Ruotsissa jengitilanne on jo karannut käsistä

Kokoomusedustajan mukaan väkivalta näkyy jo taloudessa ja matkailussa.

Pauli Kiuru. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA
Pauli Kiuru. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Kokoomuksen kansanedustaja Pauli Kiuru peräänkuuluttaa sisäisen turvallisuuden tärkeyttä ja varoittaa Ruotsin kehityksestä.

– Jengiväkivallan kasvu pitää pysäyttää. Ruotsissa tilanne karannut jo käsistä, Kiuru sanoo Twitterissä.

Hänen mukaansa jengiväkivalta heikentää jo Ruotsin taloutta ja matkailua.

Kiuru viittaa Suomen Poliisijärjestöjen Liitto SPJL:n viime viikon liittokokouksen tiedotteeseen. Siinä muun muassa vaaditaan, että hallitus ja eduskunta asettavat sisäisen turvallisuuden tarpeet prioriteetiksi, ”joka ei jää esimerkiksi ilmastopolitiikan tai SOTE-uudistuksen varjoon”.

SPJL muistutti myös työn houkuttelevuudesta.

– Ruotsissa on jo huomattu, että poliisien määrän lisääminen ei onnistu kaavaillulla tavalla, kun ammatin vetovoima ei ole enää entisellä tasolla. SPJL:n liittokokous vaatii, että Suomen poliittiset päättäjät havahtuvat näihin sisäisen turvallisuuden haasteisiin ennen kuin on myöhäistä.

Kyllä – turvallisuus pitää olla kärjessä.

Jengiväkivallan kasvu pitää pysäyttää. Ruotsissa tilanne karannut jo käsistä.

Jengiväkivalta heikentää jo Ruotsin taloutta ja matkailua.#turvallisuus #poliisi #jengiväkivalta #kokoomus @Verkkouutiset https://t.co/xK6PIm5c7E

— Pauli Kiuru (@KiuruPauli) November 1, 2021

Sisäinen turvallisuus ei saa jäädä ilmastopolitiikan ja SOTE-hankkeen varjoon. SPJL:n liittokokous vaatii, että hallitus ja eduskunta asettavat sisäisen turvallisuuden prioriteetikseen. Liittokokouksen tiedote:https://t.co/FlVi8e54AV#turvallisuus #ilmastonmuutos #poliisi pic.twitter.com/BUQQQtQcfj

— SPJL Poliisi&Oikeus (@SPJL_PO) October 29, 2021

LÄHDE: Verkkouutiset/Kasperi Summanen 01.11.2021