Koronaviruspandemia

Itse teossa. Nykyisen pandemian aiheuttaneita SARS-CoV-2-viruksia kuvattuna potilaan kudosnäytteestä elektronimikroskoopilla. Väritys on keinotekoinen. Kuva: NIAID.

Euroopan Lääkevirasto huomauttaa: Toistuvat tehosterokotteet voivat heikentää immuunivastetta – ”Ei voida toistaa jatkuvasti”

Tehosterokote voidaan antaa kerran tai kaksi, mutta pitkäaikaiseksi ratkaisuksi siitä ei ole.

Toistuvista Covid-19-tehosterokotuksista voi olla jopa haittaa immuunivasteelle, varoittavat EU:n sääntelyviranomaiset. Asiasta kertoo uutistoimisto Bloomberg.

Neljän kuukauden välein saadut tehosterokotukset voivat lopulta heikentää immuunivastetta eli elimistön puolustusreaktiota.Euroopan Lääkeviraston mukaan tehosterokotteiden väliä pitäisi pidentää ja antaa rokotukset paikallisen flunssakauden mukaan, kuten nykyään tehdään influenssarokotteiden kohdalla.

Tällä hetkellä monissa maissa harkitaan neljännen rokotteen, eli toisen tehosterokotteen antamista. Kaksi ensimmäistä rokotetta ovat yksi annos ja kolmas rokote on ensimmäinen tehosteannos.

Esimerkiksi Israelissa neljättä rokoteannosta on jo jaettu kaikille yli 60-vuotiaille kun taas esimerkiksi Britanniassa on sanottu, että kolmekin annosta, eli yksi tehosterokote riittää toistaiseksi suojaamaan myös omikronilta.

Lääkeviraston rokotusstrategiasta vastaava Marco Cavalieri sanoo, että tehosteannoksia voidaan antaa kerran tai kaksi, mutta niitä ei voida toistaa jatkuvasti. Nykyisestä pandemiatilanteesta pitäisi siirtyä kohti endeemistä, eli paikallisesti leviävää ja hallittavaa vaihetta.

Myös Maailman terveysjärjestö WHO viestitti tiistaina, että pelkkä tehosterokotteiden jakelu ei ole toimiva strategia uusia variantteja vastaan.

LÄHDE: Tekniikka&Talous/Emmi Tuomisto 15.01.2022. Julkaistu uudelleen 09.05.2022

K-piikitettyjen sairastumisissa kasvua: CDC

Kuvan tiedot artikkelin lopussa.

Yhdysvaltain tartuntatautivirasto CDC:n tuore data osoittaa Covid-19 -tapauksien ja sairaalaan joutumisten nousseen rokotettujen keskuudessa, raportoi The Epoch Times artikkelissa ”COVID-19 Cases, Hospitalizations Jump Among Vaccinated: CDC Data

CDC saa datansa terveysviranomaisilta eri puolilta maata. Uusien tapausten määrä nousi täysin rokotettujen keskuudessa yli 1000% 11. joulukuuta 2021 — 8. tammikuuta 2022 välisenä aikana.

Täysin suojatuiksi lasketaan 2 annosta Pfizer/BionTechia tai Modernaa tai 1 annoksen Johnsson&Johnssonin koronapiikin ottaneet. Heidät lasketaan rokotetuiksi 14 vrk annoksen ottamisesta, siihen asti he ovat tilastojen laskennallisia rokottamattomia.

Covidiin liittyvät sairaalaan joutumiset kasvoivat nekin täysin suojattujen keskuudessa.

18. joulukuuta 2021 asti täysin suojattuja joutui sairaalaan Covidiin liittyen 1.4 henkilöä per 100 000, kun 8. tammikuuta 2022 suhde oli noussut 35,2 henkilöä per 100 000. Myös 3. annoksen (tehoste) ottaneiden osuus sairaalaan joutuneissa kasvoi, tilastot kertovat.

CDC:n tilastointia.
Musta viiva = rokottamattomat (ml. ne, joiden rokotuksesta ei ole kulunut 14 vrk).
Sininen katkoviiva = täysin suojatut (2 annosta).
Sininen viiva = 3 annosta

Omikron on lisännyt tapausmääriä, sairaalaan joutumisia ja kuolemia myös rokottamattomien keskuudessa, mutta määrä ei ole merkittävä verrattaessa rokotettujen lukemiin. Kokonaisuudessaan tapaukset, sairaalaan joutumiset ja kuolemat ovat vähentyneet, The Epoch Times kertoo.

Modernan toimitusjohtaja Stéphane Bancel on tiedottanut Modernan sijoittajille toisen tehostepiikin olevan tarpeen, koska teho hiipuu. Pohjoisella pallonpuoliskolla mentäneen nelospiikkeihin loppuvuodesta, Bancel arvioi.

Artikkelikuva via WEF + Piqsels + Wikimedia Commons. Kuvanrakentelu RS.

LÄHDE: AvoinMedia 14.03.2022

Bidenin hallinto maksoi sadoille medioille koronarokotteiden mainostamisesta

Miljardin dollarin rokotepropagandakampanjalla rummutettiin vuorenvarmaa rokotteen tehokkuutta ja turvallisuutta

Artikkeliin liittyvä kuva
Artikkeliin liittyvä kuva

Yhdysvaltain sosiaali  ja terveysministeriö  (U.S. Department of Health & Human Services, HHS) on kertonut, että se käytti yli miljardi dollaria veronmaksajien rahoja ostaakseen Covid-rokotteita edistäviä mainoksia uutiskanavilta kaikkialla maassa – samoista medioista, jotka sitten toistivat myötämielistä ”uutisointia” koronainjektioista.

Rahallisten tietojen tuleminen julki oli Blaze Median ansiota.

Vastauksena Blazen jättämään FOIA-pyyntöön (Tiedonsaannin vapautta koskeva laki, Freedom of Information Act) HHS paljasti ostaneensa mainoksia suurilta uutistuottajilta, kuten ABC, CBS ja NBC, sekä kaapelitelevisio-uutiskanavilta Fox News, CNN ja MSNBC; vanhoilta mediajulkaisuilta, mukaan lukien New York Post, Los Angeles Times ja Washington Post. 

Vaalivilpin ja vakoilun avulla Yhdysvaltain presidentiksi kammetun Joe Bidenin hallinnon tarjoamat rahat kelpasivat myös digitaalisen median yrityksille, kuten BuzzFeed Newsille ja Newsmaxille ynnä muille sadoille paikallisille sanomalehdille ja tv-asemille. 

Nämä mediat vastasivat yhdessä lukemattomien rokotteeseen liittyvien artikkelien ja videoiden julkaisemisesta, jotka ”lähes yhdenmukaisesti” rummuttivat vuorenvarmana koronarokotteen tehokkuutta ja turvallisuutta.

Blazen Yhdysvaltain sosiaali  ja terveysministeriöltä saamien asiakirjojen mukaan  liittovaltion hallitus maksoi sadoille uutistoimistoille siis rokotteiden edistämisestä ja suosittelemisesta osana ”laajaa mediakampanjaa”.

Bidenin hallinto vivutti mainoksia televisioon, radioon, painetussa muodossa ja sosiaaliseen mediaan lisätäkseen luottamusta rokotteisiin ajoittaen nämä pyrkimykset rokotteiden saatavuuden lisäämiseksi. Hallinto luotti myös julkisuuden jo saavuttaneisiin medioihin, joissa tärkeänä osana olivat ”luotettavat sanansaattajat”, ”mielipidevaikuttajat” ”yhteisöistä, joita Covid-19 -tauti oli pahoin runnellut” ja ”asiantuntijat”, kuten Valkoisen talon johtava lääketieteellinen neuvonantaja, tohtori Anthony Fauci ja muita tutkijoita, joita sitten haastateltaisiin ja he kannattaisivat rokotuksia uutisissa – yleisön tietenkin täysin tietämättä koko koronarokotenarratiivista ja sen takana olevasta veronmaksajien rahojen väärinkäytöksestä.

Bidenin hallinto aloitti massiivisen kampanjan ”valistaakseen” yleisöä ja edistääkseen rokotuksia parhaimpana tapana ehkäistä vakavaa sairautta tai kuolemista Covid-19 -tautiin.

Kongressi myönsi tilikautena 2021 miljardi dollaria terveysministeriölle käytettäväksi toimiin, joilla ”vahvistetaan luottamusta rokotteisiin Yhdysvalloissa”. Liittovaltion laki antaa HHS:lle valtuudet toimia käyttäen hyväksi Yhdysvaltain tautikeskusta (U.S. Centers for Disease Control and Prevention, CDC) ja muita virastoja sopimusten saamiseksi julkisten ja yksityisten tahojen kanssa ”kansallisen, näyttöön perustuvan kampanjan toteuttamiseksi, jotta voidaan lisätä tietoisuutta ja tietämystä rokotteiden turvallisuudesta ja tehokkuudesta sairauksien ennaltaehkäisemiseksi ja valvomiseksi, rokotteita koskevan väärän tiedon torjumiseksi sekä välittää tieteellistä ja näyttöön perustuvaa rokotteisiin liittyvää tietoa tavoitteena lisätä rokotuskattavuutta kaikenikäisillä… vähentää ja poistaa rokotteilla ehkäistävissä olevia sairauksia”.

Blaze Media muistuttaa, että jokainen kuluneen vuoden aikana uutisten lukemiseen, TV-uutisten katseluun tai sosiaalisen median selailuun aikaa käyttänyt on ”mitä todennäköisimmin joutunut hallinnon mainonnan kohteeksi”. You Tubessa julkaistuja Yhdysvaltain sosiaali  ja terveysministeriön mainoksia on katsottu miljoonia kertoja, ja mainospätkissä on esiintynyt julkisuuden henkilöitä, kuten laulaja Elton John ja näyttelijä Michael Caine.

Lokakuussa 2021 julkistettuja HHS:n ”pelkoon perustuvia rokotemainoksia”, jotka sisälsivät sairaalaan tehohoito-osastolle joutuneiden koronaviruspotilaiden ”eloonjäämistarinoita”, on muun muassa käsitelty CNN:ssä, ja niistä on keskusteltu ABC:n ”The View” -kanavalla.

Se oli jyrkkä käänne aikaisempiin positiivisia viestejä sisältäviin mainoksiin. Epäröivät amerikkalaiset piti kuitenkin saada käärimään hihansa ylös ja rokottautumaan. Uusilla entistä tunneperäisimmillä mainoksilla pyrittiin näyttämään rokottamatta jättämisen todelliset ja karut seuraukset.

Myös Suomessa valtamedioissa on viime vuoden ajan käytetty markkinointitekniikkana pelkoa rokotuskattavuuden lisäämiseksi ja julkaistu tarinoita rokottamattomista ihmisistä, jotka sairastuivat Covid-19 -tautiin ja katuivat päätöstään, ja suorastaan mässäilty tunteisiin vetoavilla ja sydäntäsärkevillä kertomuksilla perheenjäsenistä, joiden on väitetty menettäneen rokottamattomia rakkaitaan ”tappajavirukselle”.

Sen jälkeen kun Pfizer-BioNTechin, Modernan ja Johnson & Johnsonin valmistamat Covid-19 -rokotteet saivat viime vuonna hätäkäyttöluvan Yhdysvalloissa, yli 215 miljoonaa amerikkalaista on rokotettu täysin Covid-19 -tautia vastaan. Arviolta 94,6 miljoonaa ihmistä on myös saanut vähintään yhden tehosteannoksen. Noin 65 % Yhdysvaltain väestöstä on nyt rokotettu täysin Covid-19 -tautia vastaan, mukaan lukien 75 % yhdysvaltalaisista aikuisista ja 88,8 % eläkeläisistä.

Blaze Media kertoo, että HHS ei ole vielä paljastanut, kuinka paljon mainosrahoja upotettiin kuhunkin media-alustaan.

Kokenut tutkiva journalisti ja kirjailija Leo Hohmann nostaa esille   mainonnan laillisuuden, kun kyse on sellaisista lääkevalmisteita, joita annetaan vain hätäkäyttöluvalla.

”Erittäin epäilyttävää”, Hohmann sanoo ja huomauttaa, että ”on vaikeaa ellei mahdotonta” antaa tietoon perustuvaa suostumusta liittovaltion hätätilanteita koskevien lakien edellyttämällä tavalla, kun ”kokeelliseen hoitoon” pakotettuja ihmisiä pommitetaan yksipuolisilla mainoksilla, joissa kyseisiä arveluttavia geenimanipuloituja piikkejä mainostetaan kuin ihmelääkkeenä, ”minkä tiedämme nyt Pfizeristä saatujen tietojen perusteella olleen täydellinen valhe”.

Turvallisuudesta ja pitkäaikaisista haitoista ei tiedä vielä kukaan muuta kuin sen, että koronapiikit tehosterokotuksineen on mönkään mennyt, ääretön määrä ihmishengen menetyksiä ja vammautumisia aikaansaanut  lääketieteellinen kokeilu.

Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (U.S. Food and Drug Administration, FDA) julkaisi viime viikolla 55 000 sivua tietoja Pfizerin kliinisistä tutkimuksista, jotka osoittavat näiden injektioiden kuolleisuuden olevan jopa 3 prosenttia. 

Hohmann korostaa, että nämä ovat tietoja, joita FDA ja Pfizer halusivat pitämällä pitää salassa amerikkalaisilta 75 vuoden ajan, mutta liittovaltion tuomari pakotti julkaisemaan ne tänä vuonna. Ensimmäiset 55 000 sivua julkistettiin viime torstaina 3. maaliskuuta 2022.

Asiakirjoihin sisältyvässä 38-sivuisessa raportissa on liite: ”LUETTELO ERITYISTÄ KIINNOSTUSTA HERÄTTÄVISTÄ HAITTATAPAHTUMISTA”, jossa luetellaan 1 291 erilaista rokotuksen jälkeistä haittavaikutusta.

Luettelosta löytyy muun muassa akuutti munuaisten vajaatoiminta, akuutti veltto myeliitti (acute flaccid myelitis, AFM, vakava selkäytimen tulehdustila), aivorungon embolia (veritulppa), aivorungon tromboosi, sydämenpysähdys, sydämen vajaatoiminta, sydämen kammiotukos, kardiogeeninen sokki, keskushermoston vaskuliitti, vastasyntyneen kuolema, laskimotulppa, aivorungon enkefaliitti, verinen aivoselkäydintulehdus, otsalohkon epilepsia, suusta tuleva vaahto, epileptinen psykoosi, kasvohalvaus, maha-suolikanavan amyloidoosi, yleistynyt toonis-klooninen kohtaus, Hashimoton enkefalopatia, maksan verisuonitukos, immuunivälitteinen hepatiitti, keuhkoparenkyymisairaudet, kaulalaskimoembolia, maksavaurio, alhainen syntymäpaino, monisysteeminen tulehdussyndrooma lapsilla, sydänlihastulehdus, vastasyntyneen kouristuskohtaus, haimatulehdus, keuhkokuume, kuolleena syntynyt lapsi, takykardia (sydämentykytys), ohimolohkoepilepsia, tromboottinen aivoinfarkti, tyypin 1 diabetes, vastasyntyneen laskimotukos ja nikamavaltimon tromboosi pitkästi yli 1 200 muun koronarokotuksesta seuranneen sairauden joukossa.

”Tämä on kunnon pommi”, kiteyttää Children’s Health Defensen (CHD) presidentti ja lakiasiainjohtaja Mary Holland. ”Ainakin nyt tiedämme, miksi FDA ja Pfizer halusivat pitää nämä tiedot piilossa 75 vuoden ajan.

Näiden löydösten pitäisi välittömästi tehdä loppu Pfizerin Covid-rokotteista. Vakavan haitan mahdollisuus on hyvin selvä, ja rokotteista loukkaantuneita on kielletty haastamasta Pfizeria oikeuteen vahingonkorvauksista.”

Leo Hohmann painottaa, että tämä Joe Bidenin hallinnon liikkeelle polkaisema massiivinen kampanja ”valistaakseen” yleisöä ja edistääkseen rokotuksia ”ainoana ja parhaimpana” tapana ”ehkäistä vakavaa sairautta tai kuolemista Covid-19 -tautiin” oli kaikkea muuta kuin ”näyttöön perustuva”.

”Se oli pelkkää propagandaa, jonka tarkoituksena oli johtaa harhaan. 

Heillä on verta käsissään ja heidät on saatettava vastuuseen teoistaan.

He ovat osallisia kansanmurhan yritykseen.”

Joulukuun puolivälistä 2020 helmikuun 25. päivään 2022 Yhdysvaltain hallinnon tietokanta,  Yhdysvaltain rokotteen haittatapahtumien raportointijärjestelmä VAERS (Vaccine Adverse Event Reporting System) on vastaanottanut 1 151 450 ilmoitusta Covid -rokotuksen jälkeisistä  haittavaikutuksista, mukaan lukien 24 827 kuolemaa. Lisäksi Yhdysvalloissa on todettu 4 060  sydänlihas- ja sydänpussintulehdustapausta, joista 2 505 tapausta liittyi Pfizeriin1 373 tapausta Modernaan  ja  172 tapausta J&J:n Covid-rokotteeseen. Näihin kuuluu  648 raporttia  sydänlihastulehduksesta ja sydänpussintulehduksesta 12–17 -vuotiailla lapsilla.

Edelleen on myös tiedettävä, että Harvardin yliopiston VAERS-tutkimuksen mukaan VAERSin esittämät luvut raporteista edustavat kuitenkin vain 1–10 prosenttia todellisista haittavaikutuksista, koska suurin osa tällaisista tapauksista jää ilmoittamatta.

Se tarkoittaa siis VAERS-raporttien olevan vain ”jäävuoren huippu”. Voi huoletta lisätä nollan tai kaksi lukuihin ja silloin vasta ollaan lähempänä totuutta, mutta vieläkin hyvin kaukana.

CHD:n lakiasiainjohtaja Mary Holland toteaa lisäksi:

”Olisi rikollista altistaa vauvat ja pikkulapset tälle erittäin vaaralliselle lääkevalmisteelle. 

VAERS-tiedot osoittavat, että rokotteella on tuhoisat terveysvaikutukset miljooniin ihmisiin, mutta Pfizer ja muut rokotteiden valmistajat keräävät miljardeja dollareita ilman pelkoa joutumisesta vastuuseen rokotteiden aiheuttamista vammoista ja kuolemantapauksista.”

Leo Hohmannin mukaan ”on käymässä selväksi”, että suurin Covid-”rokotteita” koskevan väärän tiedon levittäjä eivät olleet suinkaan ne, joita ”salaliittoteoreetikoiksi” syytettiin, vaan Yhdysvaltain hallinto ja sen yksityiset yrityskumppanit valtamediassa.

Nyt nämä samat valtamediassa hääräävät syylliset tahot ovat tehneet äkkikäännöksen pois Covid-hysteriasta kohti taukoamatonta Venäjän ja Ukrainan välistä sotauutisointia. 

”Ei mikään yhteensattuma”, Leo Hohmann alleviivaa.

LÄHDE: OikeaMedia/Tytti Salenius 08.03.2022

Saksan terveyskatastrofi

Artikkeliin liittyvä kuva
Artikkeliin liittyvä kuva

Saksan lakisääteisten sairausvakuutuskassojen tiedot osoittavat, että sikäläisen lääkevalvontaviranomaisen, Paul Ehrlich -instituutin (jatkossa: PEI), lukemat koronainjektioiden haittavaikutuksista ovat huomattavan aliraportoituja ja että maassa ollaan menossa kohti kansanterveydellistä katastrofia.

PEI on raportoinut 244 576 rokotehaittailmoitusta 14 kuukauden aikana rokotuskampanjan alusta lukien.

Kuitenkin yritysten sairausvakuutuskassojen kattojärjestö BKK:n (Betriebskrankenkassen) tiedossa on – 7,5 kuukauden ajalta vuonna 2021 – jo 224 360 lääkärin laskuttamaa hoitokäyntiä, jossa lääkäri on hoitanut potilasta rokottamisen jälkeen ja kirjoittanut *diagnoosin* rokotehaitasta. Nämä tiedot koskevat luonnollisesti vain BKK:n lähes 11 miljoonaa jäsentä. [1]

Kun tiedot ekstrapoloidaan eli yleistetään laskennallisesti koko Saksan väestöön PEI:n 14 kuukauden raportointijaksolle, päädytään yli 3,1 miljoonaan rokotekomplikaatioon (vs. PEI:n 244 575). Sairausvakuutuskassojen tietojen pohjalta voidaan siten puhua 13-kertaisesta määrästä rokotehaittoja lääkevalvontavirasto PEI:n lukuihin verrattuna. Rokotteisiin liittyvien kuolemantapausten osalta ero näyttäytyy kuvassa 3 (alla: Abbildung 3: Tödliche AE).

Lääkäri Florian Schilling toteaa, että tämä sopisi hyvin Saksan tilastokeskuksen kuolleisuustilastoihin, joissa näkyy kesästä 2021 alkaen kasvava, jopa 26 prosentin viikottainen ylikuolleisuus, jota ei voida selittää koronalla kuin osittain (8 prosentin osalta). Osan ylikuolleisuudesta selittävät hänen mukaansa koronasulut. Muutoin, toteaa Schilling, kuolleisuutta selittävien, koko väestöä koskevien toimenpiteiden listalle jää vain yksi tekijä: rokotuskampanja.

BKK:n tiedot lääkärien laskuttamasta rokotekomplikaatioiden hoidosta vuodelta 2020 ja 7,5 kuukauden ajalta vuonna 2021 näkyvät kuvasta 5 (alla: Abbildung 5).

Todellisuudessa nämäkin laskutuslukemat ilmentävät huomattavaa alidiagnosointia, sillä monet lääkärit kieltäytyvät kirjoittamasta diagnoosiin haittavaikutusepäilyä rokotteesta, vaikka ajallinen yhteys olisi vahvakin tai haittavaikutus olisi tunnettu. Florian Schilling arvioi, että alidiagnosointi on 20–40-kertaista. Tähän vaikuttavat sekä psykologiset tekijät (kuten se, etteivät rokotteita suosittaneet lääkärit halua myöntää aiheuttaneensa vahinkoa) että työmäärään liittyvät tekijät.

Alla on suomennos BKK:hon kuuluvan Pro Vita -sairausvakuutuskassan silloisen johtajan Andreas Schöfbeckin 21. helmikuuta lähettämästä kirjeestä Paul Ehrlich -instituutille.[2] Miksi ”silloisen”? Siksi, että kassan hallitus irtisanoi Schöfbeckin 1. maaliskuuta. Hallitus ei kerro syytä irtisanomiselle vedoten ”henkilösuojaan” (Persönlichkeitschutz). [3]

Vakava varoitussignaali koronarokotusten sivuvaikutuksista

Arvoisa professori Cichutek,

Paul Ehrlich -instituutti kertoo lehdistötiedotteessaan, että kalenterivuoden 2021 osalta ilmoitettiin 244 576 epäiltyä koronarokotusten haittavaikutusta.

Käytettävissämme olevat tiedot antavat meille aiheen uskoa, että koronarokotteen epäiltyjä haittavaikutustapauksia aliraportoidaan merkittävästi. Liitän kirjeeseeni analyysin tästä.

Arviointimme tietopohjana ovat lääkäreiden laskutustiedot. Näytteemme on otettu yritysten sairausvakuutuskassojen anonymisoiduista tiedoista ja koostuu 10 937 716 vakuutetusta. Tähän mennessä olemme saaneet lääkäreiden laskutustiedot vuoden 2021 ensimmäiseltä puoliskolta ja kolmannen vuosineljänneksen puolikkaalta. Tiedot sisältävät
rokotusten sivuvaikutusten voimassa olevat ICD-koodit.

Tämä arviointi on osoittanut, että vaikka meillä ei vielä olekaan käytettävissämme täydellisiä tietoja vuodelta 2021, käytettävissä olevien lukujen perusteella voimme jo nyt todeta 216 695 käsiteltyä tapausta, joissa koronarokotuksen jälkeen ilmeni rokotteen haittavaikutuksia. Kun nämä luvut ekstrapoloidaan koko vuodelle ja Saksan koko väestöön, maassa on luultavasti 2,5–3 miljoonaa ihmistä, jotka ovat joutuneet lääkärin hoitoon koronarokotteen haittavaikutusten vuoksi.

Näemme tämän merkittävänä hälytyssignaalina, joka on otettava huomioon rokotteiden jatkokäytössä. Nähdäksemme luvut voidaan suhteellisen helposti ja nopeasti vahvistaa pyytämällä muunlaisilta sairausvakuutuskassoilta (AOK-kassat, korvaavat sairausvakuutuskassat jne.) vastaavia tietoja vastaavalta ajanjaksolta. Ekstapoloituna rokotettujen ihmisten määrään Saksassa tämä tarkoittaa, että noin 4–5 % rokotetuista on ollut lääkärin hoidossa rokotuksen sivuvaikutusten vuoksi.

Meidän mielestämme rokotusten haittavaikutuksia aliraportoidaan huomattavasti. Tähän on tärkeää löytää syyt nopealla aikataululla. Ensimmäinen oletuksemme on, että koska rokotusten haittatapahtumien ilmoittamisesta ei makseta palkkiota ja koska siihen liittyy paljon työtä, raportit haittavaikutuksista Paul Ehrlich -instituutille jäävät usein tekemättä. Lääkärit ovat kertoneet meille, että rokotevaurioepäilystä ilmoittaminen kestää noin puoli tuntia. Tämä tarkoittaa, että kolme miljoonaa haittavaikutusilmoitusta vie lääkäreiltä noin 1,5 miljoonaa työtuntia. Se vastaisi lähes tuhannen lääkärin vuosittaista työpanosta. Myös tämä olisi selvitettävä yhtä nopeassa aikataulussa. Tämän vuoksi jäljennös tästä kirjeestä lähetetään myös Saksan lääkäriliitolle ja Saksan sairausvakuutuslääkäreiden liitolle.

Lakisääteisen sairasvakuutuksen keskusliitto saa myös jäljennöksen tästä kirjeestä sekä pyynnön hankkia vastaavia data-analyysejä kaikilta sairausvakuutuskassoilta.

Koska ihmishengille aiheutuvaa vaaraa ei voida sulkea pois, pyydämme teiltä vastausta toimenpidepyyntöömme viimeistään 22.2.2022 klo 18.00.

Ystävällisin terveisin

Andreas Schöfbeck

Kommentti:

Saksassa asuva Elina Rüter on kertonut paikallislehtien kuolinilmoituksissa viime aikoina näkyneen hyvin usein ilmaisu ”plötzlich und unerwartet”, ”äkillisesti ja odottamatta”.

Elina on tuonut esiin vielä sen, että kun rokotuksen tai rokotuksia saanut henkilö yhtäkkiä vain kuolee, hän ei tule näkyviin sairausvakuutuskassojen laskutustiedoissa, sillä eihän hän ole hakeutunut rokotehaitan takia lääkärille, joka sitten laskuttaisi hoidosta kassaa. Tällaisissa tapauksissa kuolema yleensä yksinkertaisesti merkitään esimerkiksi sydänkohtaukseksi.

Teksti on julkaistu ensimmäisen kerran Vesa Raiskilan Facebook-seinällä.

LÄHTEET
[1]https://tkp.at/2022/02/22/abrechnungsdaten-der-krankenkassen-belegen-sicherheitsdesaster-der-gen-impfstoffe/

[2]https://tkp.at/wp-content/uploads/2022/02/BKK-Brief-an-PEI-21022022.pdf

[3]https://bkk-provita.de/aktuelles/wechsel-an-der-spitze-der-bkk-provita/

Artikkelikuva via Wikipedia + Wikimedia. Kuvan rakentelu RS.

LÄHDE: Avoin Media/toimitus 07.03.2022

Tutkijat: Pfizerin k-piikin mRNA muutti DNA:ta In vitro -kokeessa

Yhdysvalloissa asuva avoimen lähdekoodin kehittäjä, yrittäjä Igor Chudov käy uutiskirjeessään ”Worst Fears Realized: Pfizer mRNA Transcribes into DNA” läpi vertaisarvioituja tutkimuksia julkaisevassa MDPI:ssa ilmestynyttä tutkimusartikkelia ”Intracellular Reverse Transcription of Pfizer BioNTech COVID-19 mRNA Vaccine BNT162b2 In Vitro in Human Liver Cell Line.

Laboratoriossa In vitro, ”lasissa” tehdyssä kokeessa havaittiin että Pfizer/BioNTechin koronapiikki BNT162b2:n sisältämä mRNA (lähetti-RNA) integroituu ihmisen solujen DNA:n muuttaen sitä. Niin ei pitänyt tapahtua. ”Yli vuoden ajan luotettavat terveysasiantuntijamme ja niin sanotut faktantarkistajat ovat vakuuttaneet päinvastaista”, Chulov kirjoittaa kitkerään sävyyn.

Australian hallitus, ”faktantarkistajat” ja terveysasiantuntijat ovat vakuuttaneet, ettei Pfizerin koronapiikin MRNA muuta DNA:ta

(Toim.huom. Tämä asiantuntijoiden ja faktantarkistajien väite siitä, että mRNA ei voi yhdistyä ihmisen genomiin tyrmätään myös lähdeviitatussa Spartacus-kirjeessä, jonka AvoinMedia julkaisi marraskuussa 2021: ”Meille on kerrottu, että mRNA-rokotteet SARS-CoV-2:ta vastaan eivät voi yhdistyä ihmisen genomiin, koska lähetti-RNA ei voi muuntua takaisin DNA:ksi. Tämä väite on väärä. Ihmisen soluissa on elementtejä, (LINE-1 retrotransposonit), jotka voivat todella integroida mRNA:ta ihmisen genomiin endogeenisen käänteisen transkription avulla.

Koska rokotteissa käytetty mRNA on vakautettua (stabilized), se pysyy soluissa pidempään, mikä lisää tämän yhdistymisen mahdollisuutta. Jos SARS-CoV-2 piikkiproteiinin geeni integroituu sellaiseen genomin osaan, joka ei ole hiljentyneenä ja joka ilmentää proteiinia, on mahdollista että näitä rokotteita ottavat ihmiset voivat jatkuvasti – loppuelämämänsä ajan – ilmentää SARS-CoV-2-piikkiproteiinia somaattisista soluistaan.”)

MDPI:n artikkeli kuvailee in vitro-koesarjaa, jossa ihmisen maksasoluja (Huh7-solulinja) altistettiin Pfizer/BioNTechin koronapiikille. mRNA-koronapiikki käyttää luonnollista käänteistransskriptioentsyymiä nimeltään LINE-1; koronapiikin sisältämä geneettinen koodi käänteiskirjoittautuu [ja integroituu] solun DNA:n, Chulov kirjoittaa.

Intracellular Reverse Transcription of Pfizer BioNTech COVID-19 mRNA Vaccine BNT162b2 In Vitro in Human Liver Cell Line: Pfizer/BioNTechin mRNA-geeninanoteknologia-koronapiikki BNT162b2 integroitui soluihin ja aiheutti jo kuudessa tunnissa DNA-muutoksia.

MDPI:n tutkimusartikkeli selostaa, että koronapiikin mRNA ei pysy pistoskohdassa vaan kulkeutuu maksaan, Chulov kirjoittaa viitaten myös siihen, että Pfizerin omien kliinisten kokeiden tulosten perusteella mRNA vaeltaa kohtuun, kiveksiin ja muualle elimistöön.

Pfizer, Confidential (s. 10).
ALC-0315 ja ALC-0159 ovat aineita, joita ei ole tarkoitettu ihmiskäyttöön.

Mitä mRNAn biodistribuurio (biokulkeutuminen) tarkoittaa?, kysyy Chulov ja vastaa: ”Normaalisti solumme toimivat päinvastoin: soluydin, jossa DNA sijaitsee, ilmaisee tiettyjä, solun olosuhteista riippuvaisia DNA-koodeja tuottaen luonnollista, ihmis-mRNA:ta. Se [ihmisperäinen, luonnollinen] mRNA matkaa ulos soluytimestä muuntuen proteiineiksi, joita tarvitaan solun rakentamisessa. Näin kasvavat organismit ilmaisevat erilaisia ohjelmia, joita tarvitaan lihas-, aivo- ja muiden solujen kasvattamiseksi. Tätä prosessia kutsutaan transskriptioksi.”

Se [ihmisperäinen, luonnollinen] mRNA siis välittää perimäainekseen eli DNA:han pakattua tietoa (emäsjärjestyksen muodossa) tumasta soluliman ribosomeihin proteiinisynteesiä eli translaatiota varten.

Vuosien ajan, Chulov kirjoittaa, molekulaaribiologian keskeinen dogmi on ollut, että käänteinen transskriptio (jossa RNAn geneettinen koodi palaa solytimeen ja uudelleenkoodaa DNAn), käänteiskopiointi, on mahdotonta. ”Lopulta tutkijat oivalsivat, että se on mahdollista tiettyjen olosuhteiden vallitessa. Esimerkiksi HIV RNA voi tehdä niin, ja se ohjelmoi solumme tuottamaan kopioita itsestään. HIV on virus, joka aiheuttaa AIDSia. Jotta käänteiskopiointi voisi tapahtua, tarvitaan käänteiskopioijaentsyymejä. Yksi tällainen on LINE-1.”

Sen jälkeen kun MDPI-tutkimusartikkelin kirjoittajat havaitsivat kohonneita LINE-1 -määriä, he testasivat muutoksia DNA:ssa varmistaen samalla, etteivät erehdyksessä poimi RNA:ta, Chulov selostaa.

Tutkijoiden poimimaa geneettistä koodia

Toisin sanoen Pfizer/BioNTechin koronapiikki muuttaa isiltämme ja äideiltämme perimäämme DNA:ta, Chulov kirjoittaa jatkaen koronapiikin hakkeroivan perimän muokaten sitä, mikä saattaa aiheuttaa toiminnallisia muutoksia elimistössämme. Ottaen huomioon, että SARS-Cov-2 -viruksen piikkiproteiinissa on syöpäkoodi Modernan patentista 9,587,003, on syytä selvittää pikimmiten, onko rokotetuilla nyt tällainen epätoivottu koodi istutettuna DNA:nsa, Chulov huomauttaa. (Miten lepakot saivat koronaviruksiinsa Modernan patentoiman geenin? Luonnollisesti syntynyttä ei voi patentoida.)

Chulovin uutiskirjeen lopussa on päivityksenä lukijakommenteista poimittu, 4Chan:iin joulukuussa 2020 anonyymina tehty postaus, jossa postaaja kertoo olevansa Modernalla työskentelevä teollisuusinsinööri ja kumppaninsa olevan prosessikehitys-insinööri. Viestin postannut kirjoittaa olevansa varma, että aivan samaa kuin Modernalla, tapahtuu myös Pfizer/BioNTechilla.

Postaaja kirjoittaa olleen vaikeaa kasata kokonaiskuvaa pienistä prosessiin tehdyistä lisäyksistä; heille kerrottiin lisättävän erittäin arkaluonteisia lisäaineita, jotka ovat liikesalaisuus; tällainen kesken prosessin tapahtuva lisäily on epätyypillistä.

4Chan-postaajan mukaan useimmat ihmiset ymmärtävät mRNA-piikkien toimintatavan väärin, he luulevat että mRNA koodaa elimistön tuottamaan S-piikkiproteiinia, jolle sitten elimistö tuottaa vasta-aineita, ja että tässä käytetään apuna lipidinanopartikkeliadjuvanttia (LNP), jonka jälkeen rahastetaan tuotto.

Postaajan mukaan sen perusteella, mitä he työssään ovat saaneet selville, koronapiikki toimii toisin. mRNA tosin koodaa elimistön tuottamaan S-piikkiproteiinia mutta mukana on mRNA:ta joka laittaa elimistön tuottamaan mutanttiversioita CYP19A1:sta (joka ohjaa miesten ja naisten sukusolujen kehitystä) ja CDKN1B:sta (jolla on kriittinen rooli solujen kasvussa ja jakautumisessa — syöpä on solujen häiriintynyttä jakautumista ja kasvua) pienemmässä määrin. Varmistetaan, että rokote kulkeutuu maksaan ja sukurauhasiin (gonadeihin).

S-piikkiproteiini tunkeutuu solujen ytimiin, jossa DNA sijaitsee, ja estää DNA:n normaalin korjautumisen, mikä johtaa syöpiin.

Postaajan mukaan varmistetaan, että ”päivitetty” LINE-1:n käänteiskopiointiaktiivisuus tekee vaikeaksi erottaa koronapiikissä olevia vaarallisia ainesosia laillisten ainesosien joukosta. Yhteisvaikutuksena lieviä onkogeenisia (kasvaimia aiheuttavia) vaikutuksia, joita ei todennäköisesti huomata moneen vuoteen sekä seuraavan naissukupolven lapsettomuutta. ”Motiivia ei tarvinnut etsiä, koska tekoäly ja robotiikka tekevät köyhistä ihmisistä pois käytöstä vanhentuneita.”

Postaaja kertoo ryhtyneensä kumppaninssa kanssa varotoimiin itsensä suojelemiseksi, mutta pelkäävänsä, että rokottamattomuus paljastaa heidät.

Kommentti

Ovatko yllä esitetyt hypoteesit totta vai ei, emme tiedä, mutta se ei tarkoita, etteikö niitä saisi ja pitäisi tutkia, koetella. ”Pehmeä kuolema” on helpompi poisselittää kuin suora, raaka murhaaminen. Myös: rokotteilla tapettavat eivät ymmärtäisi nousta vastarintaan kun taas suora väkivalta nostaisi itsepuolustusreaktion.

Chulovin uutiskirje 4Chan-postauksineen sekä erään AvoinMedian kommentoijan maininta Ukrainassa olevista Yhdysvaltain bioaselaboratorioista palautti mieleeni, että aikoinaan sikainfluenssan yhteydessä oli erinäisiä hypoteeseja mainittujen bioaselaboratorioiden osuudesta ko. pandemiaan.

Koronatukimedia kääntää parhaillaan huomiota Ukrainan tapahtumiin, syöttäen hyväksyttyjä tarkastelukulmia (”Venäjä on paha”) ja jättäen liki olemattomalle huomiolle sen, että Länsi-Ukraina on vuodesta 2014 sisällissotinut Itä-Ukrainaa, siis omiaan vastaan. Länsiliiton tuella luonnollisesti. Koronatoimien ja -piikkien jälkiarviointi hautautuu/haudataan Ukrainaan, jos emme itse pidä huolta siitä, että niin ei käy.

Artikkelikuva via Piqsels + Wikimedia. Kuvan rakentelu RS.

LÄHDE: AvoinMedia/Riikka Söyring 27.02.2022

Kuinka pandemia rakennetaan

Vuoden 2019 tammikuussa flunssakomissaari, belgialainen Marc van Ranst piti Chatham Housessa esitelmän, jossa hän opasti kuulijoita pandemia-ajan strategisessa viestinnässä nojaten vuoden 2009 sikainfluenssa-viestinnän yhteydessä saamaansa kokemukseen.

Ohessa opitaan mediastrategiat, joilla pandemia myydään suurelle yleisölle.

(video) Influenssapandemiavalmius-sidosryhmien konferenssi 22.1.2019

Auktoriteetti muotoilee uutisoinnin

Flunssakomissaari on pr-henkilö, joka hoitaa tiedotusta. Virallinen titteli on sisäministeriöllinen influenssapandemiavalmistautumisen suunnittelun komissaari (Interministerial commissary for pandemic influenza preparedness planning). Ilmeisistä syistä tittelin nimi lyheni puhekielessä flunssakomissaariksi, naurahtaa Ranst.

(0:24) Marc van Ranst on toiminut neuvonantajana useille lääkeyhtiöille:
GlaxoSmithKline (GSK), Sanofi-Pasteur, Merck, Johnson & Johnson, Abbott ja Biocartis.

24. huhtikuuta 2009 Maailman terveysjärjestö WHO sanoi: ”Okei, nyt tulee pandemia”. Ja silloin editoiminen alkaa, Ranst kertoo. ”On vain yksi mahdollisuus hoitaa se oikein: ensimmäisenä päivänä aloitat kommunikaation lehdistön kanssa, ihmisten kanssa. Täytyy olla vain yksi viesti, yksi ääni.”

(1:03) Yksi viesti, yhteen ääneen

Ranst painottaa olevan tärkeää vastata median kyselyihin, vastata puheluihin heti. Näin hyötyy heti ensimmäisistä päivistä ja saa levitettyä (carpet coverage) oman viestinsä kaikkialle – eikä media lähde etsimään vaihtoehtoisia ääniä.

”Voi viestiä maamme olevan valmistautunut pandemiaan – vaikka se onkin törkeää liioittelua”, Ranst sanoo. Yleisö nauraa.

(2:23) Maamme on valmis pandemiaan.

Ensimmäisten viikkojen aikana on helppoa, koska vastaääniä ei ole ja kaikki tarvitsevat uutisia – ja tulevat flunssakomissaarin luo saadakseen niitä, Ranst hahmottelee. ”Voi jakaa paljon neutraalia tietoa ja siihen tartutaan.”

(3:36) Alkuun on helppoa kun vastustavia ääniä ei ole…
…ja uutisissa esitetään asia siten, kuten sinä olet sen kertonut. (3:55)

Siis: uutisia tuotetaan sillä tavalla kuin asiat esität – onnistuu vain alkuvaiheessa.

Mainostoimistona vallanmedia – pro bono

Ranst painottaa, että saadakseen oman viestinsä läpi on hallittava informaatio-ilmatilaa. Se onnistuu nollabudjetilla, jos on jo ennalta mediaan hyvät suhteet.

Ranst kertoo heidän kysyneen kaikkien tv-kanavien uutisankkureilta: Oletteko halukkaita osallistumaan ilman palkkiota mainoskampanjaan (infomercial), josta te maksatte – te kaikki. Media vastasi kyllä. Yleisö nauraa.

Mainoskampanjalla oli valtava vaikutus, Ranst kertoo. ”Meillä ei olisi ollut – kenelläkään ei olisi varaa maksaa jostain tällaisesta. Mutta jos sinulla on ennalta hyvät suhteet mediaan, voit pyytää vastapalvelusta (return favour), ja he saattavat suostua.”

Kommentti

Jollakulla saattaisi tulla mieleen kysyä, mitä ovat olleet ne palvelukset, joita journalistiset toimijat ovat vastaanottaneet, kun heiltä pyydetään vastapalvelusta, ei palvelusta (eikä yhteisölle).

Ei ole ongelmatonta, että mediataloissa hyödytään julkisen vallan käyttäjien toimista – sen sijaan että niistä tehtäisiin tutkivaa journalismia, kuten ”vallan vahtikoirien” tulisi.

Johanna / AM
(5:00) Maksuton mainoskampanja mediasuhteilla.

Eräs juttu, jota kokeilimme kymmenen vuotta sitten, oli Facebookin ja Twitterin käyttäminen mutta siihen aikaan Facebookissa ja Twitterissä ei ollut tarpeeksi ihmisiä, jotta sillä olisi ollut vaikutusta.

Jos tekisimme sen nyt, ne olisivat ensiluokkainen kommunikaatiokanava.

Kuitenkin, se toimii kahteen suuntaan. Tarkoitan, että myös valeuutiset leviäisivät nyt paljon nopeammin Facebookin ja Twitterin kautta kuin mitä tapahtui kymmenen vuotta sitten.

(5:02) Belgialainen flunssakomissaari Marc van Ranst 22.1.2019
Kommentti

Noin saattoi olla tammikuussa 2019, jolloin Ranst piti esitelmäänsä. Nykyisin Facebook, Googlen omistama Youtube, Twitter, LinkedIn, Reddit, Google ja Microsoft ”ohjaavat käyttäjät” WHO:n hyväksymän tiedon ääreen, pois eriävien äänien ulottuvilta – sensuroimalla eriävät äänet.

Some-alustojen ja internetjättien valikoiva sensuuri synnytti tarpeen puolustaa sananvapautta. Valkoinen talo, siis Yhdysvaltain presidentti Donald Trump antoi toukokuussa 2020 määräyksen (kuva alla), jossa kielletään online-sensuuri ja vahvistetaan sananvapautta:

RS
”Sananvapaus on amerikkalaisen demokratian kulmakivi.”

Mediadraama – varma kuin kuolema

”Päivän kysymykseen” vastaaminen – riippumatta mitä journalistit kysyvät – on varsin tärkeää. Meillä oli puhelukeskus, ja piti olla jokin idea siitä, mitä kysymyksiä ihmiset tulevat kysymään, Ranst muistelee. Matkustamisesta ja matkustusrajoituksista kysyttiin paljon. Tulevaisuuden ennustaminen ei ole helppoa, mutta sitä täytyy tehdä yleisön valmistelemiseksi.

Ensin kerrotaan, että meilläkin Belgiassa tulee olemaan sikainfluenssatapauksia. Pari päivää myöhemmin kerrotaan ensimmäisestä tapauksesta – tämän voi tehdä vain, kun on valmistanut näyttämön ennalta tarkoitusta varten. Sen jälkeen kerrotaan, että meillä tulee olemaan sikainfluenssakuolemia.

Ranst kertoo käyttäneensä ohjaavassa kerronnassaan hyväkseen Ison-Britannian johtavan lääkärin, Sir Liam Donaldsonin lausuntoa, että epidemia-huippuna päivässä kuolee 40 ihmistä. Vieraan valtion terveysviranomaisen lausunnon perusteella Ranst kertoi laskeneensa Belgiassa kuolevan seitsemän ihmistä per päivä – ja syöttäneensä tiedon medialle.

”Se on totta joka päivä
vaikka pandemiaa ei olisikaan

jatkaa flunssakomissaari luentoaan pandemiavalmius-konferenssissa. Mediaväestä, järjestöjen ja organisaatioiden edustajista, virkamiehistä ja poliitikoista koostuva yleisö nauraa.

(7:46) ”Seitsemän flunssakuolemaa Belgiassa per päivä on realistinen arvio”

Kuolemantapauksista puhuminen on tärkeää, sillä ihmiset reagoivat siihen, Ranst painottaa. ”Ja tietenkin pari päivää myöhemmin sinulla on ensimmäinen sikainfluenssa-kuolemantapaus maassa. Näyttämö oli valmisteltu ja kuolemista oli jo puhuttu.” Puhelukeskus koki kolmannen kyselyhuipun.

Ranst kertoo käyneensä parin ensimmäisen sikainfluenssaan kuolleen hautajaisissa. ”On tärkeää näyttää, että välittää.” Media ikuisti välittämisen osoitukset etusivulle.

Ranst kertoo, että tulee vaihe, jossa aletaan julkaista julkaista hyväolo-artikkeleita, jotka kertovat flunssakomissaarista: perhe, lapsuus, harrastukset, kaikki uutisoidaan. Tämä vaihe edeltää seuraavaa, jossa media alkaa käydä kriittiseksi. (Media-alalla puhutaan draaman kaaresta, toim.huom.)

(10:24) ”Flunssakomissaari on aivan mahtava tyyppi”

Ranstin esitelmässään käyttämät ”City Examiner -lehden” otsikot eivät tietenkään ole aitoja, ne ovat esitelmän kuvitusta, jolla otsikoidaan yleisön ohjailuun käytetyn strategisen viestinnän eri vaiheita.

Vaivana väärinajattelijat

Loma-ajat ovat vaarallisia, koska vakinaiset toimittajat ovat lomalla ja kesätoimittajat kysyvät mitä omituisimpia kysymyksiä. Lehdissä on muista maista poimittuja uutisia täytteenä ja ne sotkevat sinun viestisi, Ranst harmittelee.

Kun lehdet alkoivat moittia, ettei hallitus tee tarpeeksi, ja pelotella rokotteiden loppumisella, flunssakomissaari esitteli rokotevarastoja osoittaakseen, että rokotteita on ja ne ovat jo maassa. Ranst kertoo, että kampanjointi toimi hyvin Flanderissa mutta ei Valloniassa, flaamien puolella:

(14:9)

Kaksikielisen Vallonian puolella rokotuskattavuus jäi olemattomaksi monipuolisemman ja vapaamman uutisoinnin takia. Belgian ranskaa puhuvassa osassa seurataan sekä hollanninkielisiä että ranskankielisiä uutisia. Ranskankielisissä ohjelmissa tuli kaikenlaisia erilaisia viestejä, ja se oli todella saastuttavaa rokotuskampanjan kannalta, Ranst sanoo.

(14:28) ”Vaarallinen sikainfluenssarokote tappaa sinut”
– esimerkki ”saastuttavasta viestinnästä”

Ranst kertoo, että ”kriisin” mentyä ohi media kirjoitti hallituksen tehneen liikaa. Hänen mukaansa unohtui, että ”kriisiä” edeltäneenä aikana päätökset tehtiin murto-osalla niistä tiedoista, mitä ”kriisin” jälkeen oli saatavissa.

Toimitus huomauttaa

Päätöksiä – ja tiedettä – ilmeisesti tehdään todellakin pienillä tiedoilla. Brittien yleisradioyhtiö BBC on harjoittanut tutkivaa journalismia ja seurauksena paljasti ohjelmassa ”Lockdown 1.0 – Following the Science?”, että tieteellisiksi uskotellut koronaviruspandemiaennusteet, joilla eristyssulkua (lockdown) perusteltiin ovat humpuukia.

Ennusteita laatineet – Gatesien säätiön – tiedemiehet käyttivät Wikipediaa lähteenään, koska se oli ”ainoa julkisesti saatavilla oleva lähde, joka heillä oli käytössään”. Globaalin kriisin hetkellä huippututkimusta tekevien toivoisi panostavan – tutkimukseen. Wikipedia ei välttämättä ole se luotettavin – tai jäävein – lähde terveysasioissa.

Wikipediaa ylläpitää säätiö, Wikimedia Foundation, jonka rahoittajista löytyvät mm. rokotteisiin sijoittava Bill & Melinda Gates Foundation, lääkeyhtiöiden säätiöt Pfizer Foundation ja Merck Foundation sekä lääkeyhtiöt AstraZeneca, Bristol-Myers Squibb, Johnson & Johnson, ja Novartis.


Ranstin paheksuvan muistelun kohteeksi nousee Wolfgang Wodarg, keuhkospesialisti ja epidemiologi, joka kutsui sikainfluenssapandemiaa valepandemiaksi ja piti meteliä WHO:n ja lääketeollisuuden keskinäisistä kytköksistä. Aiheesta, kuten myöhemmin kävi ilmi.

(15:23)

Ranst johtaa kuulijoitaan harhaan, eivätkä nämä – naurusta päätellen – huomaa sitä. Ranst nimittäin väittää, ettei kukaan ollut kuullutkaan Wodargista ennen sikainfluenssapandemian jälkipuinteja.

Ranstin esittämä graafi kertoo kuitenkin muuta: sininen kuvaaja, joka esittää Wodargin nimellä tehtyjä Google-hakuja, alkaa jo ”pandemian” alkupuolella, ei ”pandemian” jälkeen, kuten Ranst antaa ymmärtää.

(15:43)

Ranstin esitelmän yleisökysymysosiossa British Medical Journalin edustaja kysyy, kuinka viestit saadaan läpi nyt, kun eletään valeuutisten ja sosiaalisen median aikaa? Ranstia pelottaa, koska ihmiset eivät enää kunnioita auktoriteetteja. Rokotekriittisyys lisääntyy poliittisten johtajienkin keskuudessa.

Ranst mainitsee vuoden 2019 tammikuussa kuluneen lähes 10 vuotta sikainfluenssa”pandemiasta”, ja ihmisten alkavan unohtaa – pääministerimmekin mukaan – huijauksen, jota itse pitää hyvänä harjoituksena isolle pandemialle.

Toimitus huomauttaa

Lääke- ja teknologiayritysten sekä muiden edunsaajaryhmien rahoittama WHO muutti ennen sikainfluenssapandemian julistamista pandemiamääritelmää siten, että taudin ei tarvinnut aiheuttaa suurta määrää sairastumisia, eikä yhtään kuolemaa – riittää että se leviää.

Alkuperäisessä määritelmässä pandemia edellytti useita, saman aikaisesti eri puolilla maailmaa puhjenneita epidemioita sekä ”valtavia kuolleisuus- ja sairastuvuuslukuja”. Lisäksi kerrotaan epäsuorasti, että viruksia ei voi hävittää rokotteilla, koska virusten pintaproteiinit muuntuvat vastauksena ihmisten kehittämään luontaiseen immuniteettiin tai rokotteisiin.


Vuonna 2020

Koronavirustautiin liittyvät kuolemat Suomessa
(THL 18.12.2020)

 • Tiedot COVID-19-potilaiden kuolemantapauksista kuolinpäivän mukaan ja kuolemantapausten ikäjakauma löytyvät THL:n koronakartalta.
 • Tarkempaa tietoa siitä, missä menehtyneet ovat olleet hoidossa välittömästi ennen kuolemaansa, on kertynyt kaikista sairaanhoitopiireistä raportoiduista 489 henkilöstä:
  Menehtyneistä 23 prosenttia on ollut erikoissairaanhoidossa, 39 prosenttia perusterveydenhuollon yksikössä, 37 prosenttia sosiaalihuollon ympärivuorokautisessa yksikössä ja 1 prosenttia kotona tai muualla.
 • Perjantaihin 18.12. mennessä tartuntatautirekisteriin on kertynyt tietoa 477 kuolleesta ja näistä on saatavilla tarkempia tietoja. Heistä 50 prosenttia on miehiä ja 50 prosenttia naisia. Kuolleiden mediaani-ikä on 84 vuotta
 • Kuolleista, joista tällä hetkellä on saatavilla tarkempia terveystietoja, yli 95 %:lla eli valtaosalla yksi tai useita pitkäaikaissairauksia
 • Työikäisten kuolemantapaukset ovat hyvin harvinaisia ja lasten ja nuorten koronavirustautiin liittyviä kuolemia ei ole Suomessa todettu lainkaan.

Koronavirusepidemia ei ole lisännyt kokonaiskuolleisuutta Suomessa.

Koronatoimille ja -sensuurille kritiikkiä lääkäreiltä

Koronatoimien takia lähes 700 lääkäriä sekä yli 2200 muuta terveydenhuollon ammattilaista perusti Docs 4 Open Debate -järjestön, koska koronatoimien hyödyllisyydestä ja tarpeellisuudesta ei anneta keskustella avoimesti.

He ottavat avoimessa kirjeessään kantaa niin maskipakkoon, koronakuolleiden määrään kuin myös PCR-testeihin, eri maiden sulkutiloihin ja median toimintaan. Rapsodia-yhteisö on suomentanut kirjeen.

Koronarokotuspaine kasvaa

Euroopan lääkevalvontavirasto EMA , European Medicines Agency, harkitsee väliaikaisten, ehdollisten myyntilupien myöntämistä. Rokotevalmistajat on vapautettu vastuusta mahdollisten haittavaikutusten suhteen – myös Suomessa.

Hätätilassa, kuten pandemia, voidaan hyväksyä käyttöön valmisteita, vaikka data olisi vajavaista. Tieto tehokkuudesta ja turvallisuudesta voidaan kerätä jälkikäteen tilastoimalla käyttöön oton jälkeen tehdyt haittavaikutusilmoitukset.

Useissa maissa suunnitellaan digitaalista ”terveyspassia”, johon merkityt otetut koronarokotukset antaisivat pääsyn esim. kulmakuppilaan. Käytännössä tällaiset lakiehdotukset – EUsta tuleva ”ehdotus” on Suomessa laki – tarkoittaisivat väestön pakkorokottamista.

”Vapauspassi” ja WHO:n uus-määritelmät

AvoinMedia 26.12.2020

LÄHDE: AvoinMedia/Riikka Söyring 28.12.2020

Miten virallista koronakertomusta valvotaan?

Artikkelissaan “Kehittyvä Nowa Huta” McGillin yliopiston teologian ja etiikan professori Douglas Farrow kuvaa kehitystä digitaalisen valvonnan ja ohjauksen avulla luotavaan totalitaariseen yhteiskuntaan. Yhteiskuntaa ohjataan määrittämällä se virallinen kertomus, jonka pohjalta yhteiskunnallisia ratkaisuja tehdään. Se, joka määrää virallisen kertomuksen koronapandemiasta, määrää myös sen, mikä on oikea toimintatapa ja politiikka koronapandemian aikana.

“Ne, jotka määräävät sen, mikä on oikea kertomus, hallitsevat kaikkea, ja digitaalisen hallinnan kulttuurissa on täysin mahdollista hallita kertomusta.”

Oikeaa kertomusta hallitaan täyttämällä koko yhteiskunta informaatiotulvalla. Vastakertomukset ovat määritelmän mukaan “harhatiedotusta”, ja harhatiedotus voidaan eliminoida erilaisilla sensuurin muodoilla. Ei ole tarpeen tuhota kirkkoja puskutraktoreilla tai evätä rakennuslupia. Annetaan niiden toimia tietoverkkoavaruudessa, jossa niitä voidaan valvoa ja rangaista, jos ne poikkeavat liikaa hyväksytystä kertomuksesta. Seurakunnallisen tiedotuksen annetaan toimia, kunhan se kertoo oikeaa kertomusta ja erottaa vastakertomuksen kertojat harhaoppisina tai vaikka terveydelle vaarallisina.

Yksi esimerkki siitä, miten virallista kertomusta valvotaan, on se, miten Seurakuntalaisen toimituskunta ja omistajataho käsitteli Seurakuntalainen-sivustolle 9.9.2021 kirjoittamaani blogia Rokotepassin avulla kohti digitaalista diktatuuria. Esittelin blogissa Farrow’n artikkelia Kehittyvä Nowa Huta. Farrow’n artikkeli on tärkeä puheenvuoro yksilönvapauksien ja ihmisoikeuksien puolesta koronapassien avulla toteutettavaa digitaalista valvontaa, syrjintää ja ihmisoikeuksien riistoa vastaan:

Rokotepassien avulla ihmiset voidaan pakottaa mukautumaan sekä paikallisiin että maailmanlaajuisiin määräyksiin. Näin länsimaat muutetaan yhdessä yössä yksilöllisen vapauden alueista alueiksi, joissa vastaan hangoittelevilta voidaan kieltää kaikki.

Farrow esittää virallisesta koronakertomuksesta poikkeavan analyysin, joka on hyvin perusteltu ja dokumentoitu. Farrow’n kirjoitus on käännetty myös suomeksi, joten jokainen halukas voi sen nyt itse lukea. Suomenkielisessä tekstissä ei kuitenkaan ole linkkejä dokumentteihin, joiden avulla Farrow perustelee väitteitään, joten ne kannattaa katsoa englanninkielisestä versiosta.

Saako virallisen koronakertomuksen kyseenalaistaa?

Virallista koronakertomusta valvotaan tarkasti ja mediat reagoivat hyvin nopeasti tukahduttaakseen virallisesta kertomuksesta poikkeavat näkemykset. Näin kävi blogini kohdalla, jonka Seurakuntalainen poisti muutamia tunteja sen julkaisemisen jälkeen. Virallisesta koronakertomuksesta poikkeavien näkemysten esittäminen on Seurakuntalaisen mukaan verrattavissa siihen, että sanoo ”kärpässienen olevan turvallinen” ja näin “vaarantaa lähimmäisen hengen valetietoa jakamalla”, kuten Jouni Lallukka kirjoittaa. Toisin ajattelevia syytetään salaliittoteoreetikoiksi luomalla heidän käsityksistään irvikuva.

Lallukan mukaan sadat tuhannet tutkimukset ja laajat tutkimusaineistot viittaavat täysin erilaisiin tuloksiin kuin mitä Farrow väittää. Jos siis on satatuhatta tutkimusta Farrow’ta vastaan eikä yhtään puolesta, niin luulisi Farrow’n väitteiden kumoamisen olevan helppoa sen sijaan että turvaudutaan sensuuriin. Miksei virheitä osoiteta kohta kohdalta? Nyt meille jää epäilys, että Seurakuntalaisen päättäjien ylenmääräinen uskollisuus viranomaisille ja viralliselle koronakertomukselle on huomaamatta tekemässä siitä koronarokotteilla satumaisia summia ansaitsevien lääkeyhtiöiden lobbarin.

Sisältääkö Farrow’n artikkeli lähes pelkästään virheellisiä väittämiä

Seurakuntalaisen omistajatahojen Radio Dein ja Perussanomien edustajat Kirsi Rostamo, Kai Kortelainen, Jouni Lallukka ja päätoimittaja Sari Savela perustelivat yhteisesti allekirjoittamassaan lausunnossa blogin poistoa näin:

Puolimatkan viittaamassa Farrown tekstissä esitettiin lähes pelkästään virheellisiä väitteitä, jotka ovat vastoin sitä laaja-alaista ja maailmanlaajuista lääketieteellistä tutkimusnäyttöä, mikä koronasta tiedetään. Blogin sisältämät väitteet vastustavat lähes kauttaaltaan viranomaisten ja lääketieteen ammattilaisten asiasta antamia tietoja, neuvoja ja toimintaohjeita.

Seurakuntalaisen toimitus ja omistajat väittävät, että kristikunnan kaikkein lahjakkaimpiin kuuluvan teologin ja filosofin Douglas Farrow’n artikkeli sisältää “lähes pelkästään virheellisiä väitteitä”. Tällainen väite kertoo joko esittäjiensä hämmentävän laajasta asiantuntemuksesta tai lähes täydellisestä asiantuntemattomuudesta. En ole nähnyt Seurakuntalaisessa yhtään artikkelia, jossa olisi analysoitu Farrow’n väitteitä. Esitin pari kertaa Jouni Lallukalle Facebook-keskustelussa pyynnön: “kerro, mitkä Farrow’n väitteet ovat virheellisiä ja millä perusteella”. En koskaan saanut yhtään yksilöityä vastausta. Nyt jää ammottava kuilu: yhtään virhettä ei yksilöidysti osoiteta ja lähes kaikkien väitteiden väitetään olevan virheellisiä.

Haluaisin kysyä Kirsi Rostamolta, Kai Kortelaiselta, Sari Savelalta ja Jouni Lallukalta. Luitteko Farrow’n artikkelin ennen kuin julistitte lähes kaikkien sen väitteiden olevan virheellisiä?

Kysymys rokotepassista on yhteiskunnallinen ja moraalinen kysymys

Farrow kiinnittää huomiota siihen, että suunnitelma Euroopassa käyttöön otettavista koronapasseista tehtiin jo ennen koronapandemiaa.

Euroopan komissiolle laadittiin vuonna 2018 yksityiskohtainen
etenemissuunnitelma tästä vallansiirrosta, ja syyskuussa 2019 The Global Preparedness Monitoring Board, « maailmanlaajuinen valmiudenseurantalautakunta », (jonka puheenjohtajana toimii Victor Dzau, mies, joka sijoittuu lähelle edellä mainitun akselin keskipistettä), määritteli laajemmat periaatteet juuri ennen kuin painettiin liipaisinta vallansiirron käynnistämiseksi. Kyseisen etenemissuunnitelman mukaan terveydenhuolto on digitalisoitava.
Kansalaisille on annettava henkilötunnukset, ja heistä on tehtävä rokotepassin haltijoita, joiden avulla heidän liikkumistaan kotimaassa ja ulkomailla voidaan seurata ja valvoa. “Rokote-epäröintiin” on puututtava, sillä Jumalan antama luonnollinen immuunijärjestelmä on korvattava keinotekoisella immuunijärjestelmällä, joka on riippuvainen suurista lääkeyhtiöistä ja joka vaatii jatkuvaa korjailua säännöllisten tehosterokotusten avulla. (Israelissa jotkut ovat
menossa kohti neljättä Pfizer-annosta.) Tämä helpottaa ihmiskunnan laajamittaista siirtymistä digitaalisen identiteetin alueelle ja tehostetun biovalvonnan piiriin.

Farrow’n esittämästä tulkinnasta voidaan kiistellä, mutta hän perustaa tulkintansa dokumentteihin, joita kukin voi itsenäisesti arvioida.

Koronapassien käyttöönotto murentaa ihmisoikeuksia

Koronapassien käyttöönotto esitetään virallisessa tiedotuksessa keinona avata yhteiskunta. Kun ensin on virallisen kertomuksen pohjalta suljettu yhteiskunta määrittelemällä koronatauti niin vakavaksi, että se vaatii yhteiskunnan sulkemista, tarjotaan rokotuksia ja rokotuksiin pakottavia koronapasseja ainoana tienä yhteiskunnan avaamiseen. Virallista kertomusta koronataudin vakavuudesta pidetään yllä sensuroimalla ja painostamalla lääketieteen asiantuntijoita, jotka ovat asiasta eri mieltä. Näin peitetään se, että koronapassit ovat poliittinen ratkaisu, joka herättää tärkeitä moraalisia ja ihmisoikeuksiin liittyviä kysymyksiä. Koronapassin avulla erityisesti rokottamattomien kansalaisoikeuksia rajoitetaan ja heitä painostetaan ottamaan koronarokotteita.

Israelin malli antaa kuvan siitä, miten kansalaisten elämää rajoitetaan ja valtaa yhteiskunnassa keskitetään virallisen koronakertomuksen avulla. Passin voimassaoloaika lakkaa viisi kuukautta toisen rokotteen jälkeen, jollei suostu ottamaan kolmatta rokotetta. Ensi vuoden alkuun on Israelissa jo suunniteltu neljättä annosta. Tietoa koronapassin käytöstä ihmisten painostamiseksi rokotuksiin ei anneta virallisissa tiedotteissa. Se kuitenkin tulee ilmi vähemmän virallisissa yhteyksissä. Israelin terveysministeri kertoo äänitetyssä keskustelussa sisäministerille:

“Rokotepassille ei ole mitään lääketieteellistä tai epidemiologista perustelua, sen ainoana tarkoituksena on painostaa rokottamattomia rokotuksiin”.

Farrow kirjoittaa artikkelissaan:

Passi/digitaalinen henkilöllisyysjärjestelmä on lähitavoite. Se on aina ollut tavoite. Sen vuoksi niinkin erilaisissa paikoissa kuin Ranskassa ja Australiassa ihmisiltä evätään nyt oikeus käyttää julkisia liikennevälineitä tai ostaa bensiiniä tai jopa mennä supermarketteihin etsimään elintarvikkeita.  Sen vuoksi valtioita ja kokonaisia maita suljetaan yhden tai kahden tartunnan takia. Sen vuoksi rokottamattomia pyydetään tai käsketään pysymään poissa jopa jumalanpalveluspaikoilta. Virukselta suojautuminen ei vaadi näitä asioita – jo ajatus on järjenvastainen – niitä vaatii pikemminkin passijärjestelmän käyttöön ottaminen. Tämä järjestelmä on nimittäin seuraava olennainen askel kohti biodigitaalista konvergenssia (biologisten ja digitaalisten järjestelmien lähentämistä toisiinsa), jota uudet herrat tavoittelevat, lähentämistä, joka “muuttaa tapaa, jolla elämme, työskentelemme ja jopa määrittelemme sen, mikä on luonnollista tai inhimillistä”. Kuten Tse Hao Guang toteaa hyväksyvästi artikkelissaan Bio-surveillance in the Era of COVID-19: “Tarve varmistaa turvallisuus ja järjestys suoremmalla ja hienojakoisemmalla ihmiskehojen valvonnalla on johtanut näihin uusiin menetelmiin merkitysten ymmärtämiseksi.”

Sadat tuhannet ihmiset eri puolilla maailmaa vastustavat tätä epäinhimillistä terveydentilan perusteella tapahtuvaa syrjintää, mutta nämä protestit lähes vaietaan valtamedioissa.

Virallisen kertomuksen mukaan rokotteet ovat ainoa tie ulos pandemiasta. Tämän kertomuksen pohjalta ihmisiä painostetaan tai jopa pakotetaan ottamaan rokotuksia. Tiedotuksessa jää kokonaan huomiotta se, että ihmisten painostaminen rokotuksiin loukkaa kansainvälisiä sopimuksia. Rokotusten ottaminen on sanan varsinaisessa mielessä vapaaehtoista ainoastaan, jos se perustuu informoituun suostumukseen, kuten Suomen valtion hyväksymä Yleissopimus ihmisoikeuksien ja ihmisarvon suojaamiseksi biologian ja lääketieteen alalla, artikla 5 toteaa:

”Terveyteen kohdistuva toimenpide voidaan suorittaa vain, jos kyseinen henkilö on antanut suostumuksensa vapaasta tahdostaan ja tietoisena kaikista asiaan vaikuttavista seikoista. Kyseiselle henkilölle on annettava etukäteen asianmukainen selvitys toimenpiteen tarkoituksesta ja luonteesta sekä sen seurauksista ja riskeistä.” ((Suomennos) – FINLEX ®)

Toistaako historia itseään?

Yksi virallisen kertomuksen haastaja on juutalaisvainoista selvinnyt Vera Sharav, joka näkee omassa ajassamme joitakin samoja piirteitä kuin mitä hän itse koki natsiaikana. Hän vertaa koronapasseja natsi-Saksassa käytettyihin terveyspasseihin. Sharavin mukaan on ongelmallista antaa lääketieteelliset toimenpiteet valtion päätettäviksi. Erityisen ongelmallista on käyttää pakkotoimenpiteitä kuten terveyspasseja ihmisten pakottamiseksi terveydenhoidollisten toimenpiteiden kuten rokotteiden ottamiseen. Lääketieteellisten ratkaisujen tulisi olla ainoastaan lääkärin ja hänen potilaidensa välinen asia. Kun valtio alkaa ohjata terveydenhoidollisia toimenpiteitä kuten rokotuksia, niitä ei ehkä enää tehdäkään pelkästään potilaan terveyden edistämisen näkökulmasta, vaan yksilölle tarjottavien hoitojen mielekkyyttä arvioidaan myös poliittisilla näkökohdilla, ”kansan edun” näkökulmasta, kuten Hitler sanoi: “Gemeinnutz geht vor Eigennutz.” (“Yhteinen hyvä menee oman edun edelle”).

Sharav pitää ongelmallisena asettaa ”kansan etu” terveydenhoidollisten ratkaisujen perustaksi. Tällaisessa viitekehyksessä on vaikea välttää terveydenhoitoon liittyvien päätösten turmeltuminen, yksilön oikeuksien loukkaaminen ja yksilön käyttäminen välineenä poliittisten päämäärien tavoittelemiseksi. Kansan etuun vedoten natsit perustelivat vammaisten surmaamista, heidän käyttämistään lääketieteellisissä kokeissa. Omana aikanamme vastaavia kokeita tehdään viranomaisten hyväksynnällä abortoiduilla lapsilla.

Vera Sharav korostaa sitä, että keskeiset lapsen kasvatukseen ja terveyteen kuuluvat ratkaisut ovat sellaisia, ettei vanhempien tule antaa niitä kritiikittömästi yhteiskunnan päätösvaltaan, koska he näin tehdessään vaarantavat lastensa hyvinvoinnin. Yhteiskunnan valtaapitävät eivät aina tarkastele asioita yksilön oikeuksien näkökulmasta, vaan voivat käyttää lapsia omia tarkoitusperiään varten. Byrokraattiset järjestelmät tuottavat älyllistä laiskuutta ja vastuun pakenemista. Vanhempien velvollisuus suojella lapsiaan sisältää velvollisuuden puolustaa vanhempien kasvatusoikeutta.

Vera Sharav oli 3-vuotias, kun hän toisen maailmansodan aikana joutui keskitysleirille Ukrainassa juutalaisen äitinsä kanssa. Saksalaisten vetäytymisvaiheen alkaessa Veralle annettiin mahdollisuus päästä pois leiristä ja lähteä Israeliin laivalla, joka lähtisi Romaniasta. Kun juna saapui satamaan, Veraa yritettiin saada astumaan Israeliin menevään orpolapsia kuljettavaan laivaan. Vera kuitenkin koki vahvasti, että hänen tuli mennä toiseen laivaan perheen kanssa, johon hän oli junamatkalla tutustunut. Asiaan lopulta suostuttiin. Jonkin aikaa sen jälkeen Vera sai kuulla, että kyseinen juutalaisia orpolapsia Israeliin kuljettanut alus oli upotettu. Kaikki lapset hukkuivat. Kokemuksiensa kautta Vera koki voimakkaasti, ettei hän voi kyselemättömästi luottaa auktoriteetteihin ja viranomaisiin.

Muutettuaan USA:han sodan jälkeen hän perusti perheen ja sai lapsia. Hänen poikansa sairastui aikuisiällä skitsofreniaan, johon hän sai psykiatrin määräämiä lääkkeitä. Poika kuitenkin kuoli lääkkeiden aiheuttaman vakavan sivuvaikutuksen takia. Lääkkeen valmistanut lääkeyhtiö pyrki estämään kuolintodistuksen kirjausta, että kuolema oli johtunut lääkkeestä. Lääkkeellä tehtiin paljon rahaa senkin jälkeen, kun lääkeyhtiö tiesi sen potentiaaliset haitat. Tämä kokemus herätti Veran ymmärtämään, että voimakkaat taloudelliset intressit voivat lääkkeiden kehittämisen alueella saada aikaa toimintamalleja, jotka vaarantavat yksilön elämän. Kansalainen ei voi sokeasti luottaa virallisiin toimintajärjestelmiin, koska ne ovat osittain turmeltuneita ja vääristyneet motiivit voivat tunkeutua niiden toimintatapoihin.

Näiden kokemustensa pohjalta Vera Sharav analysoi viimeaikaisia kehityskulkuja länsimaisessa kulttuurissa. Hän kiinnittää huomiota siihen, että länsimaissa on pääsemässä vallalle lähestymistapa, jossa vanhempien kasvatusoikeutta ja yleensä yksilön perusoikeuksia ollaan valmiita loukkaamaan vetoamalla yhteiskunnan etuun. Tätä Vera Sharav pitää vedenjakajakysymyksenä. Jos yksilön perustavia ihmisoikeuksia loukataan yhteiskunnan edun nimissä, avautuu ovi perustavien ihmisoikeuksien rajoituksiin ja demokraattisten toimintajärjestelmien murenemiseen. Myös Natsi-Saksassa alettiin yksilön oikeuksia rajoittaa vetoamalla kansakunnan etuun. Koska oli pulaa elintarvikkeista, alettiin tuhota vammaisia ja kehitysvammaisia ihmisiä, joita pidettiin rasitteena yhteiskunnalle.

Lopuksi

Douglas Farrow’n ansiokas analyysi avaa meille virallisesta kertomuksesta poikkeavan näkökulman koronapandemiaan. Sen mukaan koronapandemiaa käytetään nyt demokraattisen järjestelmän horjuttamiseen ja perustavien ihmisoikeuksien kaventamiseen. Farrow’n analyysin avulla on mahdollista saada koronapandemiasta ja sen hoidosta ymmärrettävä kokonaisuus. Viralliset tahot eivät mielellään anna tällaiselle kokonaiskuvaukselle tilaa julkisuudessa, koska ihmisten vastarinta voidaan parhaiten murtaa pitämällä heitä hämmennyksen tilassa ristiriitaisten lupausten ja kieltojen avulla. Vastarinta mahdollistuu ihmisten ymmärtäessä, että koronapandemiaa on hoidettu ihmisoikeuksia loukkaavalla ja ihmisten terveyttä riskeeraavalla tavalla ja että parempia vaihtoehtoja on tarjolla.

LÄHDE: OikeaMedia/blogi/Tapio Puolimatka 08.10.2021

Koronarokotteiden vaarallisuus paljastuu

TIEDEKOOSTE: Yli tuhat tutkimusta kertoo koronarokotteiden olevan vaarallisia

Artikkeliin liittyvä kuva

Nyt ei jää enää mitään seliteltävää.

Tiede on puhunut.

Yli tuhat tieteellistä tutkimusta ja julkaisua kertovat yksiselitteisesti geeniteknologisten koronarokotteiden vaarallisuudesta.

Turvallisuuden puolesta ei liputa enää kuin lääketehtaiden maksamat päivittäiset myyntipuheet.
Myös lääketehtaiden oma tutkimusdata paljastaa rokotteet vaarallisiksi, mikä on nyt julkista tietoa USA:n oikeuslaitoksen tiedonvapaus-päätöksen ansiosta.

Yhdistyneen kuningaskunnan terveys- ja turvallisuusvirasto on kerännyt COVID 19 -rokotteen aiheuttamista vahingoista alla olevat yli tuhannen tutkimuksen lähdeviitteet.

Jokainen, joka tämän jälkeen pienelläkin tavalla edistää koronarokotuksia, syyllistyy murhaan, sillä on tietoinen rokotteiden tappavuudesta.

Nyt voit myös sanoa ihmetteleville:
”En ota piikkejä vaikka miten painostettaisiin, sillä luotan tieteeseen ja haluan elää.”

Alkuperäinen tiedekooste osoitteessa:
https://www.saveusnow.org.uk/covid-vaccine-scientific-proof-lethal/ [ LISTA NÄHTÄVISSÄ MKRSUOMI.FI SIVULLA )

TIEDEKOOSTEYLI TUHAT TUTKIMUSTA LÄHDEVIITTEINEEN GEENITEKNOLOGISTEN KORONAROKOTTEIDEN VAARALLISUUDESTA:

TÄHÄN TIEDEKOOSTEESEEN TULOSSA PÄIVITYKSIÄ – NYT JO NOIN SATA UUTTA VASTAAVAA TUTKIMUSTA KORONAROKOTTEIDEN VAARALLISUUDESTA JULKISTETTU.

LISÄTIEDOT: INFO@MKRSUOMI.FI
MONIAMMATILLINEN KORONAKRIISIN RATKAISURYHMÄ MKR

LÄHDE: MKRSUOMI.fi 17.01.2022

Koronatartunnat ennätyslukemissa

MIKSI KORONATARTUNNAT OVAT ENNÄTYSLUKEMISSA – ROKOTUKSISTA HUOLIMATTA?

Suomalainen tutkija välitti jo syksyllä 2021 THL:lle tiedon siitä, että Suomessa käytettävät mRNA-rokotteet ”vuotavat” – siksi ne eivät estä koronatartuntaa ja altistavat myös muille sairauksille.

Tästä huolimatta median haastattelemat infektiotautien lääkärit, THL ja rokoteasiantuntijat pysyivät asiasta hiljaa samaan aikaan, kun tiedotusvälineet antoivat runsaasti palstatilaa rokottamattomien syyllistämiselle Suomen oloissa ainutlaatuisessa mittakaavassa. Tieteen vastaisesti tiedotusvälineissä puhuttiin ”rokottamattomien pandemiasta”.

Enää kaksi ja kolme rokotetta saaneiden koronatartuntoja on mahdoton peitellä. Tammikuussa 2022 tartuntojen määrä on ollut huippulukemissa, viikon kolme tartuntamäärän ollessa STM:n mukaan 52 000 ja viikon kaksi 57 000. Rokotetut edustavat enemmistöä koronatartunnan saavista kaikissa korkean rokotekattavuuden maissa. Israelin suurimmassa akuuttisairaalassa Ichilovissa jopa 70–80 % vakavista koronatapauksista on kolmesti rokotettuja. Ruotsissa Jämtlandin läänissä 70–80 % koronatartunnan saaneesta on rokotettuja. Pohjois-Norjan Bodøssä on sama tilanne: kahdeksan kymmenestä koronatartunnan saaneesta on rokotettuja.

Jopa median vakioasiantuntijoiden on ollut pakko myöntää, ettei koronaa rokottamalla saada katoamaan. Siitä huolimatta mRNA-rokotteiden riskit ymmärtävien syyllistämistä ja rokotuksiin painostamista jatketaan pääministerin kansliaa myöten. Tieteellisesti on kiistatonta, että käytetyt mRNA-rokotteet kiihdyttävät epidemiaa ja lisäävät sairastavuutta – eivätkä suojaa tartunnalta tai estä taudin leviämistä.

Lue suomalaisen tutkijan koko haastattelu alta tai kuuntele se videolta. Sen jälkeen tiedät, miksi rokotetut ovat alttiimpia saamaan koronatartunnan ja miksi paljon puhutulla 80 % rokotekattavuudella ei ole mitään merkitystä laumaimmuniteetin kannalta.

Miksi tätä tietoa ei annettu suomalaisille oman rokotepäätöksen tueksi ennen kokeellisen mRNA-rokotteen ottamista? Miksi rokottamisen vaaroista ja hyödyttömyydestä edelleen vaietaan?

SUOMALAISEN TUTKIJAN HAASTATTELU 12.10.2021

https://embed.cloudycdn.services/good/media/kc9_5051/?autoplay&player=regular&protocol=hls

Eivätkö Suomessa käytettävät rokotteet suojaakaan koronalta? Kuuntele suomalaisen tutkijan haastattelu tästä tai katso se Posi-TV:n uutisista, jakso 18 (kohta 9 min).

*Posi-TV:n haastattelua on muokattu yleiskielisempään muotoon.

Tutkija: Vuotavalla rokotteella, mitä nämä kaikki nykyiset on ­– kaikissa tutkimuksissa on osoitettu niiden vuotavan – vuotavalla rokotteella ei koskaan voi saada aikaan laumaimmuniteettia.

Toimittaja: Mitä tarkoitat vuotavalla? 

Tutkija: Vuotava tarkoittaa sitä, että rokottaminen ei steriloi eli rokottaminen ei saa aikaan steriloivaa immuniteettia. Se tarkoittaa, ettei edes merkittävä osa rokotetuista tule rokotuksen jälkeen immuuniksi kyseisen taudin uudelleen saamiselle eli infektiolle. Kaikki saavat infektion. Oletpa sitten rokotettu 1, 2, 3, 4 tai tuhat kertaa, kaikki tulevat saamaan covid-19-taudin.

Miksi? 

Se on hyvin yksinkertaista. Kyseisellä viruksella – ja sen kaikilla variaatioilla viruksen koko ajan mutatoituessa – on useampi eläinisäntä. Se voi siis mennä oireettomana tai oireellisena eläimeen. Vaikka kaikki maailman ihmiset saataisiin hoidettua täysin oireettomiksi, eikä olisi enää yhtään sars-CoV-2-infektiivistä potilasta, virus on eläimissä. Se on kotielämissä, kuten kissoissa, koirissa ja monissa muissa. Se tarkoittaa sitä, että jos me haluttaisiin saada sars-CoV-2 kokonaan hävitettyä maailmasta, pitäisi tappaa kaikki eläimet.

Mitään virusta, jolla on eläinisäntä – eli virus voi mennä eläimeen ja infektoida tai olla infektoimatta, mutta pysyä eläimessä – viruksella on siis eläinisäntä, eläinekosysteemi, johon se voi mennä – ei ole ikinä maailman historiassa onnistuttu, eikä tulla ikinä maailmanhistoriassa onnistumaan, hävittämään kokonaan. Nolla sars-CoV-2-tapausta on tyhmä, idioottimainen ajatus. Kaikki epidemiologit, kaikki virologit myöntävät tämän maailmassa. 

Kun rokote vielä vuotaa – rokotehan voi toimia monella tavalla – nämä nykyiset niin sanotut rokotteet toimivat niin, että ne jollakin prosentuaalisella todennäköisyydellä, jossain prosentuaalisessa määrässä injektoitua populaatiota, estävät taudin täysin mielivaltaisesti valittujen vakavampien oireiden ilmaantumista. Ne eivät estä sitä, että ihminen saa infektion tai sitä, että se ihminen tartuttaa infektion eteenpäin. Se ei estä tartuntaa tai tarttumista. Silloin se ei pysäytä taudin leviämistä ja se tarkoittaa vuotamista.

Vuotavalla rokotteella ei pystytä saamaan aikaan laumaimmuniteettia. Voit kysyä keneltä tahansa maailman epidemiologilta – kaikki ovat täsmälleen samaa mieltä. Se on mahdotonta.

Silti me yritetään rokottaa joku 80 % kuin se olisi joku maaginen raja, minkä jälkeen asiat… ei se muuta mitään!

Me tiedetään, että vaikka rokotekattavuus olisi 2 %, 800 % tai 100 prosenttia, 3–5 kuukautta viimeisen rokotteen jälkeen, oli se ensimmäinen, toinen tai kolmas, viruksen tiettyjä versioita neutralisoivat vasta-aineet

– eli neutralisoiminen tarkoittaa, että vasta-aineet tekevät tiettyjä viruksia harmittomammiksi, tauti ei ilmene potilaalla niin vakavana, vaikka hän saa kyllä sen infektion ja voi levittää sitä –

3–5 kuukauden päästä neutraloivat vasta-aineet putoavat alle neutralisointitason ja sen jälkeen se ihminen ei ainoastaan saa yhtä todennäköisesti infektiota kuin rokottamaton

– vaan koska se rokote myös pyyhkii mennessään ei-spesifiset vasta-aineet, jotka taistelevat kaikkia muita infektioita vastaan, kyseinen henkilö on vielä paljon alttiimpi saamaan kaikkia muita infektioita ja levittämään niitä eteenpäin.

Eli rokottaminen itse asiassa pahentaa tilannetta sen jälkeen, kun on kulunut 3–5 kuukautta viimeisestä saadusta injektiosta.  

Tiivistettynä: Tällaisella vuotavalla rokotteella ei voida saada aikaan laumasuojaa, mutta silti me yritetään saada jotain 80 prosentin rokotekattavuutta, joka jotenkin niin kuin muuttaisi asian – ei muuta!

Se tulee tarkoittamaan, että Suomessa ensi kevään aallossa tulee vielä paljon enemmän läpimurtoinfektioita, koska silloin on kulunut toisen injektion saamisesta suurimmalla osalla yli 5 kuukautta.

Ja nämä ihmiset tulevat saamaan joko sars-CoV2-infektion ja siten covid-19-taudin tai jonkun muun taudin, koska niiden immuniteetti on ihan ”paskana”.

Osalla ihmisistä, kun ne saa hyvän vasteen ja niille sattuu sopiva variantti, rokote osan aikaa viimeisestä rokotuksesta lieventää taudin kuvaa. Siltä se näyttäisi tällä hetkellä, tosi monen tutkimuksen perusteella.

Mutta vaste romahtaa 3–5 kuukaudessa, ja sen jälkeen ne ihmiset on entistä alttiimpia kaikille infektioille. Ja se on se negatiivinen puoli.

Kun kokonaisanalyysissä punnitaan hyötyjä ja haittoja, onko tulos pakkasen puolella vai positiivinen? Tätä analyysiä ei ole vielä kukaan tehnyt. Sen tulevat näyttämään seuraavat kaksi koronavirusaaltokautta.

Kun mennään varianttispesifisiin, tällä hetkellä sanotaan – mikä on täysin idioottimaista, täysin epätieteellistä ja vastoin tieteellisiä löydöksiä – että kyseessä on rokottamattomien epidemia
– ei!

Rokottamattomat ovat niitä, jotka tulevat saamaan nopeimmin, todennäköisesti, sen luonnollisen tartunnan ja he tulevat saamaan laajan, pitkäkestoisen ja tehokkaan neutralisoivan ja steriloivan immuniteetin, mikä on ainoa, minkä päälle voidaan rakentaa minkäänlaista laumasuojaa.

Eli rokottamattomat ajavat sitä ainoaa tapaa, millä tämä epidemia voi koskaan loppua.

Ja kaikki, jotka jatkavat itsensä rokottamista, estävät koko ajan luontaisten vasta-aineiden syntymistä omassa kehossa ja jatkavat tätä epidemiaa.

Tätä epidemiaa jatkavat nimenomaan rokotetut kahdella tavalla:

1. Heidän takiaan luontainen infektiolaumasuoja ei kasva riittävän isoksi.

2. Rokotukset ajavat hyvin spesifistä tiukkaa evolutionaarista painetta virukselle mutatoitua tarttuvammaksi ja eri lailla tartuttavaksi.

Rokotetut ajavat mutaatioiden ja variaatioiden syntyä ja leviämistä. Ja nämä ovat kaksi täysin kiistatonta tieteellistä faktaa useissa julkaistuissa vertaisarvioiduissa tutkimuksissa.

Miksi tätä ei lue Hesarissa tai Ylessä?

Tehoton koronarokote

ROKOTEASIANTUNTIJA GEERT VANDER BOSSCHE: VUOTAVIA ROKOTTEITA EI TULE KÄYTTÄÄ KESKELLÄ PANDEMIAA

Joulukuun alussa 2021 MKR julkaisi jutun, jossa belgialainen rokoteasiantuntija varoitti rokottamasta vuotavalla rokotteella:

”Rokotespesialisti Bossche varoittaa koronarokotteiden aiheuttavan katastrofin – haastamme sosiaali- ja terveysministeriön toimimaan!”

https://mkrsuomi.fi/rokotespesialisti-bossche-varoittaa-koronarokotusten-aiheuttavan-katastrofin-haastamme-sosiaali-ja-terveysministerion-toimimaan/embed/#?secret=Tw69bSWMFa#?secret=mKUlySvqri

Belgialainen rokoteasiantuntija Geert Vanden Bossche, joka tunnetaan myös työstään ebolan torjumiseksi, varoitti vuotavan rokotteen käytöstä joukkorokotuksissa herkästi mutatoituvaa virusta vastaan. Rokotukset aiheuttavat virukselle evolutiivista painetta, minkä seurauksena vakavammat mutaatiot nousevat hallitsevaksi lajiksi – ja lopulta voi syntyä mutaatio, jota ei voi pysäyttää millään rokotteella.

Rokotusten edetessä on havaittu, että juuri eniten rokotetuissa maissa koronatartunnat ovat suorastaan räjähtäneet käsiin. Sama kehitys on nähty myös Suomessa. Geeniteknologisten, toistuvasti annettavien koronarokotteiden riskinä on myös luonnollisen immuniteetin heikkeneminen, jopa tuhoutuminen, mistä tämänhetkiset valtavat tautiluvut ja sairastavuuden lisääntyminen ympäri maailmaa todistavat.

SAIRASTAVUUS LISÄÄNTYNYT MYÖS SUOMESSA

Sairastavuus ja kuolleisuus ovat viime vuonna nousseet myös Suomessa huippulukemiin. Tilastokeskuksen mukaan vuonna 2021 kuolleita oli 1855 enemmän kuin edellisenä vuonna. Tuoreimpien avohoidon tilastojen mukaan terveydenhuollon käyntimäärät ovat Suomessa kasvaneet merkittävästi lähes joka sairauskategoriassa. Sydämen rytmihäiriöitä kirjattiin esimerkiksi viime vuonna (2021) yli 27 000 tapausta enemmän (53 465) kuin vuonna 2019, kasvaimia lähes 60 000 enemmän (223 272) ja akuutteja sydänpussin tulehduksia kolminkertainen määrä (153) vuoteen 2019 nähden.  

Täysin uudentyyppisten, geeniteknologiaan perustuvien rokotteiden osuutta sairastavuuden nousussa ei voida poissulkea, sillä koronarokotehaittoja on raportoitu ennätysmäärä, myöskään pitkän aikavälin haittavaikutuksia ei tunneta. Samaisen avohoidon tilaston mukaan ”määrittämättömiä rokotteen ja biologisen aineen haittavaikutuksia” kirjattiin viime vuonna 10 745 tapausta, kun niitä ei vuonna 2019 oltu tilastoitu yhtään.

VUOTAVA ROKOTE ESTÄÄ LAUMASUOJAN SYNTYMISEN

Luonnollisen tartunnan etuna on, että sairastunut saa välittömästi suojan uusimmilta mutaatioilta. Britannian kansanterveysviraston (ent. Public Health England) julkaisun mukaan rokottamattomien tartunnat ja sairastavuus vähenevät ajan mittaan, koska heidän immuunijärjestelmänsä ”kouliintuu” altistuessaan virukselle. Vanden Bossche toteaa koronatartuntojen aikajanalla vähenevän, koska synnynnäinen immuniteetti, joko luonnollisena tai kouliintuneena, on steriloiva immuniteetti, mikä luo laumasuojaa.

Rokottamisen jatkaminen ei-steriloivilla rokotteilla johtaa Vanden Bosschen mukaan laumasuojan mahdollisuuden menettämiseen. Synnynnäiset, steriloivat vasta-aineet tukahtuvat ja rokotuksella saadut ovat täysin hyödyttömiä viruksen mutatoituessa.

Erityisesti Bossche varoittaa lasten rokottamisesta. Lasten synnynnäinen immuniteetti muuttuu virukselle altistuessaan yhä vahvemmaksi ja tautia ehkäiseväksi, toisin kuin rokotuksella saatu. Jos steriloivan immuniteetin mahdollisuus myös lapsilla menetetään, väestöön ei kehity laumasuojaa.

Geert Vanden Bosschen haastattelu julkaistiin marraskuussa 2021, jolloin hän enteili tautitapausten määrän räjähdysmaista kasvua. Hänen ennustuksensa on valitettavasti nyt toteutunut.

Erityisen harmissaan Vanden Bossche on siitä, että avoimesta tieteellisestä vuoropuhelusta on kokonaan kieltäydytty ja rokottamisen riskejä ei ole tarkasteltu laajasta tieteellisestä näkökulmasta kattaen niin epidemiologian, virologian, rokotologian kuin evoluutiobiologian.

Lasten rokottamatta jättäminen on Vanden Bosschen mukaan viimeinen toivo estää tulollaan oleva katastrofi. Ottavatko Suomen viranomaiset huippuasiantuntijan varoituksesta nyt vaarin ja lopettavat lasten rokotukset?

https://tokentube.net/embed?v=1839786060


MKR-toimitustiimi

Lähteet:

https://tokentube.net/v/1839786060/Geert-Vanden-Bossche–haastattelu

https://www.voiceforscienceandsolidarity.org/videos-and-interviews/second-call-to-who-please-dont-vaccinate-against-omicron

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)02243-1/fulltext

https://www.ssi.dk/-/media/cdn/files/covid19/omikron/statusrapport/rapport-omikronvarianten-20122021-9j51.pdf?la=da

https://www.israelnationalnews.com/news/321674

https://covid-19.ontario.ca/data#casesByVaccinationStatus

https://www.wionews.com/world/in-this-german-state-omicron-spreading-among-vaccinated-people-442958

https://www.bmj.com/content/375/bmj.n3027

https://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(21)02243-1/fulltext#%20

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8481107/

https://www.thelancet.com/journals/laninf/article/PIIS1473-3099(21)00648-4/fulltext

https://www.stat.fi/uutinen/kuolleita-ja-syntyneita-edellisvuotta-enemman-vuonna-2021

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008533440.html

https://areena.yle.fi/1-50949842

LÄHDE: MKRSUOMI.fi 14.02.2022

Epidemiologinen tutkimus rokotekattavuudesta

Rokotekattavuus ei korreloi COVID-19 tapausten lukumäärään

PSL-TIEDOTE 18.10.2021
Tämä suomentamamme tiedekooste luettavissa myös suoraan sivuillamme, jos kaaviot ja kuvat eivät näy kunnolla: 

https://pelastetaansuomenlapset.fi/epidemiologinen-tutkimus-rokotekattavuus-ei-korreloi-covid-19-tapausten-lukumaaraan/

 • Rokottamattomia pidetään uhkana yhteiskunnalle
 • Sairaaloistamme kantautuu hätähuutoja rokottamattomien suuresta sairastavuudesta vakavaan COVID-19 taudinkuvaan
 • Toisaalta tiedetään, että rokotetut voivat sairastua ja levittää Delta-varianttia muihin
 • Vastikään vertaisarvioidussa tiedelehdessä julkaistut, USA:n 2947 piirikunnasta ja yhteensä 68 eri maasta kerätyt rekisteritiedot viittaavat siihen, että alhainen rokotekattavuus ei liity COVID-19 tapausten korkeaan lukumäärään tai lisääntymiseen eikä päin vastoin

Menetelmät ja materiaalit

European Journal of Epidemiology -tiedelehdessä on julkaistu tutkimus, jossa on selvitetty täyttä rokotekattavuutta (eli kaksi rokoteannosta saaneiden osuutta) ja COVID-19 -tapausten lukumääriä maailman tietopankista 1.- 3.9.2021 välisenä aikana päivitettyjen ja päivitystä edeltäneiden 7 vuorokauden aikana saatujen tietojen perusteella. Tiedot rokotekattavuudesta ja COVID-19 tapausten lukumääristä oli kerätty yhteensä 68 maasta.  Saamistaan aineistoista tutkijat olivat laskeneet kunkin maan COVID-19 tapausten määrän miljoonaa asukasta kohti ja verranneet sitä maan rokotekattavuuteen. Tutkimuksessa oli analysoitu lisäksi tarkemmin Yhdysvaltain tilannetta. Rokotuskattavuutta ja COVID-19 tapausten lukumäärää kuvaavat tiedot oli kerätty Valkoisen talon COVID-19 tiimin datasta. Tapausten lisääntymistä oli selvitetty vertaamalla yhteensä 2947 piirikunnasta hankittuja tietoja COVID-19 tapauksista, jotka oli ilmoitettu kunkin alueen 100 000 asukasta kohti 2. syyskuuta 2021 edeltäneellä ja sen jälkeisellä viikolla.

Tulokset

– Rokotekattavuus vs. COVID-19 tapaukset eri maissa

COVID-19 tapauksia oli havaittu korkean rokotekattavuuden maissa olevan enemmän kuin maissa, joissa oli matala rokotekattavuus (ks. artikkelista kopioitu kuva alla)5. Esimerkiksi Israelissa, jossa yli 60% väestöstä oli saanut kaksi rokoteannosta, oli todettu eniten COVID-19 tapauksia miljoonaa kansalaista kohti. Samanlaiseen negatiiviseen rokotekattavuuden ja COVID-19 tapausten väliseen assosiaatioon olivat viitanneet myös Islannista ja Portugalista kerätyt tiedot; molemmissa maissa oli ollut korkea rokotekattavuus (>75%), mutta näissä maissa oli havaittu enemmän COVID-19 tapauksia miljoonaa asukasta kohti kuin Vietnamissa ja Etelä-Afrikassa, joissa vain noin 10% väestöstä oli tarkasteluajankohtana saanut molemmat rokoteannokset.

Artikkeliin liittyvä kuva
Artikkeliin liittyvä kuva

Relationship between cases per 1 million people (last 7 days) and percentage of population fully vaccinated across 68 countries as of September 3, 2021 (See Table S1 for the underlying data).

 • Rokotekattavuus vs. COVID-19 tapaukset USA:n piirikunnissa

Tutkijat ovat selvittäneet vielä erikseen täyden rokotekattavuuden ja tautitapausten määrää 100 000 asukasta kohti Yhdysvaltain 2947 piirikunnassa ja todenneet COVID-19 tapausten lukumäärän olevan hyvin samanlainen rokotekattavuudesta riippumatta (ks. artikkelista kopioitu kuva alla)5.

Artikkeliin liittyvä kuva
Artikkeliin liittyvä kuva

Median, interquartile range and variation in cases per 100,000 people in the last 7 days across percentage of population fully vaccinated as of September 2, 2021

 • COVID-19 tapausten lisääntyminen vs. rokotekattavuus USA:n piirikunnissa

Kahden peräkkäisen viikon otantaan perustuen COVID-19 tapausten lisääntymisen ei oltu todettu korreloivan rokotekattavuuteen USA:n 2947 piirikunnassa (ks. alla artikkelista kopioitu kuva)5. Kirjoittajien mukaan Yhdysvaltain tartuntatautivirasto CDC (US Centers for Disease Control and Prevention) on identifioinut neljä ns. ”korkean” tartuttavuuden piirikuntaa, jotka kaikki kuuluvat viiden korkeimman rokotekattavuuden omaavaan alueeseen eli piirikuntiin, joissa 84.3-99.9% väestöstä on saanut molemmat rokoteannokset. Toisaalta CDC on luokitellut ”matalan” tartuttavuuden alueeksi 26.3% niistä 57 piirikunnasta, joissa täyden rokotesuojan omaavan väestön osuus ollut alle 20%

Artikkeliin liittyvä kuva
Artikkeliin liittyvä kuva

Percentage of counties that experienced an increase of cases between two consecutive 7-day time periods by percentage of population fully vaccinated across 2947 counties as of September 2, 2021

Johtopäätökset ja pohdinta

Tämän maailmanlaajuisen epidemiologisen tutkimuksen mukaan hyvä rokotekattavuus ei liity COVID-19 tapausten vähenemiseen eikä alhaiseen esiintyvyyteen. Niinpä artikkelin kirjoittajat esittävät, että koronarokotusten merkitystä ainoana keinona COVID-19-taudin torjunnassa pitäisi arvioida uudelleen ja ehdottavat otettavaksi käyttöön rokotusten ohella myös muita farmakologisia ja ei-farmakologisia keinoja taudin hillitsemiseksi.  

Viitteet:

 1. https://www.mediuutiset.fi/uutiset/mu/a2267e26-8ec7-4c44-b5e8-f756e9be6e89?ref=newsletter:5439&utm_source=uutiskirje%40mediuutiset.fi&utm_medium=email&utm_campaign=MU-Uutiskirje-laakari
 2. https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/167b77e5-1573-4466-9b25-d1896c61aafe
 3. https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm?abstract_id=3897733
 4. https://www.eurosurveillance.org/content/10.2807/1560-7917.ES.2021.26.30.2100636

Subramanian, S.V., Kumar, A. Increases in COVID-19 are unrelated to levels of vaccination across 68 countries and 2947 counties in the United States. Eur J Epidemiol (2021). https://doi.org/10.1007/s10654-021-00808-7

LÄHDE: OikeaMedia/blogi/Vieraskynä 18.10.2021

LINKKEJÄ: