kirjoittaa olevan ilmeisiä, ”todellisia potentiaalisia synenergioita Xiaoyingin aviomiehen [tartuntatautivirasto] CDC:ssa tekemän työn ja Metabiotan toiminnan välillä.” Mainittu ”Xiaoyingin aviomies” voisi olla koronaviruksia tutkinut Xiaoying Shen tai Kiinan CDC:n Xiaoying Zheng.

Baden-Mayer lisää tiedot, että Metabiotan Kiinassa tekemän virusjahdin rahoitus tuli Barack Obaman (dem) kausilla alunperin USAIDin kautta, jolloin toimintaa johti Rajiv Shah. Rajiv Shah on mukana useissa organisaatioissa: USAID, Rockefeller-säätiö, useiden organisaatioiden yhteinen ”sisällyttävän kapitalismin neuvosto” Council for Inclusive Capitalism, Bill & Melinda Gates -säätiö, rokoterahasto International Financing Facility for Immunization (IFFIm), joka rahoittaa Bill Gatesin rahoittamaa, WEF-kokouksessa alulle pantua GAVIa, joka Bill Gatesin säätiön lailla rahoittaa WHO:ta. WHO lobbaa rokotteita, joiden valmistamiseen Gatesin säätiö sijoittaa.

Kehitysapujärjestönä esittäytyvän USAIDin toimeenkuvaan kuuluu mm. informaatiosota, vallanvaihto-operaatiot ja vastaava ”kehitysyhteistyö”. USAIDillla oli yhdessä EcoHealth Alliancen ja Metabiotan kanssa PREDICT-hanke, jonka seuraaja on epidemiavalmiushanke Global Virome Project (GVP). GVP:n johtokuntaan kuuluu EcoHealth Alliancen Peter Daszak.

Nyt samat tahot — Googlen Schmidt Futures, Skoll Foundation ja Rockefeller Foundation — jotka rahoittivat Metabiotaa, rahoittavat myös Covid-komission suunnitteluryhmää, COVID Commission Planning Group, edelleen Rajiv Shahin johdon alla. ”COVID Commission Planning Group on valkopesula, takuuvarmasti, sillä sitä johtaa Philip Zelikow, joka oli vastuussa 9/11:n peittelystä,” Baden-Mayer ajattelee.

Covid-komission rahoittajiin kuuluu myös pahamaineistenpimeää rahaa, julkisten projektien sabotointia, ympäristötuhoa, valekansalaisjärjestöjä… — Koch -veljeksistä toisen, Charlesin Stand Together-järjestö.

Googlen ohella Metabiotaan on sijoittanut Pilot Growth Equity alias Pilot Growth Management LLC, jonka toimitusjohtaja Neil Callahan toimii Metabiotan neuvonantajana. Callahan on eräs Hunter Bidenin firman, RSTP:n kanssaperustajia ja entinen johtaja. TechCrunch antoi vuonna 2015 muiden sijoittajien niminä mm. Capricorn Healthcaren, josta syntyy kytkös eBayn Jeffrey Skolliin. Metabiotaan liittyen voi olla kiinnostava tieto sekin, että Metabiota solmi strategisen kumppanuuden sopimuksen In-Q-Tel:n (aiemmin Peleus, nykyisin IQT) ja vakuutusyhtiö Munich Reinsurance Companyn kanssa vuonna 2017, ”epidemiariskien paremmaksi ymmärtämiseksi.”

IQT on Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIAn perustama sijoitusrahasto, joka sijoittaa ”sellaisten teknologioiden kehittämiseen, jotka tukevat Yhdysvaltain tiedustelupalvelujen toimintaa”; bio- ja valvontateknologiaan, energiaan ja elektroniikkaan, datakeskuksiin jne. IQT/CIA rahoitti yhdessä kansallisen turvallisuuden virasto NSA:n kanssa mm. Googlen alkuun. Osa siemenrahoituksesta tuli kansallisen tiedesäätiön, National Science Foundationin (NSF), NASAn ja DARPAN yhteiseltä digitaalinen kirjasto -aloitteelta (Digital Library Initiative, DLI).

Nafeez Ahmedin kaksiosainen artikkeli ”How the CIA made Google” kuvailee, kuinka Yhdysvaltain puolustusministeriö (DoD) perusti vuonna 1994 ”ulkopuolelle, mutta silti Pentagonin hallinnassa olevan” verkoston, joka tunnetaan Highlands Forum -nimellä. Verkosto kehittää julkisen ja yksityisen puolen yhteistyöllä korkean teknologian verkostopohjaista, informaation integroivaa sodankäyntiä. Samalla se on ”intellektuaaliseen pääomaan sijoittava rahasto”, joka tarjoaa strategista suunnittelua ja skenaarioiden luomista — sekä informaatiosotaan kuuluvaa havaintojen hallintaa (perception management). Havaintojen hallitsemisen strategian osa-alueet ovat 1) saada vastustaja uskomaan olevansa haavoittuva 2) saada potentiaaliset kumppanit uskomaan sodan olevan oikeutettu ja 3) saada siviiliväestö ja poliittiset päättäjät pitämään [sotimisen] hintaa maksamisen arvoisena. Työpajojen osallistujina Nafeez Ahmed mainitsee mm. Googlen, Microsoftin, BBC:n ja eBayn sekä joukon median edustajia.

(Toim. huom. Ahmedin artikkeli kannattaa lukea kokonaisuudessaan. Luettuaan ymmärtää vähintään sen, kuinka tiiviisti yhteenkytkeytyneitä ovat ”e-palvelut”, sosiaalinen media, teknologia, tiedustelu, informaatiosodankäynti, julkinen ja yksityinen sektori sekä rahoitus.)

Global Viralin (GV) ja Metabiotan perustaja Nathan Wolfe kuuluu WEFin ”nuoret globaalit johtajat” -ryhmään (YGL), samaan kuin Sanna Marin ja Annika Saarikko. Wolfe ja Metabiota saivat vuonna 2021 WEFin Teknologiapioneeri-palkinnon. Wolfe johti myös Kiinassakin toimivaa em. Global Viral Forecasting Initiative -hanketta (GVFI), jota Google ja Skoll Foundation ovat rahoittaneet miljoonilla dollareilla. Sen lisäksi Wolfe on istunut EcoHealth Alliancen johtokunnassa ja DARPAn Defence Science Research Council -neuvostossa (DSRC).

Wolfe on kirjoittanut yhdessä Daszakin kanssa tutkielman lepakon koronaviruksista. Yhteistyötä lepakkojen tiimoilta ovat tehneet myös EcoHealth Alliance, Metabiota ja Wuhanin virologian instituutti; eräs kirjoittamiseen osallistuneista on WIV:n ”lepakkonainen” Shi Zhengli. Daszak itse oli mukana Maailman terveysjärjestö WHOn Wuhaniin epidemian alkua selvittämään lähetetyssä ryhmässä. Palattuaan ryhmä laati maaliskuussa 2021 julkaistun 300-sivuisen raportin ”Report of the WHO-China Joint Mission on Coronavirus Disease 2019 (COVID-19)” lisäosineen ”WHO-convened Global Study of Origins of SARS-CoV-2: China Part, Joint WHO-China Study14 January-10 February 2021, Joint Report -ANNEXES”. Siis: viisitoista vuotta WIV:in kanssa yhteistyötä tehnyt Daszak lähetetään WHO:n toimesta selvittämään (käytännössä erään Daszakin oman projektin) laboratoriovuoto-alkuperää, mutta totuudenetsijä-ryhmä ei edes kysy, onko tutkinnan alaisessa laboratoriossa lepakoita, eikä zoonoosi-tutkija Daszak ole 15 vuoden yhteistyön aikana huomannut lepakoita WIV:n tiloissa, vaikka niitä siellä oli.

Toinen Metabiotan johtokunnan jäsen, John Deloche oli hänkin mukana Hunter Bidenin Rosemont Senecassa.

Maaliskuun 2022 alussa The Daily Exposé julkaisi artikkelin ”BREAKING: Official Biochemical and Statistical Evidence 100% confirms Moderna created Covid-19”, jossa todistellaan kansanterveyslaitos NIHin rahoittaman rokotevalmistaja Modernan luoneen koronaviruksen biolaboratoriossa. Ukrainassa? Kiinassa? Jossain muualla?

Ihmetyttääkö?

Lukija saattaa ihmetellä, mikä tarkoitus silpputiedon tarjoamisella on. Tarkoitus ei ole osoittaa, että mainitut tahot ovat salaliittoutuneet tuhoamaan — vaikka heillä siihen hyvät mahdollisuudet onkin — maailman bioaseilla ja rokotteilla. Tarkoitus on osoittaa, että jos jostain biolaboratoriosta olisi karannut muunneltu patogeeni ja aiheuttanut epidemian, mainituilla keskenään verkostuneilla ja toinen toistensa projekteja rahoittavilla tahoilla on motiivi ja hyvät mahdollisuudet salata asia sekä sekoittaa pakkaa informaatiosodankäynnillä.

Ukrainan biolaboratoriot leimattiin, EU:nkin toimesta, Kremlin propagandaksi ja valeuutisiksi.

Yhdysvaltain C-Span, kaapelitelevisiokanava, välittää suoria lähetyksiä senaatista ja edustajainhuoneesta. Joukossa on lähetys, jossa senaattori Marco Rubio ulkosuhteiden komitean istunnossa kyselee Ukrainan vallankaappausta (Euromaidan) operoineelta Victoria ”Fuck the EU” Nulandilta Yhdysvaltain Ukrainassa olevista biolaboratorioista. Nuland vastaa Rubiolle Yhdysvaltain hallituksen olevan huolissaan siitä, että Ukrainassa olevien biolaboratorioiden materiaalit joutuisivat venäläisten käsiin. Jos Nuland ja hallitus ovat huolissaan, eikö se kerro, että Venäjälläkin oli aihetta huoleen biolaboratorioiden sisällöstä?

Kenties Yhdysvaltain hallituksella on huoli siitäkin, millaisia erilaisia asiakirjoja biolaboratorioista löytyisi? Fox Newsin Tucker Carlson käsittelee Nulandin vastauksia, näistä löytyy Rapsodia-yhteisön suomentama klippi.

Useimmat maailman maista, mukaan lukien Yhdysvallat, Ukraina ja Venäjä ovat allekirjoittaneet biologiset ja kemialliset aseet kieltävän YK-sopimuksen ”Convention on the Prohibition of the Development, Production, Stockpiling and Use of Chemical Weapons and on their Destruction,” joka kieltää em. aseiden kehittämisen, varastoinnin ja levittämisen.

Kieltoa ”noudatetaan” vaihtamalla otsikko. Bioturvallisuuslaboratoriot tutkivat bioaseita vastaan puolustautumista tutkimalla ja muokkaamalla kuolettavia patogeeneja ja myrkkyjä. Bioaselaboratoriot luovat bioaseita rakentamalla kuolettavia patogeeneja ja myrkkyjä, mutta ne tutkivat myös niiltä suojautumista. Ero on veteen piirretty viiva, semanttista vääntelyä. Molemmissa käsitellään tappavaa tavaraa, molemmissa voi tapahtua vuoto. Vahingossa tai tahallaan.

Poliittiset päättäjät saavat vaalikampanjarahoitusta yrityksiltä, jotka ovat mukana toiminnassa. Poliittiset päättäjät sijoittavat henkilökohtaisia varojaan näiden yritysten osakkeisiin. Poliittiset päättäjät luvallistavat näiden yritysten toiminnan. Uudelleenvalintaan vaikuttaa imago; se, millaiseksi poliitikoksi äänestäjät mieltävät ehdokasmarkkinoilla olevan tarjoustuotteen.

Bidenien tapauksessa poika sijoittaa yrityksiin, jotka saavat valtion alihankinta-urakoita, joista isä on päättämässä. Eturistiriidan pitäisi iskeä sokeaakin silmille.

Yllä kerrotun perusteella: löytyykö motiivia salata mahdollinen virusvuoto?

*) AvoinMediassa aiheesta

#Obamagate (22.5.2020)

Korruptiosta uutisointi johti poliittiseen sensuuriin (15.10.2020)

Bidengate: Politiikan harmaa talous (24.10.2020)

Bidengate: vakoilua, varjohallituksia ja kommunisteja (28.10.2020)

Artikkelikuva: taustalla Venäjän puolustusministeriön esitys Yhdysvaltain Ukrainassa sijaitsevista bioaselaboratorioista. Sarvikuonot via Piqsels + Pixnio + Wikimedia.

LÄHDE: AvoinMedia/Riikka Söyring 27.03.2022

[ Artikkelin sisällöstä on jätetty pois kuvatodisteita, jotka löytyvät alkuperäisestä lähteestä. taakkatoimitus ]