SDP ja ideologinen punaharha

Kyösti Kakkonen haukkuu Antti Rinteen hallituksen: ”Sinisilmäistä hölmöläispopulismia, ideologista punaharhaa”

Miljonääri Kyösti Kakkonen on kauppaneuvos ja Suomen Yrittäjien työmarkkinavaltuuskunnan jäsen. Kuva: Alma Talent arkisto / Jarno Juuti
Miljonääri Kyösti Kakkonen on kauppaneuvos ja Suomen Yrittäjien työmarkkinavaltuuskunnan jäsen. Kuva: Alma Talent arkisto / Jarno Juuti

Antti Rinteen (sd) uusi hallitus ei tule saavuttamaan 75 prosentin työllisyysastetavoitettaan – ainakaan esittämillään keinoilla. Näin uskoo Kauppaneuvos ja Suomen Yrittäjien työmarkkinavaltuuskunnan jäsen Kyösti Kakkonen.

”Onkohan Suomen kansa nyt oikein tajunnut, mikä tässä on kupletin juoni?”

Hänen mukaansa Rinteen hallitus on ”mielistelylinjalla” ja sillä on käytössään ainoastaan ”kilttejä keinoja” tai ”pikku maanittelua”. Kakkonen painottaa, että hänestä suomalaisilla kuuluu olla oikeuksien lisäksi velvollisuuksia muun muassa kansantalouden vaurastuttamiseksi.

”Tältä hallitukselta puuttuu rohkeus tehdä sellaisia toimia, että ihmiset oikeasti tekisivät oman osuutensa.”

”Sameaa unelmahöttöä on nyt vähän liikaa tässä puheessa; liikaa lupauksia ja unelmia. Toiveikkuutta pitää olla, mutta talousrealismi puuttuu ihan täydellisesti. Jos hallitus katsoo, että talouskasvu on kaksi prosenttia, niin nyt on meillä tilanne, että tuskin päästään yhteenkään prosenttiin.”

”Tämä on semmoista sinisilmäistä hölmöläispopulismia, ideologista punaharhaa, kun luovutaan esimerkiksi aktiivimallista tai kikystä.”

LUE MYÖS: 

Täystyrmäys Suomen Veikkaus-järjestelmälle: Ristiriitainen, sekaisin ja tuhoon tuomittu – ”Veikkaus vie ja muut vikisee”

Kauppaneuvosta huolettaa, että uusia valtion panostuksia lähdetäänkin toteuttamaan velkarahalla tai poukkoilevalla veropolitiikalla. Yritysten kannalta tärkeintä kuitenkin Kakkosen mielestä olisi se, että puolueet pystyisivät sitoutumaan pitkäjänteiseen politiikkaan.

”Esimerkiksi verotuksessa jos jokainen hallitus muuttaa osinkoverotusta tai pääomatuloveroa joko nostamalla tai laskemalla sitä, niin siitä menee uskottavuus. Pitäisi olla selkeä linja, miten Suomea viedään eteenpäin – pidempi näkymä kuin yksi hallituskausi.”

Jos Rinteen hallituksen linja hiukan Kakkosta hirvittääkin, hän muistuttaa, että hilkulla oli, ettei vaaleissa olisi käynyt toisin.

”Rinne on päässyt pääministeriksi vain hyvällä tuurilla. Jos vaalit olisivat olleet viikkoa myöhemmin tai siirtyneet edes viikonlopun yli, hän ei olisi pääministeri. Nyt kun katsoo kannatusmittauksia, niin siellä on kaksi puoluetta, joilla on korkeampi kannatus kuin pääministeripuolueella.”

LUE MYÖS: 

Painajainen keskustassa – Konkarit avautuvat Kanava-lehdessä: ”Vihreät ja perussuomalaiset ottivat pihteihinsä”

Yllättävät kehut paperitehtaan luottamusmiehelle

Äärimmäisen pahoillaan Kakkonen on kuitenkin siitä, millaisen arvosteluvyöryn edellinen pääministeri Juha Sipilä (kesk) sai. Sipilä teki Kakkosen mielestä ”todella isänmaallista työtä”, kun hänen hallituksensa aikana työllisyys nousi 67 prosentista 72 prosenttiin.

”Se oli tavoite, jota pidettiin mahdottomana ja jolle suurin piirtein naurettiin. Pitkäaikaistyöttömyyskin puolittui.”

”Edellinen hallitus yritti aktiivitoiminnoilla patistella niitäkin, jotka eivät suostuneet tekemään omaa osuuttaan kansantalouteen, kun ruvettiin leikkaamaan ja muuta. Oikeansuuntaisia toimia, mutta ne eivät vain olleet riittäviä. Olisi pitänyt rajummin vain leikata ja uskaltaa tehdä”, Kakkonen sanoo viitaten leikkauksilla etenkin ansiosidonnaisen työttömyysturvan kestoon.

Eduskuntavaaleissa keskusta otti historiansa pahimman rökäletappion ja Sipilä kertoi luopuvansa puolueen puheenjohtajuudesta. Uusi puheenjohtaja valitaan ylimääräisessä puoluekokouksessa syyskuussa.

”Se nyt on niin täysin epäoikeudenmukaista se tapa, millä Sipilää on kohdeltu. Hän teki niin paljon hyvää. Kun katsoi eduskunnan täysistuntokeskusteluakin, niin ihmetteli, että miksi meillä Suomessa ei voi antaa kiitosta? Oppositiosta ei osata sanoa, että ’kiitos, Juha, teit hyvää työtä, kun nostit työllisyysasteen näin korkeaksi’. Se oli tärkein ja keskeisin tavoite sen ohella, että velkaantuminen saatiin taitettu. Mutta se oli väärin sammutettu.”

Sipilän ohella Kakkonen ylistää entistä työministeri Jari Lindströmiä (sin). Ja se taitaa olla ensimmäinen kerta, kun Suomen Yrittäjien työmarkkinavaliokunnan jäsen ylistää yhtäkään paperitehtaan luottamusmiestä. Ennen poliitikon uraansa Lindström toimi paperimiehenä Voikkaalla ja eteni osastonsa luottamusmieheksi.

”Helvetin hyvää työtä ihan näin kansankielellä sanottuna.”

”Se Lindström oli semmoinen mies, että jos se työministerinä olisi saanut jatkaa seuraavat neljä vuotta, niin mitä ihmeitä me olisimmekaan saaneet aikaan. Hänellä oli ainakin tahtoa viedä isänmaan asioita eteenpäin vaikka vastoin omaa ja puolueensa etua.”

”Uudella työministeri Timo Harakalla (sd) tuntuu olevan pelivälineet kadoksissa.”

LUE MYÖS:

 Leijonien ja Huuhkajien pelaajatkin kampanjoivat peliautomaatteja vastaan – Pääsponsori Veikkaus: Edunsaajat menettäisivät 300 milj. €

LÄHDE: Uusi Suomi/Ossi Kurki-Suonio / Kauppalehti / Alma Talent 08.08.2019