Ylen ilmastohätätila?

Vuosikymmen sitten vihreiden ajatusten tonava Heidi Hautala julisti, että vuonna 2020 lapset eivät enää näe lunta. Järjestettiin mielenosoituksia, joissa hiihdettiin suksilla pitkin Helsingin paljaita katuja ja vaadittiin lunta takaisin. Esitettiin, että ilmastonmuutoksen vuoksi lapset Suomessa eivät lähitulevaisuudessa enää opi tuntemaan, mitä lumi on. Julistus perustui ilmastonmuutoksen oppeihin.

Luonto on ollut ilmastonmuutoksen julistajien kannalta kiusallista. Sää ei ole suostunut seuraamaan poliittisia uhkauksia. Viime talvet ovat olleet kiusallisen kylmiä. Parhaillaan menossa oleva talvi alkoi aikaisin ja on pysynyt kylmänä pitkään. Lunta on riittänyt eikä tilanne ole muuttumassa ennen kuin normaalit kevään säät ovat tulossa.

Tietenkään yksittäisen vuoden sää ei kerro mitään ilmaston kehityksestä. Tunnetusti talvet ovat vaihdelleet Suomessa valtavasti aikojen kuluessa. Viime vuosisadan alussa on ollut talvia, joista ilmastonmuutoksen julistajat olisivat olleet innoissaan. Toisaalta historia tuntee jäätävän kylmiä talvia.
 

Jokin aika sitten eräät suomalaiset tutkijat ennustivat nykyiset kylmät talvet auringon säteilyn vaihtelun perusteella. Nyt eletään aikaa, jolloin auringon aktiivisuutta kuvaavat auringonpilkut ovat minimissään eli aurinko on passiivisimmillaan. Ei hassummin ennustettu verrattuna ilmastonmuutoksen julistajien hoiperteluun. Itse tutkiskelin hyvin kylmien päivien (paukkupakkasten) esiintymistä Suomessa viime vuosikymmenten aikana. Niistä 84% osui auringonpilkkuminimin aikaan ja 16% auringonpilkkumaksimin ajankohtaan. Ilmatieteen laitoksen ”asiantuntijat” julistavat, että auringon säteilyn vaihtelut eivät vaikuta ilmastoon.

Toki yksittäinen kylmä talvi ei kerro ilmaston muutoksesta. Toisaalta ei ole näyttöjä siitä, että ihmisen 4% osuus maapallon vuotuisista hiilidioksidipäästöistä olisi muuttamassa ilmastoa. Normaalisti asiasta tehtäisiin laajaa ja monipuolista tutkimusta, mutta ilmastonmuutosuskonnon aikaan hoetaan vain alan pappien oikeaksi julistamia totuuksia. Ne perustuvat tietokoneohjelmien ennustuksiin ja joskus vääristeltyihin tilastoaineistoihin.

Nykyinen kylmä sää on saanut monet epäilemään ilmastotutkijoiden tietokonemallien ennustuksia. Siksi Ylessäkin tuntuu olevan vallalla ilmastohätätila. Siksi siellä lisätään höyryä propagandassa. Ajankohtaisohjelmien vieraaksi on kutsuttu Markku Ollikainen, ilmastopaneelin puheenjohtaja. Hänet tunnetaan myös ”prosentti Ollikaisena”. Nimitys perustuu siihen, että Ollikaisen järjestö lähetti poliitikoille tiedotteen, jossa julisti ilmastouskoaan toteuttavien toimiensa suuria talousvaikutuksia. Todellisuudessa uskottavasti arvioidut vaikutukset olivat 1% Ollikaisen ryhmän lupauksista.

Edelleen Yle otti huolekseen talviolympialaisia järjestäneiden paikkakuntien kehityksen ja julisti ilmastotutkijoiden ennusteiden mukaisesti miten olympialaisten pitäminen noissa paikoissa onnistuisi, jos ennusteet toteutuisivat. Sen mukaan osa paikoista ei pystyisi järjestämään olympialaisia 2050, jos ennusteet toteutusivat.

Ennusteiden toteutuminen on oma kysymyksensä, joka siis on tietokoneohjelmiin perustuvaa spekulaatiota. Mutta samaan aikaan koko maailmassa rahastetaan valtavasta muutoksesta, jonka seurauksena monilta tuhotaan Suomessa kotinsa lämmitysjärjestelmä, hävitetään Suomen omavaraisuutta ja nostetaan liikkumisen kustannus niin korkealle, että se tuhoaa elinmahdollisuudet lukuisilta ihmisiltä. Noita tuhoisia muutoksia ei suinkaan perustella sillä, että jotkut paikat voisivat järjestää talvikisoja. Uhkaksi julistetaan se, että mannerjäät sulavat napa-alueilla ja alavat paikat hukkuvat mereen. Sellaisesta sulamisesta ei kuitenkaan ole merkkejä ja siksi Ylen sääprofeetat keksivät pelotella ihmisisä joidenkin talviurheilukaupunkien heikolla tulevaisuudella. Eikä noita sääprofeettoja tunnu edes hävettävän alkeellinen propagandansa.

Olisi aika alkaa tieteellisesti selvittää ilmaston muutoksiin vaikuttavia tekijöitä ja tuohon ei saa päästää johtavaan asemaan hiilidioksidiuskonnon saarnaajia.

LÄHDE: Oikea Media/blogi/Olli Pusa 17.01.2022

Olli Pusa on sosiaaliturvapolitiikan dosentti, Yhteiskuntatieteiden tohtori, vakuutusmatemaatikko (SHV) Eläkkeiden ja sosiaaliturvan rahoituksen asiantuntija.