– seuraa lopun ajan aiheita

Google paljastaa viimein tiedonkeruunsa

Google paljastaa viimein, mitä kaikkea tietoa sovellukset keräävät käyttäjästään – Hangoitteli pitkään vastaan

Googlen vastahankaisuus on kaikunut kuuroille korville, ja nyt teknologiajätti on vähin äänin joutunut taipumaan

Artikkeliin liittyvä kuva
Artikkeliin liittyvä kuva

Pitkällisen hidastelun ja jarruttelun jälkeen Google on päätynyt päivittämään suosituimpien sovellustensa kuvaukset App Storessa koskien käyttäjästä kerättäviä tietoja, Mac Rumours kirjoittaa. Apple on vaatinut tätä sovelluskehittäjiltä jo joulukuun 8. päivä lähtien, mutta Google on vasta nyt saanut viimeisetkin sovellukset päivitettyä.

Applen vaatimus läpinäkyvyyteen koskien käyttäjästä kerättyjä tietoja herätti vastusta Googlen leirissä. Koska tietojen lisäämistä vaadittiin seuraavan sovelluspäivityksen yhteydessä, useat Googlen suositut sovellukset ovat olleet kuukausien ajan ilman ainuttakaan päivitystä.

Google päätyi lopulta lisäilemään ensimmäiset käyttäjän yksityisyyttä koskevat tiedot helmikuussa, esimerkiksi Gmail sai päivityksensä vasta 22. helmikuuta.

Nyt Googlen kärkisovellusten viimeinenkin potilas on saanut käyttäjän yksityisyyttä käsittelevät tiedot App Storeen. Hännänhuipuksi oli jäänyt Google Kuvat -palvelu, joka sai päivitetyt yksityisyystietonsa 6. huhtikuuta.

On kuitenkin huomionarvoista, että Google on Kuvien osalta tyytynyt ainoastaan lisäämään käyttäjän yksityisyyttä koskevat tiedot App Storeen, mutta päivitystä, jossa esimerkiksi sovelluksen bugeja olisi korjattu, ei ole edelleenkään kuulunut. Sama koskee Googlen Kartat-sovelluksen iOS-versiota.

  • Lue myös:

Puhelimesi kerää hurjasti dataa – Androidin ja iOS:n vertailu paljasti 20-kertaisen eron

LÄHDE: Tekniikka&Talous/Samuli Leppälä 08.04.2021