– seuraa lopun ajan aiheita

Tehokas kasvojentunnistus on ase

Senaattori pelkää samaa kuin Snowden – ”On tärkeää, että lainvalvojat eivät…”

Massachusettsin demokraattisenaattori Edward Markey pelkää, että kasvojentunnistusalgoritmia käytettäisiin väärin.

Artikkeliin liittyvä kuva

Kohuttu ja kritisoitu Clearview AI kuuluu viime aikojen kiistanalaisimpiin teknologiayrityksiin. Se kehittää tehokasta kasvojentunnistusjärjestelmää, jonka teho perustuu miljardeihin someprofiileista napsittuihin kuviin.

Cnet kertoo kuinka Markeytä huolettaa mahdollisuus siitä, että Clearview AI:n kehittämää kasvojentunnistusjärjestelmää käytettäisiin George Floydin tappoa ja mustien syrjintää protestoivien mielenosoittajien tunnistamiseen ja pidättämiseen.

Markey siis jakaa Edward Snowdenin huolen siitä, että se kostautuu, kun luopuu yksityisyydestään turvallisuuden nimissä.

”Kun mielenosoittajat ympäri maata käyttävät oikeuttaan rauhalliseen mielenilmaisuun protestoidakseen rodullisia epäoikeudenmukaisuuksia, on tärkeää, että virkavalta ei käytä teknologisia työkaluja tukahduttaakseen sananvapautta tai vaarantaakseen kansalaisia”, Markey sanoi Clearview AI:n toimitusjohtaja Hoan Ton-Thatille lähettämässään kirjeessä.

Markey pelkää myös, että valvonnan uhka saattaa myös aiheuttaa pelkoa siitä, että epäoikeudenmukaisuuksia vastaan puhuvat ihmiset päätyvät pysyvästi lainvalvojien tietokantoihin.

Markey haluaa tietää keille kaikille Clearview AI on teknologiaansa myynyt mielenosoitusten alettua, ja ottaako yhtiöEdward Markey pelkää, että kasvojentunnistusalgoritmia käytettäisiin väärin. mahdollisesti huomioon lainvalvontaorganisaatioiden mahdollisesti laittomien tai syrjivien poliisitoimien historian.

”Clearview AI on teknologia, joka on tarkoitettu ainoastaan rikoksen jälkien tutkimiseen. Sitä ei ole tarkoitettu valvontatyökaluksi, jota käytettäisiin mielenosoituksissa tai muissakaan tilanteissa”, Ton-Thot vastasi.

LÄHDE: TIVI/Jori Virtanen 09.06.2020