Kategoria Terrorismi

4 artikkelia

Suomen jihadistiperheissä lapsille näytetään terrorivideoita

Viranomaiset ovat huolissaan radikaalin islamin ylisukupolvisuudesta.

Al-Holin leiriltä on kotiutettu ensi kertaa myös aikuisia. LEHTIKUVA / AFP Delil Souleiman
Al-Holin leiriltä on kotiutettu ensi kertaa myös aikuisia. LEHTIKUVA / AFP Delil Souleiman

Ylisukupolviseksi käyvän radikaalin islamismin ongelma on Helsingin Sanomien mukaan tunnistettu niin suojelupoliisissa kuin sisäministeriössäkin. Julkisuudessa asia on ollut viime aikoina lähinnä Syyrian al-Holin ISIS-leiriltä kotiutettujen naisten ja lasten takia. Kyseessä eivät kuitenkaan ole suinkaan Suomen ainoat jihadistiset perheet.

Väkivaltaiseen radikalisoitumiseen erikoistunut sisäministeriön kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen kertoo HS:lle, että väkivaltainen radikalisoituminen perheissä pitäisi nostaa pöydälle.

– Tietojeni mukaan asiassa ei ole pahemmin tapahtunut käytännön edistystä. Tämä on ollut sellainen kuuma peruna, johon ei ole haluttu puuttua. Vanhempien asema on nähty niin vahvana kasvatuksessa, Mankkinen toteaa.

Hänen mukaansa asiassa tarvittaisiin ryhtiliikettä. Mankkinen on sitä mieltä, että selkeästi väkivaltaista ideologiaa ihannoivan ja väkivaltaan kannustavan kasvatuksen tulisi olla peruste viranomaisen puuttumiseen.

HS kertoo, että sen tietojen mukaan Suomessa on jihadistiperheitä, joissa lapsille on näytetty terroristijärjestöjen propagandavideoita tai joissa lasten on annettu leikkiä vain asein.

Ilmiö on viranomaisten tiedossa, mutta sen laajudesta ei ole tietoa. Mittakaavaa Mankkinen ei pidä kuitenkaan ratkaisevana.

– Olennaista on se, että on lapsia, joita kasvatetaan näin. Näin ei saisi käydä lainkaan. Lapselle aiheutuvan pitkäkestoisen haitan lisäksi se vaikuttaa koko ympäristöön ja muihin ihmisiin.

LÄHDE: Verkkouutiset/Kasperi Summanen 03.01.2021

Terrorismin uhka Suomessa

Dani Niskanen: Terrorismin uhka on Suomessa otettava tosissaan

Kirjoittajan mukaan terroristi on tietoinen toimija eikä ressukka.

Itävallan terroristi surmasi neljä ihmistä. LEHTIKUVA / AFP Joe Klamar
Itävallan terroristi surmasi neljä ihmistä. LEHTIKUVA / AFP Joe Klamar

Eurooppaa on viime viikkoina kohdannut järkyttävä ääri-islamilaisten terroritekojen sarja. Itävallan Wienissä tehtiin viime viikolla isku, jossa kuoli tekijän lisäksi neljä ihmistä. Ranskan Nizzassa tehtiin toissa viikolla isku, jossa kuoli kolme ihmistä. Vajaa kuukausi sitten Pariisissa tšetšeenimies murhasi keskellä katua keittiöveitsellä opettaja Samuel Patyn ja leikkasi tämän pään irti tämän opetettua oppilaille sananvapaudesta ja näytettyä tässä yhteydessä Mohammed-pilakuvia.

Teot yhtä aikaa järkyttävät, suututtavat ja vetävät mielen matalaksi. Toimet kumpuavat syvästä vihasta avointa yhteiskuntaa, länsimaisia arvoja ja eurooppalaista elämäntapaa vastaan. Ideologia, jossa ajatellaan loukatuksi tulemisen oikeuttavan tappamaan toisen ihmisen, on moraalisesti yksiselitteisen kieroutunut ja sairas.

Valitettavasti vastaavan kaltaisten terroritekojen mahdollisuutta ei voida sulkea pois Suomessakaan. Siksi on tärkeää, että kansallisesta turvallisuudesta vastaava johtomme on hereillä ja ottaa asian vakavasti. On paljon, mitä Suomi voi tehdä uhkaan varautumiseksi ja sen torjumiseksi. Suomen on ensinnäkin edistettävä Euroopan yhtenäisyyttä arvojensa puolustamisessa, toiseksi omaksuttava realistinen tilannekuva ilmiöstä ja kolmanneksi tehtävä lainsäädäntöön tarvittavat muutokset.

Yhtenäinen Eurooppa puolustaa arvojaan

Tänä aikana on korostuneen tärkeää, että Eurooppa on yhtenäinen. Euroopan on seisottava yhtenäisenä rintamana yhteisten arvojemme puolesta taistelussa terrorismia vastaan. Sananvapaus, demokratia ja tasa-arvo ovat perusarvojamme, joita emme saa koskaan antaa terroristien meiltä viedä.

Johtajuutta Euroopan yhtenäisyyden puolustamisessa osoitti hienolla tavalla tasavallan presidentti Sauli Niinistö, joka Ranskan iskujen jälkeen asettui selväsanaisesti tukemaan Ranskaa. Niinistö lausui suomeksi käännettynä: ”Seison täydessä solidaarisuudessa presidentti [Emmanuel] Macronin ja kollegoidemme rinnalla puolustamassa eurooppalaisia arvoja taistelussa terrorismia vastaan.” Presidentti Niinistö oli ensimmäisiä eurooppalainen johtajia, jotka näin suorasanaisesti osoittivat tukensa Macronille.

Valitettavasti myös toisenlaisia reaktioita on nähty. Opettaja Patyn murhan jälkeen ympäri muslimimaailmaa järjestettiin mielenosoituksia ja huudettiin vihamielisiä iskulauseita Ranskaa vastaan. Siis Ranskaa, joka oli juuri joutunut järkyttävän terroriteon kohteeksi. Ääri-islamilaiset hengelliset johtajat julistivat, että profeetan loukkaaminen oikeuttaa väkivaltaan. Turkin autoritäärinen johtaja Recep Tayyip Erdogan yllytti turkkilaisia boikotoimaan ranskalaisia tuotteita. Vastaavaa jännitettä sananvapautta puolustavan lännen ja konservatiivisen muslimimaailman ei ole nähty sitten Charlie Hebdon iskujen.

Vielä tyrmistyttävämpää on, että terrorismia ymmärtäviä äänenpainoja on kuultu myös lännessä. Suomen A-studiokeskusteluista Kanadan pääministeri Trudeauhun on iskujen kommentoinnin yhteydessä painotettu, että ilmaisunvapaudella on rajansa ja meidän tulee välttää loukkaamasta ihmisiä (mielenkiintoisesti tämä ei kuitenkaan koske kristittyjen loukkaamista, mutta se onkin jo toinen tarina). Vaikka kyseiset henkilöt tuomitsivat myös itse väkivallanteot, jää lausumista silti ikävä uhria syyllistävä maku suuhun. Logiikka on aivan yhtä väärä kuin raiskauksen uhrin syyllistäminen liian paljastavasta pukeutumisesta. Syyllinen on tekijä, ei uhri!

Itsessäni eniten kummastusta on kuitenkin herättänyt Sanna Marinin (sd.) hallituksen kykenemättömyys linjata Niinistön tavoin, että Suomi puolustaa eurooppalaisia arvoja taistelussa terrorismia vastaan. Jälleen väkivallanteot on toki tuomittu, mutta kannanotot sananvapauden tai muiden pelissä olevien arvojemme puolesta loistavat poissaolollaan. Jää vaikutelma, että aihe on Suomen hallitukselle syystä tai toisesta epämieluisa.

Terroristi on tietoinen toimija, ei ressukka

Jotta taistelu terrorismia vastaan voidaan voittaa, on ilmiöstä oltava realistinen kuva. Myöskään tämän asian suhteen eivät punavihreän hallituksen edesottamukset vakuuta.

Wienin iskujen suunnitelmallinen luonne oli taas hyvä osoitus siitä, että terroristi on tietoinen ja suunnitelmallinen toimija, ei ressukka. Tässä suhteessa sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) puhetapa, jossa terroristiset teot tyhjentyvät yhteiskunnan syrjäyttämien ihmisten viimeisiksi turvattavaksi oljenkorreksi, kummastuttaa.

Ohisalo toi ajattelunsa, jossa ihmiset ”turvautuvat” terroristisiin tekoihin selkeästi esiin kyselytunnilta 22.10. Ohisalo totesi: ”Eli ennaltaehkäisevällä toiminnalla, syrjäytymisen ehkäisytyöllä, kaikella tällä, panostamme siihen, että ihmisten ei tarvitsisi turvautua tällaisiin järkyttäviin toimintoihin.” Myöhemmin kyselytunnilla Ohisalo toisti saman ajatuksen uudestaan: ”Lisäresursseja tulee poliisille taas ensi vuonna muun muassa siihen toimintaan, jossa ennaltaestetään syrjäytymistä — kuten sanoin, että kukaan ei joutuisi ulkopuoliseksi, niin että ei tarvitsisi turvautua ekstremistisiin toimintoihin.”

Sisäministerin analyysi terrorismin luonteesta on väärä. Terroristit eivät ole tiedottomia raukkoja, joita yhteiskunta jotenkin ajaa tekemään terrori-iskuja. Terroristit ovat tietoisia toimijoita, jotka uskovat vahvasti asiaansa – ja juuri siksi niin vaarallisia. Tämä olisi Suomen kansallisesta turvallisuudesta vastaavan ministerin syytä ymmärtää.

Pehmeitä keinoja tarvitaan totta kai. Mutta pehmeiden keinojen lisäksi tarvitaan myös kovia keinoja. Sisäministerinä Ohisalo on laiminlyönyt sen puolen, joka olisi hänen toimivaltuuksissaan.

Terrorismilainsäädäntö on laitettava kuntoon

Taistelussa terrorismia vastaan onnistuminen vaatii myös sitä, että terrorismia koskeva lainsäädäntö on kunnossa. Suomen terrorismilainsäädännössä olevia aukkoja on viime vuosina yksi kerrallaan paikkailtu, mutta kokonaisuus on tosiasiassa edelleen laajan kokonaisuudistuksen tarpeessa.

Suojelupoliisi totesi tuoreessa viime viikolla julkaistussa kansallisen turvallisuuden katsauksessaan terrorismin uhan olevan Suomessa tasolla kohonnut. Terrorismin torjunnan kohdehenkilöitä on Supon seurannassa Suomessa jopa noin 390. Supo on tunnistanut ryhmiä ja henkilöitä, joilla on motivaatio ja kyky toteuttaa terrori-isku Suomessa.

Suojelupoliisin viesti on otettava vakavasti. On ryhdyttävä toimiin ja päivitettävä terrorismilainsäädäntö 2020-luvulle. Terroristisia tekoja ja tällaisia tekoja edesauttavia tekoja koskevien kriminalisointien on oltava kattavia ja rangaistusten niistä riittävän pelotevaikutuksen antavia. Suomen terrorismilainsäädäntö ei voi olla muita Pohjoismaita lepsumpi.

Ensinnäkin Suomessa on otettava käyttöön Tanskan malli kansalaisuuden perumisesta ulkomailla aseelliseen terroristiryhmän tai vastaavan toimintaan osallistuvan kaksoiskansalaisen kohdalla. Keväällä 2019 eduskunta hyväksyi muutoksen, jonka nojalla kaksoiskansalainen voi menettää Suomen kansalaisuuden terroriteosta, mutta laki soveltuu vain Suomessa tehtyyn rikokseen ja hyvin tiukoin edellytyksin.

Toiseksi Suomessa on otettava käyttöön rajamenettely, jossa kansainvälistä suojelua koskeva hakemus voidaan tarpeen mukaan käsitellä ja ratkaista rajavyöhykkeellä tai sen läheisyydessä päästämättä henkilöä menettelyn aikana maahan. Muutos vaikeuttaa turvapaikkajärjestelmän käyttämistä henkilöiden terroristisessa tarkoituksessa maahan soluttamisen väylänä.

Kolmanneksi Suomessa oleskeluluvalla ilman kansalaisuutta olleiden osalta tuomio terrorismiin osallistumisesta ulkomailla tulee johtaa karkotukseen ennen paluuta Suomeen. Tämä muutos oli sisäministeriössä valmistelussa viime vaalikaudella. Tällä kaudella valmistelu on kuitenkin pysäytetty.

Lisäksi on tärkeää, että hallituksenkin suunnittelema terroristijärjestöön kuulumisen kriminalisointi toteutetaan kattavasti. Hallituksen valmistelussa oleva kriminalisointi näyttäisi kuitenkin olevan jäämässä torsoksi. Oikeusministeriön työryhmä esittää, että vain rikollisen toiminnan olennaisen tehtävän hoitaminen halutaan rangaistavaksi. Onko hallitus todella sitä mieltä, ettei ”tavanomaisen” – siis sellaisen, joka ei täytä olennaisen tehtävän kriteeriä – tehtävän hoitamista terroristijärjestön hyväksi ole tarvetta Suomessa kriminalisoida?

Parempi ratkaisu tähän olisi tehdä muiden Pohjoismaiden tapaan kattava terroristijärjestöön kuulumisen kriminalisoiminen. Esimerkiksi rikosoikeuden professori Kimmo Nuotion esittämällä tavalla niin, että asetuksella määriteltäisiin päivitettävä lista terroristijärjestöistä, joihin kuuluminen kuuluisi rikossäännöksen alaan.

Suomella on hyvät mahdollisuudet onnistua taistelussa terrorismia vastaan. Meillä on hyvä maa ja koulutettu kansa. Meillä on toimivat instituutiot ja viranomaisiin luotetaan. Meillä on toimivat tuki- ja turvaverkot.

Kun teemme vielä tarvittavat terrorismia torjuvat toimet ennakoiden ja viipymättä, niin selviämme varmasti tästäkin. Pidetään Suomi jatkossakin maailman turvallisimpana maana.

LÄHDE: Verkkouutiset/Dani Niskanen 15.11.2020

Väkivaltaiset ääriliikkeet Suomessa

Väkivaltaisten ääriliikkeiden toiminnasta on havaintoja eri puolilta Suomea.

Väkivaltaiseen radikaali-islamismiin liittyvä uhka ei ole hävinnyt. LEHTIKUVA/AFP
Väkivaltaiseen radikaali-islamismiin liittyvä uhka ei ole hävinnyt. LEHTIKUVA/AFP

Sisäministeriön mukaan väkivaltaisen ulkoparlamentaarisen äärioikeiston toimintaa on kaikkien poliisilaitosten alueella. Joillain alueilla on havaintoja myös väkivaltaisten ulkoparlamentaaristen äärivasemmistolaisten ryhmien, lähinnä anarkistien ja antifasististien, toiminnasta.

Tiedot käyvät ilmi ministeriön väkivaltaisen ekstremismin tuoreesta tilannekatsauksesta.

Jihadistijärjestö Daesh eli ISIS tai ISIL muodostaa edelleen globaalin uhkan. Monimutkainen Syyrian ja Irakin konfilikti on osoittanut, että kansainvälisillä tapahtumilla voi olla merkittävä radikalisoiva ja mobilisoiva vaikutus myös Suomen sisäiseen tilanteeseen.

– On tärkeää, että ennalta ehkäisevät toimet perustuvat yhteiseen tilannekuvaan. Väkivaltaisten ulkoparlamentaaristen äärioikeistolaisten ryhmien toiminta on tullut näkyvämmäksi Suomessa ja siihen liittyvä terrorismin uhka on kohonnut Euroopassa ja laajemmin. Väkivaltaisen äärioikeiston toiminta ruokkii väkivaltaisten anarkistien ja antifasistien toimintaa. Myöskään väkivaltaiseen radikaali-islamismiin liittyvä uhka ei ole hävinnyt, sanoo kehittämispäällikkö Tarja Mankkinen sisäministeriöstä.

Katsauksen mukaan väkivaltaisen äärioikeiston uhka ilmenee esimerkiksi spontaanina katuväkivaltana, joka kohdistuu vihollisiksi koettuihin henkilöihin, jotka voivat valikoitua uhriksi sattumanvaraisesti. Väkivaltaisen äärioikeiston herättämä pelko ja turvattomuuden tunne voivat myös heikentää arjen turvallisuutta erityisesti alueilla, joissa näiden ryhmien toiminta on näkyvää.

Ulkoparlamentaariseen väkivaltaiseen äärivasemmistoon liittyvä radikaaliliikehdintä on ollut Suomessa vähäistä viime vuosien aikana ja sitä ilmenee pääsääntöisesti mielenosoitusten yhteydessä.

Yksittäiset toimijat ovat suurin uhka

Suurimman terrorismin uhkan muodostaa radikaali-islamistinen terrorismi. Terrorismin uhka Suomessa on edelleen Suojelupoliisin neliportaisen asteikon toisella tasolla eli kohonnut. Sen mukaan Suomessa on merkittävää terrorismin tukitoimintaa ja tunnistettuja henkilöitä sekä ryhmiä, joilla on motivaatio ja kyky toteuttaa terrori-isku.

Todennäköisin iskumuoto on helposti saatavilla olevin välinein toteutettu yksinkertainen hyökkäys. Myös ampuma-aseiden ja räjähteiden käyttö on mahdollista.

Katsauksen mukaan Suomessa toimii sekä radikaali-islamistisia että poliittisia ääriliikkeitä.

– Yksittäiset toimijat muodostavat merkittävän terrori-iskun ja joukkosurman uhkan ideologiaan katsomatta. Nämä henkilöt toimivat harvoin yksin, he ovat yleensä osa jotain sosiaalista ympäristöä Internetissä.

Vihapuhe luo kasvualustaa väkivallalle

– Vihapuhe on lisääntynyt, ja se luo kasvualustaa väkivaltaiselle ekstremismille ja radikalisoitumiselle. Väkivaltaiset ääriryhmät levittävät vihapuhetta tavoitteena saada lisää tukijoita aatteilleen.

– Väkivaltaan yllyttävä vihapuhe on vaarallista, sillä se voi kannustaa yksittäisiä henkilöitä toteuttamaan väkivaltaisia tekoja. Vihakampanjoilla ja maalittamisella pyritään vaikuttamaan yhteiskuntaan laajemmin. Vihapuheella on laajoja vaikutuksia, ja se on erityisen haitallista kohdistuessaan haavoittuvassa asemassa oleviin henkilöihin ja ryhmiin, katsauksessa sanotaan.

Viime vuoden aikana antisemitismi nousi laajasti esille Euroopassa ja myös Suomessa. Antisemitismi yhdistää useita poliittisen ja uskonnolla perustellun ekstremismin muotoja.

Ensisijaisesti antisemitismi näyttäytyy Suomessa juutalaisvastaisena retoriikkana, propagandana, ilkivaltana ja väkivallan uhkana. Euroopassa on juutalaisiin kohteisiin kohdistettu terrori-iskuja.

Suomessa toimii muutamia avoimesti juutalaisvastaisia äärioikeistolaisia ryhmiä, joista selkeimmin antisemitistinen on Pohjoismainen Vastarintaliike.

LÄHDE: Verkkouutiset/Ilkka Ahtokivi 16.04.2020

Said Shoaib jyrähtää

Said Shoaib: ”Islamistien päämäärä on tuhota länsimainen sivistys – he sanovat sen itse!”

LÄHDE: OikeaMedia/Tytti Salenius 27.01.2019

Artikkeliin liittyvä kuva

”Tapahtumien luonnollinen kulku on, että muslimista tulee terroristi”

Lähi-idän median tutkimusintituutti (Middle East Media Research Institute, MEMRI) uutisoi saksalais-egyptiläisen poliittisen tutkijan, Hamed Abdel-Samadin haastattelusta egyptiläis-kanadalaisen kirjailijan, Said Shoaibin kanssa 14. tammikuuta 2019.

Haastattelusta uutisoivat myös muun muassa Jihad Watch, Clarion Project ja Israel National News.

Abdel-Samadin video löytyy kokonaisuudessaan hänen You Tube -kanavaltaan.

Englanniksi käännetyllä videopätkällä Said Shoaib kertoo aluksi imaameista, jotka petkuttavat monia ihmisiä, etenkin lännessä.

”He puhuvat esimerkiksi islamilaisen kalifaatin suuruudesta. Onko kyseessä terrorismi? Todella on. Länsimaalaiset eivät ymmärrä, että tämä on terrorismia. Kun omaksuu käsityksen kolonialistisesta islamista, joka hyökkää kansoja vastaan, valloittaa ne ja hallitsee niitä – olet terroristi. Olet aseeton terroristi, kunnes tarjoutuu tilaisuus…”, Said Shoaib tietää.

Yksi tällainen ”tilaisuus tarjoutui” nuorelle kanadalaiselle lääkärille, joka esiintyi Isisin videolla Somaliassa. Lääkäri kehottaa muita lähtemään ja liittymään Isisiin videolla, joka on kuvattu ennen kuin hänet ammuttiin ”marttyyrina”.

Abdel-Samadin haastateltavana ollut egyptiläis-kanadalainen kirjailija Shoaib kertoo lähettäneensä arabialaisia kirjojaan uuteen kirjastoon, joka oli juuri avattu Kanadassa. Kirjat olivat poliittisen islamin vastaisia ja kirjasto hylkäsi ne.

”He kertoivat minulle kirjojen loukkaavan Kanadan arvoja”, Shoaib sanoo.

”Nämä arvot hyväksyvät väkivaltaisen islamin, mutta torjuvat poliittista islamia koskevan kritiikin?” ihmettelee hänen haastattelijansa, saksalais-egyptiläinen poliittinen tutkija, kirjailija ja islamkriitikko Hamed Abdel-Samad.

”Vastustan ihmisiä, jotka vihaavat Kanadaa ja haluavat tuhota sen. Nämä ihmiset ovat ilmoittaneet, että tämä on heidän aikomuksensa. He jopa kirjoittavat niin kirjoissa, jotka tämä kirjasto hyväksyi, voitko uskoa tämän?” Shoaib jatkaa.

Hamed Abdel-Samad kertoo pitävänsä ”merkillisenä asiana” sitä, että näiden ihmisten asuessa alkuperämaissaan he eivät sallineet kristittyjen rakentaa kirkkoja, he halveksivat kristittyjä eivätkä tukeneet muiden uskontojen ihmisten oikeuksia.

”Mutta tullessaan länteen, he eivät ainoastaan ​​vaadi oikeutta harjoittaa uskonnollisia rituaalejaan vapaasti, vaan he vaativat myös, ettei kukaan kritisoi heidän uskontoaan. Täällä Kanadassa he röyhkeästi arvostelevat kristittyjä, juutalaisia, länttä ja sekularismia… ”, Abdel-Samad korostaa ja näkee ongelman olevan se, että islamistit ovat ihmisiä, jotka suhtautuvat halveksivimmin muihin uskontoihin.

Abdel-Samad on tullut myös suomalaisille tutuksi medialähetysjärjestö Avainmedian 18. syyskuuta 2017 julkaisemasta Signaali sydämiin –haastatteluohjelmasta, jonka suosio löi ällikällä tekijätkin.

Kymmenminuuttisella videolla ”Rajat kiinni?” egyptiläinen imaamin poika Abdel-Samad taustoitti käytännönläheisesti syitä terrori-iskujen yleistymiseen Euroopassa ja kertoi, mikä on islamistien lopullinen tavoite.

Pian Turun puukotusiskujen jälkeen tehdyllä videolla Hamed Abdel-Samad avasi terrori-iskujen syitä islamin hylänneen asiantuntijan ja Eurooppaan yli 20 vuotta sitten tulleen maahanmuuttajan näkökulmasta.

Mitä tulee Kanadaan, Abdel-Samadista on outoa Kanadan pääministeri Justin Trudeaun ”naiivi ja romanttinen fantasia”, jossa kaikkien pitäisi pitää käsistä kiinni, halata ja suudella toisiaan.

”Hän (Trudeau) ei kuitenkaan tiedä, mitä nämä ihmiset opettavat heidän moskeijoissaan”, Hamed Abdel-Samad huomauttaa.

Hyvänä esimerkkinä tästä on Ontarion islamilaisen puolueen johtajan, Jawed Anwarin ajatusmaailma. Anwar kutsuu Kanadan julkisia kouluja ”lapsiemme hengellisiksi teurastamoiksi”.

Shoaib sanoo olevansa ymmällään kanadalaisista poliitikoista, jotka puhuvat islamista.

”He eivät tunne islamia. Jos haluat oppia islamista, voit kysyä meiltä. Älä kysy vain yhdentyyppisiltä ihmisiltä”, hän neuvoo.

Egyptiläis-kanadalainen kirjailija pitää Kanadan ja lännen toisena suurena virheenä sitä, että muslimiyhteisön edustajat ovat islamisteja.

Shoaib viittaa siihen, miten ”paljon lännessä vuodatetaan verta”, ja toteaa, että jos läntiset poliitikot eivät tiedä, miten pysäyttää tämä terrorismin ”aalto” lännessä, tavalliset kansalaiset tulevat valitsemaan yhä ”radikaalimpia” johtajia.

”Jos nykyiset poliitikot eivät pysty takaamaan turvallisuutta ihmisille lännessä, he hoitavat tilanteen itse”, hän tarkentaa.

Shoaibin mukaan Kanadassa, joko lännessä syntyneille tai maahanmuuttaneille muslimeille islamistien tarjoamalle islamille ei ole ”vaihtoehtoista muotoa”:

”Tätä islamin muotoa löytyy moskeijoista, saarnoista, täällä olevista islamilaisista kouluista. He kätkevät opetussuunnitelmansa, pakottavat nuorille tytöille hijabit ja niin edelleen…”

Shoaib uskoo, että jos täällä muslimista ei tule terroristia, ”hänen on oltava suuri mies”.

”Tapahtumien luonnollinen kulku on, että hänestä tulee terroristi.

Islamistien päämäärä on tuhota länsimainen sivistys. He sanovat niin itse!

LÄHDE: OikeaMedia/Tytti Salenius 27.01.2019